27 / 04 / 2024

Mersin Değirmençay Barajı'nda inşaat başlıyor!

Mersin Değirmençay Barajı'nda inşaat başlıyor!

Mersin'de kentin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak Değirmençay (Erçel) Barajı'nın yapım ihalesi süreci tamamlandı. Devlet Su İşleri (DSİ) işi alan firma ile sözleşme imzaladı.



Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, konu ilgili açıklamasında, merkez Mezitli İlçesi'nin Değirmençay Köyü'nde Erçel Deresi üzerine yapılacak barajın ihale sürecinin tamamlandığını, inşaatın yakında başlayacağını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Mersin’in sulama ve içme suyu konusundaki tüm problemlerini gideriyoruz. Seçim döneminde hemşerilerimize 25 adet göletin yapımı için söz vermiştik. Ancak gelen taleplerin hiçbirini geri çevirmedik. Ve şu anda Mersin için 97 adet gölet projesi üzerinde çalışıyoruz. İnşallah hepsini hızla hayata geçirip Mersin’in ve kıymetli hemşerilerimizin hizmetine sunacağız..Değirmençay (Erçel) Barajı tamamlandığında Mersin önemli bir sulama ve içme suyu kaynağına kavuşacak. Barajın tamamlanması ile 31 bin hektar alan sulanacak çevre yerleşimlerin özellikle Mezitli ve Yenişehir ilçelerinin içme suyu ihtiyacı 2060 yılına kadar karşılanmış olacak."


Hürriyet 


Geri Dön