20 / 04 / 2024

Mersin yeni yatırımlarla değerleniyor!

Mersin yeni yatırımlarla değerleniyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kent genelinde projeler birer birer hayata geçirilirken, yeni projelerle Mersin her alanda değer kazanıyor. Tamamlanması için geri sayıma başlayan pek çok tesisin yılbaşında Mersinlilere hizmet vermesi planlanıyor.




Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kent genelinde projeler birer birer hayata geçirilirken, yeni projelerle Mersin her alanda değer kazanıyor. Tamamlanması için geri sayıma başlayan pek çok tesisin yılbaşında Mersinlilere hizmet vermesi planlanıyor.


Hem Çevre, Hem Mersin Kazanacak

Mersin merkez, Tarsus ve Silifke’de hayata geçirdiği Entegre Katı Atık Değerlendirme, Geri Dönüşüm ve Bertaraf Sistemleri ile Sağlıklı Kentler Birliği’nin Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde kuracağı Katı Atık Terfi İstasyonları ile geri dönüşüm konusunda Mersin’e değer katacak. Tarsus’ta tamamladığı Katı Atık Terfi İstasyonu ile dikkatleri üzerine çeken Büyükşehir Belediyesi, Erdemli’nin Limonlu Mahallesi’nde yapımına başladığı ikinci terfi istasyonu inşaatında sona yaklaştı. 10 dönümlük bir arazi üzerine kurulan Katı Atık Terfi İstasyonu, Çeşmeli’den Kızkalesi’ne kadar Erdemli’nin sorumluluk alanında bulunan tüm mahallelerine hizmet verecek. Araçlarla Erdemli’de toplanan çöpler, buradan özel araçlarla Silifke Göksu Katı Atık Bertaraf Tesisi’ne taşınacak. Silifke’deki bertaraf tesisine getirilen çöpler burada hem düzenli depolama, hem ayrıştırma uygulamalarının ardından elektrik üretiminde kullanılacak. Erdemli’nin kışın günlük ortalama 150 ton, yaz aylarında ise ortalama 450 ton çöpü, 2 çekici ve 4 dorse aracı ile Limonlu’dan Silifke’ye taşınarak enerjiye dönüştürülecek.


Tarsus ve Erdemli Katı Atık Terfi İstasyonlarının ardından Çamlıyayla, Yenişehir ve Toroslar ilçelerinde de terfi istasyonu inşaatına başlamaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, daha sonra Gülnar ve Mut ilçelerine de terfi istasyonları inşa ederek hem düzenli depolama sağlamış olacak, hem de ayrıştırma ile kompozit ve elektrik üretimi yapacak.


Söz Verilen Proje Hayata Geçiyor

Anamur’da uzun süredir projesi hazır halde bekletilen ve bir türlü inşaatına başlanamayan Anamur Tenis Kortu Projesi, Büyükşehir Belediyesi’nin müdahalesi ile hayata geçiyor. Yaz aylarında ilk kazması vurulan tesiste sona yaklaşıldı.


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından temeli atılan ve 735 bin TL’lik proje bedeli ile yapımına başlanan Anamur Tenis Kortu, 5 bin 600 metrekarelik alanda kurulu 3 tenis kortu, 1 oyun grubu, 1 fitness grubu, 120 kişilik tribünü ve 200 metrekarelik kapalı alan kafeteryası ile Anamurlu sporseverlere hizmet verecek. Soyunma odalarından duşlara kadar en ince ayrıntıların dahi düşünüldüğü tesis, yılbaşına kadar tamamlanarak hizmete açılacak.


Gülnar’a Yakışan Hizmet

Bulunduğu konum itibari ile Mersin’in önemli yerleşim bölgelerinden olan Gülnar da tesisine kavuşuyor. 6 bin 470 metrekarelik alan üzerine 3 bin 718 metrekarelik inşaat alanına sahip Gülnar Otogarı inşaatında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Şehirlerarası 8, şehir içi ise 5 araçlık peronla hizmet vermeye hazırlanan Gülnar Otogarı, 1 tanesi engelli olmak üzere 18 sivil araçlık otoparkı ile Gülnar halkına ve Gülnar’a gelen misafirlere hizmet verecek. 4 milyon 292 bin TL’lik sözleşme bedeli ile kaba inşaatı tamamlanan otogar, yaz aylarında hizmete açılarak Gülnar’ın değerine değer katacak. Otogarın tamamlanması ile hem kent merkezindeki yoğunluk Ermenek yolu üzerine yoğunlaşacak, hem de daha fazla sayıda yolcu otobüsleri Gülnar’dan yolcu alıp yolcu indirebilecek. Gülnar Otogarı, diğer ilçeler ve şehirler ile Gülnar’a köprü vazifesi görecek.


Taşucu Stadyumuna Kavuştu

Atıl durumda çürümeye terkedilen Taşucu Şehir Stadyumu, Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni görüntüsü ve genişleyen hizmet alanı ile Taşucu sakinlerinin hizmetine hazır hale getirildi.


13 bin metrekarelik alanda kurulu stadyumda, 400 kişilik ev sahibi ve 110 kişilik misafir takım tribünü ile toplam 510 kişilik tribün yapıldı. Baştan aşağı yenilenerek hizmete hazır hale getirilen idari binada da inşaat çalışmaları sona erdi.


Yapılan ışıklandırma çalışmaları ile gece ve gündüz 24 saat boyunca hizmete hazır hale getirilen Taşucu Şehir Stadyumu, amatör spor kulüpleri müsabakaları ve çeşitli kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak.


Mersin Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön