20 / 04 / 2024

Merkez Bankası’nın faiz kararı ne olacak? Nokta atışı tespitler yapan uzman isimlerden tahminler!

Merkez Bankası’nın faiz kararı ne olacak? Nokta atışı tespitler yapan uzman isimlerden tahminler!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı için bekleyiş sürüyor. Tüm gözler kararın açıklanacağı yeni haftaya çevrilirken, uzmanlar Merkez Bankası'nın bu ay indirime gideceğini düşünüyor.



FED'İN FAİZ KARARI SONRASI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Fed'in faiz kararından sonra bir faiz açıklaması da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelmişti. Katıldığı bir canlı yayında Erdoğan: ''Dünyada faizi sürekli arttırdılar. Ben de tam zıttına faizi indirmenin mücadelesini verdim. Şu anda bizde faiz yüzde 9 bunu daha da düşüreceğiz'' ifadelerini kullandı.

MERKEZ BANKASI FAİZ İNDİRECEK Mİ?

Uluslararası finans kuruluşu olan JPMorgan 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerin Türkiye ekonomisi üzerindeki etkilerine ilişkin bir rapor yayımladı. Depremin fiziki yapılara doğrudan hasar maliyetinin 25 milyar dolar seviyesinde olduğunu tahmin edilen raporda şubatta TCMB'nin 100 baz puanlık indirime gideceği tahmin edildi.

Merkezi New York’ta bulunan yatırım bankası Morgan Stanley ekonomistleri ise Merkez Bankası'nın 23 Şubat’ta yapacağıi Para Politikası Kurulu toplantısında 100 baz puan faiz indirimine gitmesini bekliyor.

Merkez Bankası’nın faiz kararı ne olacak? Nokta atışı tespitler yapan uzman isimlerden tahminler!

Reuters anketine katılan 17 uzman ekonomistin öngörülerinin medyanı TCMB'nin bu ay politika faizini 50 baz puan indirerek yüzde 8.50 seviyesine çekeceğini gösteriyor. Ankete katılan sekiz kurum politika faizinin sabit tutulacağını dokuz kurum ise yeni indirimlerin başlayacağını öngördü.

AA Finans'ın beklenti anketinde uzmanlardan 10'u mevcutta yüzde 9 düzeyinde bulunan politika faizinin 100 baz puan düşürüleceği doğrultusunda görüş bildirirken, 1'i bu indirimin 150 baz puan olacağını öngörüyor. Ekonomistlerden 6'sı ise politika faizinin sabit tutulacağını tahmin ediyor.

THY yüksek maaşlı personel alımı yapacak! Detaylar ve başvuru şartları belli oldu!

Depremde az hasar alan binalara ne olacak? Detaylar belli oldu! Hemen bakın!

İŞKUR birçok ilde 2544 işçi alımı yapacak! İş arayanlar rahat bir nefes aldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön