20 / 04 / 2024

Meram Uluırmak Evleri'nin temeli atıldı!

Meram Uluırmak Evleri'nin temeli atıldı!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi öncülüğünde inşa edilecek olan Uluırmak Evleri’nin temeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı törenle atıldı. 



Meram Belediyesi öncülüğünde inşa edilecek olan Uluırmak Evleri’nin temeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı törenle atıldı. Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, tören, İstiklal Marşı’nın okunması, saygı duruşunda bulunulması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

“100 günlük eylem planında başarımız yüzde 98”

Törende açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çerçevesinde bugüne kadar 26 şehri ziyaret ederek sorunlarını masaya yatırdıklarını söyledi.100 günlük eylem planında yüzde 98’lik başarı yakaladıklarını belirten Bakan Kurum, “Şimdi sıra ikinci 100 günlük planda. Tüm Türkiye’de Millet Bahçesi projelerimiz hızla hayata geçiyor. Kadınlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımızın huzur içinde spor yapacakları, huzuru yakalayacakları alanlar. Her birinin içinde Millet Kıraathanemiz olacak” diye konuştu.

Bakan Kurum Konya’ya iki müjde verdi


Türkiye’nin önünde duran en önemli meselelerden birinin de Kentsel Dönüşüm olduğunu söyleyen Bakan Kurum, “Ülkemizin yüzde 66’sı, nüfusumuzun ise yüzde 77’si deprem riskinde yaşıyor. Bugüne kadar 86 bin canımızı depremlerde kaybettik. Bu nedenle tüm şehirlerin acil dönüşmesi gerekiyor. Konya bu noktada çok şanslı. Hem 4. derecede deprem alanında hem de çarpık yapılaşma yok. Bugüne kadar Türkiye genelinde 592 bin konutun dönüşümü gerçekleşti. Dönüşüm yaparken aynı zamanda şehrin süliyetine zarar vermemeye, kültürümüzü, örfümüzü, yaşatacak strateji izliyoruz. Önümüzdeki seneden itibaren dönüşümü daha da hızlandırıyoruz. Çok ciddi projelere imza atmaya hazırlanıyoruz” dedi.

Konuşmasında Konya için iki önemli müjde de veren Kurum, “Konya’da Mevlana Meydanı yenileme alanımız olacak. Örnek bir meydan haline getiriyoruz burayı. Mart ayından öncede bin konut projemizi hayata geçireceğiz. Proje, alt gelir grubu ve Organize Sanayi Bölgesinde çalışanlar için olacak” dedi.


Geri Dön