18 / 04 / 2024

Mersin Mezitli'de hobi bahçesi açıldı!

Mersin Mezitli'de hobi bahçesi açıldı!

Mersin Mezitli Belediyesi, ilçe genelinde vatandaşları toprakla bulaştırmaya devam ediyor. Belediye son olarak ilçede yeni hobi bahçesinin açılışını gerçekleştirdi.



Mersin Mezitli'de hobi bahçesi yatırımları hız kesmiyor. Milliyet'te yer alan habere göre; Mezitli Belediyesi son olarak yeni hobi bahçesini hizmete aldı. İlçenin 8. hobi bahçesi Tece Mahallesi'nde gerçekleşti. İlçe halkı hobi bahçesine yoğun ilgi gösterdi. Açılışta CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, başkan yardımcıları ve birim müdürleri hazır bulundu.

5 Haziran Çevre Günü'nde gerçekleşen açılışta Başkan Neşet Tarhan, Mezitli’yi hobi bahçeleri, jakaranda koruluklarıyla donattıklarını dile getirdi. Tarhan açıklamasında "Mezitli’nin, insanların dinlendiği turizm kenti, tarım kenti olması diye çalışıyoruz. Yeşil alanları imara açtırmamak için direniyoruz ama yarınlarda buna sahip çıkacak olanlar o çevrede yaşayanlardır. Biz bu imarlı alanlarda belediyemize para kazandırabilirdik ama yapmadık. Halkımız için yeşil doğaya dönüştürdük. Bu Sosyal Demokrat Belediyeciliğin hizmet anlayışı diyoruz" şeklinde konuştu.

Şehirde hobi bahçesi anlayışının yeni yeni oluşmaya başladığını buna rağmen çok ilgi olduğunu söyleyen Tarhan "Biz insanımızı daha çok şehrin karmaşasından ve stresinden uzaklaştırarak toprakla uğraşmalarını istiyoruz. Önceliği hasta ve ileri yaşta olan vatandaşlarımıza veriyoruz. Buradaki amacımız, domates, biber, patlıcan, salatalık ve fasulye gibi birçok ürünü yetiştirme fırsatı bulan vatandaşlarımızın doğa ile iç içe bir yaşam sürdürmesidir. Burası çok huzurlu bir yer. İnsanlar bitkilerle uğraşmanın yanı sıra kendi yetiştirdiği ürünleri de tüketme fırsatı buluyor. Stres ve şehrin gürültüsünden uzakta adeta toprakla bütünleşiyor. Proje, yoğun ilgi görüp, talep de artınca yeni hobi bahçeleri oluşturmaya devam ediyoruz" dedi.

Mersin Mezitli de hobi bahçesi açıldı!

Hobi bahçelerinin kendi içerisinde farklı anlam taşıdğını söyleyen Tarhan "Yaptığımız bahçelerde, vatandaşlarımız bir aile gibi oldular. Kendi aralarında hobi bahçesi komşulukları kurdular. Birbirleriyle dayanışma içerisindeler ve hatta kısır günleri gibi çeşitli etkinlikler yapıp bizleri de davet ediyorlar. Bu da bizleri mutlu ediyor. İnsanlar kendi balkonlarında ve bahçelerinde toprakla uğraşmayı çok seviyorlar. Bunu göz önünde bulundurduk. Çok fazla toprağa uzak kalmadığımızı düşünsek de aslında farkına varmadan topraktan uzaklaşıyoruz. Hobi Bahçesi Projesi de aslında çok önemli bir proje. Vatandaşlarımız burada toprakla buluşuyor. Biz kendilerine elektrik, su başta olmak üzere her türlü imkanı ücretsiz sağlıyoruz. İnsanlarımız mutlu oldukça biz de mutlu oluyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Tarhan’ın Mezitli’de hayata geçirdiği projeler hakkında bilgi veren CHP  Milletvekili Alpay Antmen de şu açıklamalarda bulundu:

"Mutlu Mezitli’nin mimarı Başkanımız Neşet Tarhan’a bundan sonra yeşil Mezitli’nin de mimarı diyebiliriz. Hobi bahçelerimizde küçük tarımsal üretimler yanında çevreye karşı büyük duyarlılık oluşmasında çok önemli bir görev üstleniyor. Bu değerli alanlar imara açılarak çok önemli paralar kazanılabilirdi ama başkanımız buna izin vermeyerek büyük bir olay başardı. Şimdi yüzlerce dönümlük büyük alan yeşil olarak kalacak. Başkanımıza bu duyarlı çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyorum."

Mersin Mezitli'de bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!


Geri Dön