20 / 04 / 2024

Mersin Yenişehir'de yıkılacak binalar kontrol ediliyor!

Mersin Yenişehir'de yıkılacak binalar kontrol ediliyor!

Mersin'in Yenişehir ilçesinde yıkım kararı verilen binalar için asbest kontrolü yapılıyor. 



Mersin Yenişehir Belediyesi, ilçe genelinde yıkılacak binalar için çalışmalara başladı. Milliyet'te yer alan habere göre; belediye ekipleri ilgili binalarda asbest kontrolü yapmaya başladı.

Bu bağlamda ilk çalışma ilçeye bağlı Akkent Mahallesi’nde yıkılması planlanan bir binada asbestli madde kontrolü gerçekleşti. Binanın farklı yerlerinden alınan numuneler analiz edilecek. Binada asbest maddesinin tespit edilmesi halinde ise asbestli bina yıkım prosedürleri uygulanacak. Sökülen asbestli malzeme, yönetmeliğe uygun olarak imha edilecek. Aksi taktirde bina yıkıldığı zaman çevreye büyük miktarda yayılan asbest, bölgede yaşayan vatandaşları ve çalışanlar için ciddi riskler yaratıyor. 

Mersin Yenişehir de yıkılacak binalar kontrol ediliyor!

Asbestli bina kontrolü konusunda Yenişehir Belediyesi olarak özenle çalışacaklarını söyleyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Asbest, sağlığına son derece zararlı, kanserojen bir madde, akciğer kanseri başta olmak üzere birçok hastalığa neden olabiliyor. Asbest, Dünya Sağlık Örgütü tarafından da kanserojen madde kapsamına alındı ve ülkemizde de 2010 yılı itibariyle asbestli malzeme kullanımı yasaklandı. Tehlike aslında eski binalarda, bu binalarda asbest malzeme kullanılmış ise bunların sökümünde yerel yönetimlere görev düşüyor. Biz de bu konuda kentimizde hassas davranacağımızı ve eski binalarda asbestli malzeme olup olmadığını mutlaka tespit edeceğiz.Yıkımı ve sökümü asbestli malzeme prosedürleri kapsamında yapılacak. Akkent Mahallemizde yıkımı gerçekleşecek bir binamızdan örnek aldık, şuanda testlerini yapıyoruz. Eğer asbestli malzeme varsa ilgili prosedürü uygulayarak yıkımını sağlayacağız. Asbest Söküm Uzmanları Derneği de bizlere danışmanlık desteği veriyor, kendilerine teşekkür ediyoruz. Burada önemli olan halkımızın sağlığıdır. Yenişehir Belediyesi olarak bu konuda önderlik yapan belediyelerden biriyiz" şeklinde konuştu.

Manisa'daki depremde hasar gören cami minarelerine kontrollü yıkım!


Geri Dön