19 / 04 / 2024

Mersin Akkale Arkeolojik Sit Alanları için imzalar atıldı!

Mersin Akkale Arkeolojik Sit Alanları için imzalar atıldı!

Mersin Erdemli'deki M.Ö. 4’üncü yüzyıla ait olduğu düşünülen Akkale Antik Kenti’nin restorasyon projesi için imza atıldı. Kent, gün yüzüne çıkarılacak.



Mersin’in Erdemli İlçesi’nde, M.Ö. 4’üncü yüzyılda, zeytinyağı merkezi olan Akkale Antik Kenti’nin restorasyon projesinde imzalar atıldı. 

Çalışma, Çukurova Kalkınma Ajansı’nın (ÇKA) koordinasyonu, Mersin İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve  Adana  Rolöve ve Anıtlar Müdürlüğü’nün katkılarıyla, Mersin Üniversitesi Kilikia Arkeolojisini Araştırma Merkezi tarafından yürütülecek. ‘Akkale Arkeolojik Sit Alanları Bütünleştirme, Koruma ve Sunumu' adlı fizibilite araştırmasının imza törenine ÇKA Genel Sekreteri Lutfi Altunsu, Mersin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mesut Özcan, Mersin Üniversitesi Kilikia Arkeolojisini Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Serra Durugönül ve Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Aydınoğlu katıldı. 


Projenin tamamlanması ile Kumkuyu Yat Limanı’ndan Kanlıpane’ye kadar olan alanda 'Arkeolojik Gezi Parkuru' oluşturucak. Bölge, Likya Yolu’na alternatif bir yürüyüş rotasına da kavuşmuş olacak. Fizibilite raporunun üç aylık bir çalışma ile hazırlanması planlanıyor.



Hürriyet


Geri Dön