23 / 04 / 2024

Mersin Üniversitesi Hastanesi için 80 milyon TL harcandı!

Mersin Üniversitesi Hastanesi için 80 milyon TL harcandı!

Mersin Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Suha Aydın, 'Hastane binamızın inşaatı 2000 yılında başladı. Geçen süre içerisinde harcanan tutar, 80 milyon TL civarında' diye konuştu



Mersin Üniversitesinde (MEÜ) eğitim veöğretim yılı törenle başladı.Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, çiftlikköy Yerleşkesindeki Uğur Oral Kültür Merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, MEÜ"nün yenilere açık,bilimsel çalışmalara ağırlık veren, Türkiye"nin en önemli eğitim kurumları arasında yer aldığını söyledi.Türkiye"nin hızlı bir dönüşüm süreci yaşadığını, üniversitelerin de buna uyum sağlaması gerektiğini anlatan Güzeloğlu, 'Kısa bir süre önce Mersin Üniversitesi"nin bulunduğu konum ile bugünü karşılaştırdığımızda ne kadar önemli mesafeler kat ettiğimizi göreceğiz. O nedenle bilim ve teknolojiyi destekleyen kurumlara ağırlık vermeliyiz' diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Suha Aydın da eğitim öğretim araştırma ve uygulama alanlarında, ihtiyaçlarını en üst düzeye çıkarmaya özen gösterdiklerini söyledi.Eğitim öğretimdeki kaliteyi iyileştirme noktasında kent-üniversite iş birliğiyle hareket ettiklerini ifade eden Aydın, öğrencilerin sosyal, kültürel ve bilimsel anlamda ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen bir yönetim olarak fiziki altyapı beklentilerinin devletin sunduğu destekler sayesinde önemli ölçüde çözüldüğünü belirtti.Öğrenci sayısının her geçen gün arttığını bildiren Aydın, hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi verdi.Üniversite bünyesinde hizmet gösteren araştırma ve uygulama hastanesinin yeni hizmet binasının inşaatına devam edildiğine dikkati çeken Aydın, güç birliği çağrısında bulunarak, şöyle konuştu:'Hastane binamızın inşaatı 2000 yılında başladı. Geçen süre içerisinde harcanan tutar, 80 milyon TL civarında. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde, hastaneyi hizmete açacağız. Bunu başardığımızda, çevremizdeki kentlere ve hatta ülkelere bile hizmet verebilir hale geleceğiz.'Tören, Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından sona erdi.  
 


Geri Dön