11 / 05 / 2024

Merinos Parkı Bursa'nın DNA'sını değiştirecek

Merinos Parkı Bursa'nın DNA'sını değiştirecek

Bursa'daki Merinos tesislerinin yerine yapılan Merinos Parkı, 2010'da açılıyor. Projede kongre ve kültür merkezinin yanı sıra parklar da var



Bursa'da 1938'de dokuma fabrikası olarak kurulan Merinos'un, 2000'de özelleştirmeye devredilmesinin ardından, kongre, kültür merkezi ve park haline getirilmesine dönük çalışmaların son aşamasına gelindi. Yeni düzenlemelerin ardından bazı bölümleri ziyaret ve kullanıma açılacak olan tesislerin tümü 2010 başında faaliyete geçecek.

2006'da açılan ihaleyi kazanarak Merinos Parkı projesini üstlenen Gintaş'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zafer Tolunay, "Merinos Parkı, Bursa'nın ekonomik DNA'sını değiştirecek" dedi.
157 bin metrekarelik kapalı, 300 bin metrekarelik açık alana sahip olan Merinos Parkı'nda, Türkiye'nin en büyük kültür merkezi de yer alacak. Atatürk Kültür Merkezi adı verilen bu komplekste 45 bin metrekare kapalı alanı olan kongre salonları, büyüklük sıralamasına göre 1800, 1000, 800 ve 300 kişilik salonlar, 20'yi aşkın seminer odası bulunacak.

Tolunay, bu kültür merkezinin, Bursa'nın büyük kongrelere ev sahipliği yapmasını mümkün kılacağını, bu sayede şehirde hizmet sektörünün gelişeceğini ve ekonominin büyüyeceğini anlattı.
Tolunay, ihaleyi kazandıktan sonra tesislere ilk girdiklerinde mermer bir tabela gördüklerini belirterek, "Tabelada 26 Şubat 1938 tarihi yazılıydı. Mustafa Kemal Atatürk'ün açılışını gerçekleştirdiği bir iplik ve kumaş fabrikası olan Merinos tesisleri sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin de en büyük yatırımlarından biriydi. Bu proje de Türkiye'nin en büyük renovasyon projesi" dedi.

Santralİstanbul örnek alındı
İstanbul'daki Santralİstanbul'u örnek aldıklarını kaydeden Zafer Tolunay, "Atıl haldeki bir enerji trafosundan ilham alınarak gerçekleştirildi. Bursa Merinos elektrik santrali de enerji müzesi olarak hazırlandı. Bir adet iplik ve tekstil müzesi hazırlandı ve bir spor müzemiz olacak" diye konuştu.
Milliyet


Geri Dön