25 / 04 / 2024

Mersin Raylı Sistem Projesi’nin ön yeterlilik ihalesi tamam!

Mersin Raylı Sistem Projesi’nin ön yeterlilik ihalesi tamam!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Raylı Sistem Projesi’nin 13.4 kilometre uzunluğundaki ilk fazı için Ön Yeterlilik İhalesi tamamlandı. 



Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Raylı Sistem Projesi’nin 13.4 kilometrelik ilk fazı için Ön Yeterlilik İhalesi düzenlendi. 

Milliyet'te yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin’e kazandıracağı en vizyonel projelerden biri olacak ve ulaşım projesi olması dışında bölgenin sosyo-ekonomik gelişimine imkan sağlayacak Raylı Sistem Projesi’nin Ön Yeterlilik İhalesi yapıldı. Şeffaf biçimde sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan ihaleye yerli ve yabancı iş ortaklarının da bulunduğu birçok firmanın katılımıyla 13 teklif sunuldu. Finans ve inşaatın bir arada olacağı projeye uluslararası birçok firma katıldı. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın projeye ilişkin daha önce düzenlediği ihale, bir firmanın itirazı nedeniyle Kamu İhale Kurumu tarafından iptal edilmişti. Pandemi süreci nedeniyle sekteye uğrayan ihale için Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeniden ön yeterlilik ihalesini gerçekleştirdi. “Mezitli - 3 Ocak Hafif Raylı Sistem Metro Hattının İnşaat ve Elektromekanik Sistemlerinin Temini, Montajı ve İşletmeye Alınması İşi için Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen ihalede, İhale Komisyon Başkanlığı’nı Raylı Sistemler Şube Müdürü Salih Yılmaz yaptı. Ön Yeterlilik İhalesi’nde yurtiçi ve yurtdışından yerli ve yabancı iş ortaklarının da bulunduğu birçok firmanın gönderdiği 13 dosyayı inceledi.

İhalenin ardından açıklamalarda bulunan Ulaşım Dairesi Başkanlığı Raylı Sistemler Şube Müdürü Salih Yılmaz, "Açılan tüm dosyalar ayrıntılı olarak komisyonumuz tarafından incelenip en kısa zamanda ihalemizin ikinci aşaması olan teknik ve mali yeterlilik kısmına davetlerimiz yapılacaktır. Mersinimiz için hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.


Geri Dön