25 / 04 / 2024

Meriç Nehri kıyısına millet bahçesi müjdesi!

Meriç Nehri kıyısına millet bahçesi müjdesi!

Edirne'de bir dizi ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Meriç Nehri kıyısına millet bahçesi inşa edileceğini açıkladı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, incelemelerde bulunmak üzere Edirne'yi ziyaret etti. Milliyet'te yer alan habere göre; Edirne Valiliği'nde Vali Ekrem Canalp, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti İl Başkanı Belgin İba ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Kurum, Değerlendirme Toplantısı'na katıldıktan sonra açıklama yaptı.

Kurum basın toplantısında Meriç Nehri kıyısında inşa edilecek olan millet bahçesi ile ilgili bilgi paylaştı. Kurum, millet bahçesi ile ilgili şunları söyledi:

 Meriç Nehri kıyısına millet bahçesi müjdesi!

"Meriç Nehri kıyısına 100 bin metrekarelik alan üzerine Millet Bahçesi kurulacak. Burada tam 30 kilometre bisiklet ve yürüyüş yolu olacak. Ekolojik dokuya zarar vermemek adına üç tane köprü yapılacak. Bu sayede gençlerimizin, kadınlarımızın, çocuklarımızın, Edirne'ye gelen 5.5 milyon ziyaretçimizin gezip vakit geçirebileceği, Meriç Nehri'ne ve oradaki tarihi güzelliklere sahip çıkacağı çevre düzenleme projesi Millet Bahçesini kazandırıyoruz. 7 gün 24 saat yaşayabilecek ve Edirne halkımızın, gelen vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir projeyi yürütüyoruz. Bakanlığımız  TOKİ  Başkanlığı eliyle bu projeyi inşa edecek. 50 milyon lira bedelli projeyi, bu yıl içerisinde başlayıp, 2022 yılı içerisinde de Edirne ve ülkemize kazandıracağız."  

Kocaeli Derince Millet Bahçesi inşaatında son durum ne? 


Geri Dön