29 / 03 / 2024

Mersin Şehir Hastanesi'nde sona gelindi!

Mersin Şehir Hastanesi'nde sona gelindi!

Türkiye’nin ilk açılacak Mersin Şehir Hastanesi’nde son rötuşların yapıldığını belirten Mersin İl sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, hastanenin en geç bu yıl sonunda ya da 2017 yılı başında tamamlanarak hizmete gireceğini açıkladı.



Türkiye’nin ilk açılacak Mersin Şehir Hastanesi’nde son rötuşların yapıldığını belirten Mersin İl sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, hastanenin en geç bu yıl sonunda ya da 2017 yılı başında tamamlanarak hizmete gireceğini açıkladı.


Mersin Şehir Hastanesi’nin tamamlanma aşamasında sona gelindi. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Kemik, bin 294 hasta yatak kapasitesine sahip Şehir Hastanesi’nde ana hastane, onkoloji hastanesi, kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi ve psikiyatri hastanesi gibi birden fazla sağlık tesisinin yer alacağını bildirdi. Komplekste son rötuşların yapıldığını vurgulayan Kemik, “4 Aralık’ta Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Recep Akdağ ilimize gelerek çalışmaları yerinde inceledi. Hastanenin açılması için artık gün sayıyoruz. Hastanenin fiziki gerçekleşmesi yüzde 100’e ulaştı. Çevre düzenlemesi ve tıbbi cihazlar yerleştiriliyor. İlimizde bulunan Mersin Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum Hastanesi buraya taşınacak. Şu anda ilimizde hizmet veren kamu yataklı sağlık tesislerinde nitelikli yatakların toplam yatağa oranı yüzde 32 düzeyinde. Burayı hizmete aldığımızda bu oran yüzde 81’e çıkacak. Nitelikli yatak sayısının bir anda bu oranda arttığı dünyada başka bir şehir örneği yok. Bu açıdan da Mersin bir ilki gerçekleştirmiş olacak. Artık vatandaşlarımız 1 ve 2 kişilik odalarda, içerisinde banyosu, tuvaleti ve refakatçilerin dinlenme imkanına sahip olduğu şartlarda daha kaliteli sağlık hizmeti alacaklar” dedi.


Mersin’de özellikle son 5 yılda sağlık altyapısının neredeyse tamamen yenilendiğini dile getiren Dr. Kemik, “Eski SSK hastanesinin olduğu yerde 350 nitelikli yatağa sahip Toros Devlet Hastanesini 2014 yılında tamamlayarak hizmete sunduk. Aynı yıl içerisinde 250 yataklı Silifke Devlet Hastanesi vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı. 2013 yılında 160 yataklı Erdemli Devlet Hastanesi hizmete girdi. Bu yıl içerisinde 75 yataklı Mut Devlet Hastanesi ve 30 yataklı Gülnar Devlet Hastanesi tamamlanarak vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı. 150 yataklı Anamur Devlet Hastanesi son aşamasına geldi” ifadelerini kullandı.


Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde 200 yataklı hastane planlamasında ise arsa tahsis çalışmalarının devam ettiği bilgisini veren Kemik, şöyle devam etti: “Şu anda eski altyapıya sahip tek hastanemiz Tarsus Devlet Hastanesi. Orası için 600 yataklı bir hastane çalışmamız var. İhalesi tamamlandı. Ön mali kontrol için Bakanlığımıza gönderildi. Onaylandığı takdirde en kısa süre içerisinde imzalar atılarak yer teslimi yapılacak ve muhtemelen 2-3 yıl içerinde Tarsus halkına hizmet vermeye başlayacak.”

Hayata geçirilen sağlık yatırımları sayesinde şu anda vatandaş memnuniyetinin en yüksek olduğu sektörün sağlık sektörü olduğunu iddia eden Kemik, 2003 yılında vatandaşların sağlık hizmetlerinden memnuniyeti yüzde 39’larda iken, bu oranın günümüzde yüzde 74’lere yükseldiğini kaydetti. Sağlık alanındaki bu değişim ve dönüşümün şehir hastaneleri ile daha da ivme kazanarak süreceğini vurgulayan Kemik, şehir hastanelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rüya projesi olduğunu belirtti. Kemik, “İlimize yapılan tüm yatırımlarda destek ve katkılarını esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Başbakanımıza, Sayın Sağlık Bakanımıza, Sayın Kalkınma Bakanımıza, Sayın Valimize ve Milletvekillerimize Mersin halkı adına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.


Milliyet


Geri Dön