25 / 04 / 2024

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Mersin'e bağlı Akdeniz'de kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.



Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilçeye bağlı Çay Mahallesi'nde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Milliyet'te yer alan habere göre; Gültak, kentsel çalışmalarının tüm şehirde olması gerektiğini dile getirerek gerekli çalışmaların yapılması için çağrıda bulundu.

Çay Mahallesi'nde önceki gün ‘TOKİ Yerinde Kentsel Dönüşüm Proje Sahası’ için toplantısı düzenledi. Toplantıya Vali Ali İhsan Su, AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik, MHP İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin, Çevre Mühendisleri Odası Şube Başkanı Sinan Can, sivil toplum kuruluşu temsilcileri hazır bulundu. 

Mersin Akdeniz de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İlçede hayata geçen kentsel dönüşüm projesi için bir see önce temel atma işleminin yapıldığını söyleyen Gültak, "Çay Mahallesi’nde, 142 dönümlük  TOKİ  rezerv alanında, hızlı bir şekilde yerinde dönüşüm projesinin başlamasını sağladık. İlk etabı, 20 blok 415 daireden oluşuyor. Pandemiye rağmen yaklaşık 1 yılda tamamlanmak üzere. Yüklenici firmaya teşekkür ediyorum. Bloklarda, 328 adet 3+1; 188 adet de 2+1 konut bulunmakta. Yanı sıra 36 adet dükkan ile 8 dükkandan oluşan bir iş merkezi yer alıyor. İçinde okulu, camisi, 14 dönüm park alanı, yeşil alan, doğalgazı, otoparkları ve bodrumları gibi birçok sosyal donatıdan oluşan bir alanı Akdeniz ve Mersin’e kazandırmış olduk" dedi. 

Kentsel dönüşüm çalışmalarında kaba inşaatın tamamlandığını söyleyen Gültak 5 blokta dış cephe çalışmalarının bittiğini, 6 blokta da çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirterek şunlar söyledi: 

"Buradaki konutlar tamamlanıp hak sahiplerine teslim edildikten sonra, yan tarafta bulunan büyüme alanında da yaklaşık 300 adet konut yapmayı düşünüyoruz. Bu projenin en önemli özelliği, sadece şu an hak sahibi olan Çay Mahallesi sakinlerine tahsis edilecek olmasıdır. Bugün itibariyle mahallede bin 200 hak sahibi görünmekte. Vatandaşlarımızla görüşüp, anlaşmaya çalışacağız. TOKİ projelerinde olmayan bir şartname de koyduk. Burada en az 5 yıldır sürekli oturduğunu resmi evraklarla ispat eden kiracılar da konutlardan faydalanabilecek" 

Barış, Bahçe ve Turgut Reis Mahalleri'nde de yakın zamanda kentsel dönüşüm çalışmalarının yakın zamanda başlayacağını belirten Gültak Barış Mahallesi'nde yer alan hak sahiplerinin yüzde 80'i ile anlaşma yapıldığını tapu devri işlemlerinin başladığını söyledi. Başkan Gültak açıklamasının devamında "TOKİ, Barış Mahallesi için 1 Eylül’e ihale tarihi aldı. İnşallah 1 Eylül’den itibaren burada da kentsel dönüşümü başlatmış olacağız. Barış Mahallemiz'de, toplam 3.75 hektarlık alanda, 415 konutu inşallah projenin başlamasıyla bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz. Akdeniz değişiyor ve değişmeye devam edecek. Zira sizlerin, kentimizin tüm dinamiklerinin desteği benim için çok önemli Çünkü bu dönüşüme tüm şehrimizin ihtiyacı var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Mersin’in ağabeyi, Hazine ve Maliye Bakanımız Lütfi Elvan, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum, TOKİ yetkililerine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Mersin Akdeniz de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Başkan Gültak'ın konuşması sonrasında ise Vali Su ve heyet üyeleri, inşaatı tamamlanan binaları gezerek, daireleri inceledi. Burada açıklama yapan Vali Su, “Buraya yerleşip yaşayacak olan vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı uğurlu olsun. TOKİ, gerçekten böylesi güzel hizmetlere imza atıyor. Bu proje çok güzel bir örnek, gerçekten güzel binalar yapılmış. İnşallah yeni projeler de devam edecek" dedi.

TOKİ'nin Mersin’de yaklaşık 4 bin 925 konutun inşa edildiğini söyleyen Vali Su, 3 bin 800 konutun tamamlandığını söyleyerek şu açıklamalarda bulundu: 

"Hükümetimizin, ilimizde her alanda çok ciddi çalışmaları ve hizmetleri var. Yerel yönetim olarak da Akdeniz Belediyemiz, hizmet alanına giren konularda ciddi hizmet ve yatırımlar gerçekleştiriyor. Başkanımız da tüm çalışmaları, hizmetleri birebir takip ediyor. Sonuçta böylesi güzel eserler ortaya çıkıyor. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, ilimiz, vatandaşlarımız ve şahsım adına şükranlarımı arz ediyorum. İlimizdeki tüm hizmetleri her noktasında takip eden Hazine ve Maliye Bakanımız Lütfi Elvan’a, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, Akdeniz’de önemli hizmetler gerçekleştiren Belediye Başkanımız Gültak’a da gayretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu projede emeği geçen kamu kurum ve kuruluşları ile yüklenici firmaya da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum."
 

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!


Geri Dön