19 / 04 / 2024

Mersin projeleriyle dikkat çekiyor!

Mersin projeleriyle dikkat çekiyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, altyapıdan ulaşıma, sosyal hizmetlerden spora, kültür ve sanattan turizme, çevreden tanma kadar kentin yapıtaşını oluşturan tüm alanlarda, Mersin'i çok daha ileriye taşıyacak hizmetleri ve projeleriyle dikkat çekiyor.



Mersin'e değer katan önemli ve büyük yatırımlarının yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışıyla w oluşturduğu projeleri de bir bir hayata geçiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin'i cazibe merkezi haline getirmekte oldukça kararlı adımlar atıyor. 


Göreve geldiklerinden bu yana Mersin'i daha modem, daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalıştıklarım ve çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkam Burhanettin Kocamaz, "Hizmetlerimizi, engelli üyelerimizden ekonomik durumu kötü olan vatandaşlarımıza, yaşlılarımızdan gençlerimize kadar tüm kenti kucaklayan bir anlayış içerisinde gerçekleştiriyoruz. Bizim görevimiz onlara hizmet etmek. Tüm ihtiyaçları karşılanmış, tüm problemleri çözülmüş, mutlu ve sağlıklı insanların yaşadığı bir şehir oluşturmak öncelikli hedeflerimiz arasında. Tüm çalışmalarımızı da bu bilinçle yapıyoruz" dedi. 


ULAŞIMDA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bölge trafiğinde önemli bir sorun haline gelen ve ölümlü kazalara da neden olan Tulumba Köprüsünü yıkarak, yerine modem kent yapışma uygun, rahat trafik akışının sağlanacağı bir proje olan Tulumba Bat-Çık ile Mersin'in ulaşımında yeni bir dönem başlattı. 


Projede GMK Bulvan üzerinde iki farklı yaya alt geçidi, İnönü Bulvarı üzerinde ise iki farklı yaya üst geçidi planlanarak, güvenliği sağlanacak. Kavşak düzenlemesi tamamlandığında projenin güneydoğu ve kuzeybatı kolu arasında kalan kısımlar yeşil alan olarak düzenlenecek ve kavşak estetik bu görünüm kazanacak. 


Bu projenin hayata geçmesi ile başlayan çalışmalar doğrultusunda altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından izolasyon, beton dökme ve köprü kirişlerinin montaj işlemlerine başlanarak, proje önemli ölçüde tamamlandı. 


Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi, revize ettiği "Ulaşım Master Planı" ile trafik sorununu kentin her noktasında çözmeyi planlıyor. 


3 farklı kavşakta hayata geçirilecek olan Bat-Çık projeleri kapsamında Okan Merzeâ Bulvan ile Akbelen Bulvarı'nın kesiştiği Mezarlık 1 Kavşağı, Rıfat Uslu Caddesi ile Akbelen Bulvan'nın kesiştiği Mezarlık 2 ve limonluk Kavşakları'na yapılacak olan Bat-Çık projeleriyle Mersin'de trafik sorunu büyük oranda çözülecek. 


Tüm bu projelerin tamamlanmasının ardından ise çok daha büyük bir proje olan Monoray Projesine imza atmaya hazırlanan Mersin Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 

Geçtiğimiz günlerde Çin'e giderek, Chongqing kentinde 2008'den bu yana hizmet veren monoray hattında teknik incelemeler yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkam Burhanettin Kocamaz ve ekibi, daha önce de Almanya, Kore ve Japonya'ya giderek inceleme gezileri gerçekleştirdi. 

Mersin, Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı ile hayata geçirdiği projelerle kentin sosyal yapısını oluşturan tüm dinamiklere hizmet ediyor. 


Tüm çalışmalarında sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkam Burhanettin Kocamaz, "Bizim işimizin odak noktası insan. Biz projelerimizi ve çalışmalarımızı vatandaşlarımızın içerisinde bulunduğu yaşam şartlarım göz önünde bulundurarak gerçekleştirmek zorundayız. 


Mersin'i bir bütün olarak düşünerek, yaşlısından gencine engellisinden maddi durumu kötü olan vatandaşlarımıza kadar tüm bireyleri kucaklıyoruz. Vatandaşlarımız yaptığımız hizmetten ne kadar memnunsa, hizmetlerimiz onlara ne kadar faydalı olabiliyorsa o kadar başarılıyız demektir. Her bir birey bizim için ayn bir değerdir" şeklinde konuştu. 


Mersin'in sosyal dokusunu analiz ederek, sonuçlar doğrultusunda Mersin'in ihtiyaç duyduğu hizmetleri bir bir hayata geçiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, yalan bir zamanda açılışını gerçekleştireceği Sosyal Market üe ekonomik durumu kötü olan vatandaşların gıda, temizlik malzemesi ve giyim ihtiyaçlarım karşılayabileceği bir projeye miza atıyor. 


Hürriyet 



Geri Dön