26 / 04 / 2024

Merinos Mobilya krizde işi büyüttü

Merinos Mobilya krizde işi büyüttü

Merinos Mobilya Genel Müdürü Feza Çiftçi, 'Son yaşanan krizde işçi çıkarmak yerine 500 olan personel sayımızı 730'a çıkardık. Ağustos ayı sonuna kadar üretimimiz dolu' dedi



İzmir Torbalı'da dört yıl önce 10 bin metrekare kapalı alanı olan boş bir fabrika satın alarak mobilya üretmeye başlayan Merinos Mobilya, kriz ortamında rekora koşuyor. 730 çalışanıyla 160 bin metrekare kapalı, 750 bin metrekare açık alan üretim tesislerinin geçen yıl 68 milyon TL'lik bir üretim rakamına ulaştığını belirten Merinos Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Feza Çiftçi, "Son yaşanan krizde işçi çıkarmak yerine 500 olan personel sayımızı 730'a çıkardık. Ağustos ayı sonuna kadar üretimimiz dolu. Dört yıl sonunda 50 milyon euroluk bir yatırımı İzmir'e kazandırdık" dedi.
Sektördeki hiçbir şirketi rakip görmeyip meslektaşları olarak değerlendirdiklerini belirten Feza Çiftçi, "Bizim hedefimiz Merinos halıda olduğu gibi mobilyada da en kısa zamanda dünya markası olabilmek. Merinos halı dünyanın ilk üç halı üreticisi arasında yer alıyor. Dört yıl önce bu işe başlarken hedefimiz sektörün en iyisi olabilmekti" dedi.
Feza Ciftçi, geniş bir ürün gamına sahip olduklarını, hedef büyük olunca genele yönelmek durumunda kalındığını belirterek, "Türkiye'nin geneline yönelik bir ürün gamımız var. Ar-Ge'mizde 50 personelimiz çalışıyor" diye konuştu.
Krizde insanların psikolojisinin bozulduğunu, daha fazla mücadele ettiklerini kaydeden Çiftçi, "Genel mantığımız, kriz dönemlerinde mümkün olduğu kadar az kârla, piyasadaki bayilerimizin mallarını satıp, rekabetçi piyasada güçlenmeleri. Kriz dönemleri bizim için büyük bir fırsat. Son bir aydır tüm firmalar işçi çıkartırken, biz işe aldık. Daha da almaya devam edeceğiz. Üretim bandımız dolu. Vardiyaları arttırıyoruz" dedi.
Geçen yıl 68 milyon TL'lik ciro elde ettiklerini ifade eden Çiftçi, bu yıl ciroda yüzde 20'lik artış beklediklerini söyledi. Bu yıl içinde ihracatta da hızlı bir artışın yaşandığını belirten Çiftçi, şöyle devam etti: "Ağırlıklı olarak Avrupa'ya ihracat yapıyoruz. Merkezi Almanya'dan Avrupa'nın birçok ülkesine dağıtılıyor. İran, Irak, Balkan ülkeleri ve ABD'ye üretimimizin yüzde 20'sini gönderiyoruz. İç piyasada ise bayi ağımızla tüm Türkiye'ye yayılmış durumdayız. 500 büyük noktada Merinos Mobilya'nın ürünlerini bulabilmek mümkün."
 
AYDA 7 BİN KANEPE ÜRETİYOR
Merinos Mobilya'nın Torbalı'daki fabrikalarında kanepe, maxi gruplar, oturma grupları, panel mobilya, yatak odası, genç odası, yemek odası, yatak ve baza üretimi yapılıyor. Fabrikada en son teknolojinin kullanıldığını söyleyen Feza Çiftçi, "İki vardiya sistemiyle ayda 4 bin koltuk takımı, 7 bin kanepe, 15 bin adet yatak, 7 bin baza üretimi yapıyoruz. Panel tesislerimiz var. Fabrikamızda teknoloji ön planda. Ne Türkiye'de ne de Avrupa'da böyle bir üretim tesisi yok. Birçok makine ilk kez Merinos için üretildi" bilgisini verdi.
Referans

Geri Dön