25 / 04 / 2024

Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı, meydan oluyor!

Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı, meydan oluyor!

MERSİN’de yıllardır tartışma konusu olan Tevfik Sırrı Gür Stadyumu, Belediye Meclisi’nin aldığı kararla kent meydanı olacak.



MERSİN Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı Kongre ve Sergi Sarayı’nda Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı. Toplantıda, idare tekliflerine ait 4, komisyon raporlarına ait 17 ve gündem dışı 3 olmak üzere toplamda 24 madde görüşüldü. Mersin’de kentsel düzenlemeler yapılırken, yıllardır göz ardı edilen ve şehrin adete akciğeri konumundaki  Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın kent genelindeki meydan eksikliğinin giderilmesi amacıyla Kent Meydanı yapılması hakkındaki karar oy birliğiyle kabul edildi.

Mecliste kabul edilen kent meydanı kararı hakkında konuşan Başkan Kocamaz şunları söyledi:


"Bu defalarca konuştuğumuz bir konu ve arkadaşlarımız da bu hafta  TOKİ  ile bir araya geldi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da Mersin’i ziyareti esnasında Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın kent meydanı olması konusunda, en uygun alan olduğunu belirtmişti. Bunun üzerine yoğunlaştırılan çalışmalar neticesinde, Müftü Deresi Kentsel Tasarım Projesi içerisinde bu alanın, kent meydanı olarak planlanması ile bütüncül bir projenin ortaya çıkması için çalışmalar devam ediyor. Akdeniz Oyunları’na ev sahipliği yapan 25 bin kişilik Mersin Stadyumu’nun kentin spor merkezi ihtiyacını karşılaması ve ekonomik ömrünü doldurmuş olan Tevfik Sırrı Gür Stadı’na olan ihtiyacın ortadan kalkması nedeniyle alanın kenti geleceğe taşıyabilecek bir meydan olarak düzenlenecek."


Hürriyet 


Geri Dön