19 / 04 / 2024

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi kentsel dönüşümü konuştu!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi kentsel dönüşümü konuştu!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’na, kentin otopark sorunu ve Akdeniz Belediyesi’nin açtığı davayla Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı verdiği kentsel dönüşüm projesi damga vurdu.



Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı İkinci Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. İdare teklifleri ve komisyon raporlarının ele alındığı toplantıda, Mersin’in otopark sorunu ile merkez Akdeniz ilçesinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm öne çıkan konular oldu.


Başkan Kocamaz, toplantıda yaptığı konuşmada, Mersin’in en önemli sorunlarından birinin otopark olduğunu belirterek, bu konuda bazı çalışmalar yaptıklarını söyledi. Özellikle Adalet Sarayı yanındaki MESKİ’ye ait alana otopark yapmak istediklerini dile getiren Kocamaz, ancak bazı pürüzlerle karşılaştıklarını ifade ederek, “Orası daha önce Avrupa Yatırım Bankası’na ipotek edilmiş. Bu yüzden biraz sıkıntı yaşadık. Özellikle o bölgede park için arabalar tarafından işgal edilen sokakların rahatlaması adına böyle bir proje düşünmüştük. Zemin katını MESKİ’nin Abone ve Tahsilat Birimi için ayıracağımız, alt ve üst katları da otopark olarak değerlendireceğimiz projemizi en kısa sürede hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

Sadece Mersin merkezin değil ilçelerin de aynı sıkıntıyı yaşadığına işaret eden Kocamaz, “Önümüzdeki dönemlerde otopark projelerimizi hayata geçirmek için Mersin genelinde çalışma başlatacağız” diye konuştu.


“OLAYI ÖTELEMEDEN HALKIMIZIN HİZMETİNE SUNMAK İSTİYORUZ”

Başkan Kocamaz, Danıştay’ın, Akdeniz Belediyesi’nin iptal ve yürütmeyi durdurma istemiyle açtığı dava üzerine Camişerif, Mahmudiye ve Nusratiye mahallelerinde, kentsel sit alanı ve etkileme geçiş alanını da kapsayan bölgenin ’Yenileme Alanı’ olarak kabul edilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının yürütmesini durdurmasına da değindi. Bu projeyi Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Akdeniz Belediyesi ile eşgüdümlü şekilde gerçekleştireceğini anımsatan Kocamaz, “Mersin’in tarihi dokusunun bulunduğu bölge, Bakanlar Kurulu kararı ile bize tahsis edilmişti. Ancak, Akdeniz Belediyesi bununla ilgili görüşmelerin yapılmasına rağmen ‘Bize niye haber verilmedi, Bakanlar Kurulu bize niye sormadan böyle bir karar aldı’ diyerek, İdare Mahkemesi’ne gitmiş ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararı almış. Sonuç ne olur bilmiyorum ama bununla ilgili Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ve ekibi ile bir toplantı gerçekleştirdik. Biz olayı ötelemeden, daha fazla zaman kaybı yaşamadan bu projeyi halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Mersin’e hizmeti birlikte yapacaksak yapacağız. Kimse hizmeti sırtında götürmüyor. Halkımız ve kentimiz için hep beraber çalışmalıyız” dedi.


Müftü Deresi ile ilgili de bir alternatif çözüm üretmek istediklerini vurgulayan Başkan Kocamaz, o çevrenin şimdiki durumunun iyi olmadığını belirterek, en kısa zamanda bölgenin düzenleneceğini ifade etti.


SURİYELİ MÜLTECİ ÖĞRENCİLERİNDEN TEŞEKKÜR ÇİÇEKLERİ

Öte yandan, Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) öğrenim gören Suriyeli mülteci öğrenciler, kendilerine verilen destek dolayısıyla başlattıkları “Bir Çiçek Bin Teşekkür, İnsanlığımız Gülden Başlar” projesi kapsamında, Büyükşehir Belediye Meclis toplantısına gelerek, Başkan Kocamaz ve meclis üyelerine gül verdiler. Öğrenciler, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin projelerine verdiği destekten dolayı teşekkürlerini ilettiler.


Suriye’deki insanların bugün savaştan ötürü çok zor durumda olduklarını ifade eden Kocamaz, daha iyi şartlar altında yaşamak ve savaştan kaçmak için Avrupa’ya geçmek isteyen birçok Suriyelinin Ege Denizi’nde hayatını kaybettiğini, Türkiye’deki huzur ve barış ortamının kıymetini bilmek gerektiğini söyledi.


MEÜ Öğretim Üyesi Doç Dr. Serdarhan Musa Taşkaya da Mersin Üniversitesi’nde 891 Suriyeli üniversite öğrencisi olduğu bilgisini vererek, bu projeye hem maddi hem de manevi destek veren Kocamaz’a teşekkür etti.


Milliyet


Haber Yeni Çizgi Gazetesi'nde şöyle yer aldı;




Mersin Büyüksehir Belediyesi Meclis Toplantısı'na, Kentin otopark sorunu ve Akdeniz Belediyesi'nin açtığı davayla Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı verdiği kentsel dönüşüm projesi damga vurdu. 


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı İkinci Birleşimi, Büyükşenir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında, Kongre ye Sergi Sarayı'nda yapıldı. İdare teklifleri ve komisyon raporlarının ele alındığı toplantıda", Mersin'in otopark sorunu ile merkez Akdeniz ilçesinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm öne çıkan konular oldu. 


Başkan Kocamaz, toplantıda yaptığı konuşmada, Mersin'in en önemli sorunlarından birinin otopark olduğunu belirterek, bu konuda bazı çalışmalar yaptıklarım söyledi. Özellikle Adalet 'Sarayı yanındaki MESKİ'ye ait alana otopark yapmak istediklerini dile getiren Kocamaz, ancak bazı pürüzlerle karşılaştıklarını iladc ederek, "Orası daha önce Avrupa Yatırım Bankası'na ipotek edilmiş. Bu yüzden biraz sıkıntı yaşadık. Özellikle o bölgede park için arabalar tarafındın işgal edilen sokakların rahatlaması adına böyle bııproıe düşünmüştük. Zemin katını MESKİ'nin Abone ve Tahsilat Birimi için ayıracağımız, alt ve üst katları da otopark olarak değerlendireceğimiz projemizi en kısa süreçle hayata geçirmek istiyoruz" dedi. 

Sadece Mersin merkezin değil ilçelerin de aynı sıkıntıyı yaşadığına işaret eden Kocamaz, "Önümüzdeki dönemlerde otopark projelerimizi hayata geçirmek için Mersin genelinde çalışma başlatacağız" diye konuştu. 


"OLAYI ÖTELEMEDEN HALKIMIZIN HİZMETİNE SUNMAK İSTİYORUZ" 

Başkan Kocamaz, Danıştay'ın, .Akdeniz Belediyesi'nin iptal ve yürütmeyi durdurma istemiyle açtığı dava üzerine Camiserif, Mahmudiye ve Nusratiyc mahallelerinde, kentsel sit alanı ve etkileme geçiş alanını da kapsayan bölgenin 'Yenileme Alanı' olarak kabul edilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının yürütmesini durdurmasına da değindi. Bu projeyi Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Akdeniz Belediyesi ile eşgüdümlü şekilde gerçekleştireceğini anımsatan Kocamaz, "Mersin'in tarihi dokusunun bulunduğu bölge. Bakanlar Kurulu kararı ile bize tahsis edilmişti. Ancak, Akdeniz Belediyesi bununla ilsili görüşmelerin yapılmasına rağmen 'Bize niye haber verilmedi, Bakanlar Kurulu bize niye sormadan böyle bir karar aldı' diyerek, İdare Mahkemcsi'ne gitmiş ve mahkeme yürütmeyi durdurma karan almış. Sonuç ne olur bilmiyorum ama bununla ilgili Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ve ekibi ile bir toplantı gerçekleştirdik. Biz olayı ötelemeden, daha fazla zaman kaybı yaşamadan bu projeyi halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Mersin'e hizmeti birlikte yapacaksak yapacağız. Kimse hizmeti sırtında götürmüyor. Halkımız ve kentimiz için hep beraber çalışmalıyız" dedi. 


Müftü Deresi ile ilgili de bir alternatif çözüm üretmek istediklerini vurgulayan Başkan Kocamaz, o çevrenin şimdiki durumunun iyi olmadığını belirterek, en kısa zamanda bölgenin düzenleneceğini ifade etti. 


Yeni Çizgi Gazetesi


Geri Dön