20 / 04 / 2024

Mersin Yenişehir'de kendi enerjisini üreten konut inşa edilecek!

Mersin Yenişehir'de kendi enerjisini üreten konut inşa edilecek!

Mersin’de Türkiye’nin kendi enerjisini üreten ilk konut projesi hayata geçiriliyor.



Mersin Yenişehir’de Türkiye’nin kendi enerjisini üreten ilk konut projesinin temeli atıldı. Milliyet'te yer alan habere göre; Mersin Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit temel atma törenine katıldı.

Yenişehir Belediyesi’nin de desteklediği projenin temel atma töreninde konuşan Başkan Özyiğit, "Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Buradan tüm Türkiye’ye çevre ile ilgili bir mesaj veriyoruz. Türkiye’nin kendi enerjisini tedarik eden en büyük toplu konut projesini Yenişehir’de hayata geçiriyoruz. Biz yola çıkarken, aday adaylığı dönemimizde Yenişehir’i nasıl yöneteceğimiz ile ilgili stratejik planımızı altı temel ilke üzerinde kurmuştuk. Bu altı temel ilkeden bir tanesi de ekolojiydi. Ve doğayı korumak noktasında üzerimize düşeni yapmalıyız dedik ve göreve gelir gelmez de bu çerçevede projeler hayata geçirdik. Şu anda Yenişehir Belediyesi Özel Ömer Faruk İlbilgen Gündüz Bakımevini LEED Sertifikalı olarak yapıyoruz ve tüm projelerimizi çevreye uygun olarak hayata geçiriyoruz" dedi.

Mersin Yenişehir de kendi enerjisini üreten konut inşa edilecek!

Yenişehir’de 10 yıl içinde karbon salınımını yüzde 40 düşüreceklerini ifade eden Başkan Özyiğit, "Belediye olarak Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesini imzaladık. Bu sözleşmede 10 bin 186 tane belediyenin ortak imzası var. Çevreye duyarlı projeler yapma ve çevreyi koruma notasında ortak bir davranış sergilemekle ilgili attığımız bir adımdır. Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesini imzalayarak, 10 yıl içerisinde karbon salınımını yüzde 40 düşüreceğimizi taahhüt ettik. Bunu yapmanın yolu da bu şekilde çevreci ve kendi enerjisini üreten, atık suyunu ve doğadan gelen suyu değerlendiren binalar yapmaktır. Yerel yönetimler olarak doğayı korumak için yapılan yatırımları teşvik etmemiz gerekiyor. Tabi bunun yasal altyapısı olması lazım. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer ile bu konuya ilişkin görüşmelerimiz var. Çevreye duyarlı yatırımların önünün açılması bizim ortak anlayışımız olacaktır. Umut ediyorum ki bu başlangıç herkese ilham olur" diye konuştu.

Mersin Tarsus'ta 11.7 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!


Geri Dön