18 / 04 / 2024

Mersin Entegre Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor!

Mersin Entegre Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor!

Hizmet vermeye başladığında Türkiye'nin hizmete açılan ilk 'Entegre Şehir Hastanesi' olacağı belirtilen 'Mersin Entegre Sağlık Kampüsü' hizmet vermek için gün sayıyor.



MERSİN'de önümüzdeki Ağustos ayı itibariyle tüm inşaat ve teknik işlemlerinin tamamlanması planlanan ve hizmet vermeye başladığında Türkiye'nin hizmete açılan ilk 'Entegre Şehir Hastanesi' olacağı belirtilen 'Mersin Entegre Sağlık Kampüsü' hizmet vermek için gün sayıyor.


Vali Özdemir Çakacak, tamamlanmasına kısa süre kalan projenin son durumu için yetkililerden bilgi almak ve çalışmaları yerinde incelemek üzere inşaat şantiyesini ziyaret etti. Çakacak ziyarette ilk olarak,  İşletme Genel Müdürü Abdul Vahap Doğan'dan detaylı bilgi aldı.


İl Sağlık Müdürü Vekili Aytekin Kemik'in yanı sıra Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Memnune Çamsarı'nın da hazır bulunduğu toplantıda bilgi alan Doğan, haziran ayı itibariyle inşaat ve peyzaj çalışmalarının yaklaşık yüzde 91'lik kısmının tamamlandığını ifade ederek, tüm hızı ile devam eden çalışmaların, ağustos ayı itibariyle de inşaat ve teknik işlemleri tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Projede bakanlıkça uygun görülen bazı alanlarda kapasite artırımına da gidildiğini belirten Doğan, kampus içerisine yüklenici firma ortaklarından Murat Çeçen tarafından 1'er adet cami ve kreş yaptırılacağını da sözlerine ekledi.


Doğan, tamamlandığında bin 294 yatak ile hizmet verecek olan hastanenin, afet ve acil durum hallerinde yatak sayısının bin 500'e yakın bir sayıya kadar arttırılabileceğini vurguladı. Hastanede aynı anda 50 hastanın ameliyat olabileceğine dikkat çeken Doğan, bu hizmetleri verirken de sayılı hastanede kullanılan 5 bin kw gücünde elektrik üretebilen jeneratör sistemi ve son teknoloji cihazların kullanılması ile birlikte de hizmet kalitesinin en üst düzeyde olacağını söyledi.


232 bin metrekare inşaat alanına sahip, bin 294 yatak kapasiteli Mersin Entegre Şehir Hastanesi bünyesinde son teknolojinin kullanıldığı anjiyografi merkezi, hiperbarik oksijen merkezi, yanık tedavi merkezi, radyasyon onkolojisi, Nükleer Tıp, Diyaliz, Doğum, Tüp bebek ve daha birçok ünitenin hizmet vereceği bildirildi.


Hürriyet



Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Türkiye'nin hizmet vermeye başlayan ilk 'Entegre Şehir Hastanesi' olacak Mersin Entegre Sağlık Kampüsü'nde, ağustos ayı itibariyle tüm inşaat ve teknik işlemlerinin tamamlanması planlanıyor. 232 bin metrekare inşaat alanına sahip, 1.294 yatak kapasiteli hastane bünyesinde son teknolojinin kullanıldığı anjiyografi merkezi, hiperbarik oksijen merkezi, yanık tedavi merkezi, radyasyon onkolojisi, nükleer tıp, diyaliz, doğum, tüp bebek ve daha birçok ünite hizmet verecek. 


Mersin Valisi Özdemir Çakacak, hastanenin son durum hakkında yetkililerden bilgi almak ve çalışmaları incelemek üzere Mersin Entegre Sağlık Kampüsü'nün inşaat şantiyesini ziyaret etti. Hastaneyle ilgili bilgi veren Mersin Entegre Sağlık Kampüsü İşletme Genel Müdürü Abdul Vahap Doğan, haziran ayı itibariyle inşaat ve peyzaj çalışmalarının yaklaşık yüzde 91'lik kısmının tamamlandığını, ağustos ayı itibariyle de inşaat ve teknik işlemleri tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Hizmet verecek teknik cihazların tamamına yakınının montaja hazır olduğunu belirten Doğan, 1.294 yatakla hizmet verecek hastanenin, afet ve acil durumlarda kapasitesinin 1.500'e kadar artırılabileceğini vurguladı. Aynı anda 50 hastanın ameliyat olabileceğini aktaran Doğan, bu hizmetleri verirken de sayılı hastanede kullanılan 5 bin kw gücünde elektrik üretebilen jeneratör sistemiyle hizmet kalitesinin en üst düzeyde olacağını söyledi. 


Projede bakanlıkça uygun görülen bazı alanlarda kapasite artırımına da gidildiğini kaydeden Doğan, kampüs içerisine yüklenici firma ortaklarından Murat Çeçen tarafından hayrına birer adet cami ve kreş yaptıracağını dile getirdi. Vali Çakacak da ülke genelinde yapımı süren 17 entegre şehir hastanesi projesi arasında yer alan ve protokolü en son imzalanmasına karşın ilk olarak bitirilmesi öngörülen Mersin Entegre Şehir Hastanesi'nin, hem bölge hem sağlık turizmi açısından Türkiye için son derece önemli olduğunu kaydetti. 


Dünya




Haber Ortadoğu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Türkiye'nin hizmete girecek ilk şehir hastane olacak Mersin Şehir Hastanesi'nin inşaat ve peyzaj çalışmalarının yüzde 91'lik kısmının tamamlandığı bildirildi. 


Mersin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Vali Özdemir Çakacak, inşaatında sona yaklaşılan hastanede incelemelerde bulundu. İnşaat şantiyesini ziyaret eden Çakacak, İşletme Genel Müdürü Abdul Vahap Doğan dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 


Doğan, haziran ayı itibariyle inşaat ve peyzaj çalışmalarının yaklaşık yüzde 91'lik kısmının tamamlandığını aktararak, çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini, ağustos ayında da inşaat ve teknik işlemleri tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.



Ortadoğu


Geri Dön