19 / 04 / 2024

Mersin Şehir Hastanesi'nin temeli atıldı!

Mersin Şehir Hastanesi'nin temeli atıldı!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mersin'de 1250 yataklı Mersin Şehir Hastanesi temel atma törenine katıldı. Hastane, Toroslar İlçesi’ ndeki Korukent Mahallesi’ nde yap-işlet-devret modeli ile yapılacak...




Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mersin'de 1250 yataklı Mersin Şehir Hastanesi temel atma törenine katıldı.


Toroslar İlçesi’ndeki Korukent Mahallesi’nde yap-işlet-devret modeli ile yapılacak hastanenin temel atma törenine Bakan Müezzinoğlu’nun yanı sıra; Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, eski Ekonomi Bakanı AKP Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, Çiğdem Münevver Ökten, Nebi Bozkurt ve Ahmet Tevfik Uzun, MHP’li Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Başarılı ve çok sayıda davetli katıldı. 


Müezzinoğlu burada yaptığı konuşmada 11 yıldır çok önemli bir yolculuk yaptıklarını belirterek 2023’te Cumhureiyetin kuruluşunun 100 yıldönümünde Türkiye'yi yeniden dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına gireceğini kaydetti. Türkiye'nin en güçlü ilk 10 ekonomisi arasına girecek olmasından huzursuz olanların bulunduğunu anlatan Müezzinoğlu vatandaşlardan bunlara 30 Mart akşamı ders vermelerini istedi. Milletle bütünleşmiş bir AK Parti'nin bunu başardığını anlatan Müezzinoğlu şunları kaydetti: "Artık şehir hastanelerini yapıyor, dünyanın 3. büyük havaalanını yapıyoruz. Kanal İstanbul’u yapıyoruz. Buradan Almanya, İngiltere, Fransa, İsrail rahatsız oluyor ama ey Kılıçdaroğlu sen niye rahatsız oluyorsun. Ey milliyetçi geçinen MHP sen niye rahatsız oluyorsun."


Müezzinoğlu'nun konuşmasında MHP'yi eleştirmesi üzerine alanda bulunan bir grup MHP'li yuh çekip tepki gösterdi. Gerginlik fazla büyümeden önlendi.


Bakan Müzzinoğlu konuşmasının ardından protokolde bulunanları temel atma butonuna basmak için sahneye davet etti. Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise sahneye MHP'li Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'yı davet etmesine rağmen gelmedi. Daha sonra Müezzinoğlu ve beraberindekiler butona basarak hastanenin temelini attı.



Bugün


Geri Dön