29 / 03 / 2024

Mersin'de 13 milyon TL'lik kavşak 3 ayda tamamlanacak!

Mersin'de 13 milyon TL'lik kavşak 3 ayda tamamlanacak!

13 milyon lira bütçeli kavşak, yaklaşık 3 ayda tamamlanacak. Kentsel Tasarım ve Yenileme Projeleri kapsamında yapüan çalışmalarla da, kente yeni bir çehre kazandırılıyor.



MERSİN, hükümet ve yerel yönetimin 146 milyon liralık yatırım çalışmalarıyla adeta şantiyeye döndü. 


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakam Ahmet Arslan ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan tarafından temeli bir süre önce atılan, Mersin-Adana Devlet Yolu'nun ilk ayağım oluşturan Liman, Hal ve Bekirde Köprülü Kavşakları, yeni yatınmlar arasında önemli bir yer tutuyor. 


Ekipler, toplam 120 milyon lira maliyeti olan köprülü kavşağın 7.7 küometrelik ilk bölümünü 2017 sonuna kadar tamamlamak için çalışıyor.

 

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yaünmı olan, Liman, Serbest Bölge ve Hal Kompleksi'ne yönelik proje, tamamlandığında kentin girişinde ve trafik karmaşası sona erecek. 



13 MİLYON LİRALIK KAVŞAK 

23 Ağustos'ta Büyükşehir Belediyesi'nce temeli atılan Demokrasi Kavşağı ise kent içindeki trafiğe nefes aldıracak projeler arasında yer alıyor. 


13 milyon lira bütçeli kavşak, yaklaşık 3 ayda tamamlanacak. Kentsel Tasarım ve Yenileme Projeleri kapsamında yapüan çalışmalarla da, kente yeni bir çehre kazandırılıyor. Kentin en eski ve tanınmış mekanlanndan Atatürk ve Silifke Caddeleri ile tarihi Ulu Cami ve Taş Bina çevresinde yapılan düzenleme için yaklaşık 13 milyon liralık bütçe aynldı. 



Hürriyet Ek


Geri Dön