25 / 04 / 2024

Mersin Barış Mahallesi kentsel dönüşüm için gün sayıyor!

Mersin Barış Mahallesi kentsel dönüşüm için gün sayıyor!

Mersin Barış Mahallesi'nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak sahiplerinin yüzde 90'ını kentsel dönüşüm projesini onayladı. Barış Mahallesi kentsel dönüşüme girmek için gün sayıyor.



Mersin'nin Barış Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi için hazırlıklar devam ediyor. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Barış Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşüm projesinde sona yaklaşıldı. Mahallede yaşayan vatandaşlarla yapılan görüşmeler sonunda arsa alanı hak sahiplerinin yüzde 90.64'ü kentsel dönüşüm projesini onayladı. Anlaşma sağlanan mahalle sakinlerinin yüzde 80.46’sının tapu teslim işlemleri halledildi.

Sağlanan anlaşma sonrası açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak,"Çay Mahallesi’nin ardından Akdeniz’i değiştirecek olan ikinci proje olan Barış Mahallesi Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi’nde, arsa alanı üzerinden hak sahiplerinin yüzde 90,64’ü ile anlaşma sağlandı. Anlaşma yapılan hak sahiplerinin de yüzde 80.46’sının tapu devir işlemleri tamamlandı. Barış Mahallesi'nde her yönüyle modern ve kent yaşamının gerektirdiği tüm sosyal ve kültürel donatı alanlarının yer alacağı bir mahallenin inşa edilecek. Önümüzdeki haftalar içinde temel atma işine başlanacak. Projede 415 konut, 45 işyeri, 1 cami, 1 kreş 1 de kültür evimiz var. Ayrıca otoparkları, peyzaj alanları, spor alanları ile kent merkezinde yepyeni bir mahalle yükselecek" diye konuştu.

Mersin Barış Mahallesi kentsel dönüşüm için gün sayıyor!

Kentsel dönüşüm projesinde yaşanan zorluklara değinen Başkan Gültak, "Akdeniz ilçemiz, Mersin'in kalbi diyoruz. Fakat şehrimiz yıllardır değişmemişti ancak artık değişim ve dönüşüm başladı. Uzun uğraşlar sonucu 1 yıl içinde bu noktaya geldik. Barış Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımızın memnuniyet ve heyecanı, doğru bir yol üzerinde olduğumuzu gösteriyor. Tabi bu işleri yapabilmek kolay değil. Zira belediye başkanları için siyasi riskler taşır. Ancak biz, ilçemizin ve nihayetinde kentimizin değişimi ve yenilenmesi amacıyla bu risklerin tümünü aldık" diye ifade etti.

Başkan Gültak; Barış Mahallesi'ndeki eski konutların yıkım aşamasını ziyaret ederek incelemeler yaptığını ve vatandaşlarla sohbet ettiğini anlattı. Yıkım aşamasında evlerinden ayrılan mahalle sakinlerine kira yardımı yapıldığını ve şu anda da devam ettiğinin altını çizdi. Gültak; Akdeniz’i içine alan büyük değişimin bütün Mersin’i ve ilçelerini kapsaması gerektiğine de vurgu yaptı.

Bu projenin Akdeniz'e büyük katkıları olacağını ifade eden Gültak, "Yakın zaman içinde bu alanda modern ve planlı şehircilik anlayışını her yönüyle göreceksiniz. Park ve otoparklar, sportif mekânlar, düzenli cadde ve sokaklar, çocukların oynayabileceği alanlar olacak. Bu da hem mahalleye hem Akdeniz'in marka değerinde artış sağlayacak. Bu anlamda, kıymetli desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan'a, Eski Hazine ve Maliye Bakanımız  Lütfi Elvan ile Çevre ve Şehircilik Bakanımız  Murat Kurum’a,  TOKİ  yetkililerine, Meclis üyelerimiz ve bürokratlarımıza teşekkür ediyor, Akdeniz ve Mersin’e hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Kentsel dönüşüme girmesi planlanan Turgut Reis Mahallesi hakkında da açıklamalar yapan Gültak, yasal prosedürlerin sürdüğünü ifade ederek sonucun  2022 senesinde netleşeceğini söyledi.

Son olarak, Barış Mahallesi vatandaşları kentsel dönüşümdeki son durumdan memnun olduklarını dile getirdi.

Mersin Akdeniz kentsel dönüşümle yenileniyor!

Mustafa Gültak'tan kentsel dönüşüm tepkisi!


Geri Dön