25 / 04 / 2024

Mersin'de 60 dekar arazi üzerine Engelliler Köyü kurulacak

Mersin'de 60 dekar arazi üzerine Engelliler Köyü kurulacak

Engelliler Köyü projesinin, Mersin'in Erdemli ilçesinde 2 ayrı noktada toplam 60 dekar arazi üzerine kurulması planlanıyor



Mersin'in Erdemli ilçesinde, belediye ve Türkiye Engelliler Vakfı (TÜREV) iş birliğiyle yaklaşık bin kişi kapasiteli "Engelliler Köyü" kurulması planlanıyor.

TÜREV Genel Başkanı Zülfinaz Abedan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'yu makamında ziyaret etti.

Belediye Başkanı Tollu, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, ilçede iki ayrı noktada toplam 60 dekar arazi üzerine kurulması düşünülen Engelliler Köyü projesinin, 30 milyon TL'ye mal olmasının beklendiğini söyledi.

TÜREV Genel Başkanı Abedan ise belediyenin Engelliler Köyü oluşturma düşüncesini takdirle karşıladıklarını belirterek, "Başkan Tollu ile köyün kurulması planlanan arazide incelemelerde bulunduk" dedi.

Kurulacak Engelliler Köyü'nde hem rehabilitasyon merkezi hem de sosyal tesislerin bulunacağını ifade eden Abedan, "Erdemli bu konuda ideal bir yer.

Projeye tam donanımlı ağız, diş ve nöroloji bölümlerinden oluşan uzman bir hastane de ekledik. Bu proje, Türkiye'de bir ilk olacak" diye konuştu.

Daha sonra Abedan ve Tollu, Erdemli Ticaret ve Sanayi Odasında ortak basın açıklaması yaptı.

Abedan, engellilere yönelik, doğal bir ortam sunacaklarını bildirerek, "Engelliler burada seracılık yapacak, sebze meyve yetiştiriciliği gibi tarımsal etkinliklerde bulunacak. Ayrıca köyde konumlandırılacak atölyelerde meslek eğitimi alacak" dedi.

Engellilerin kurulacak köyde taze yumurta toplayıp, süt sağacaklarını belirten Abedan, şunları kaydetti:
"İşte tüm bu uygulamalar için yatırım yapılması gerekiyor. Kurulacak Engelliler Köyü'ne sadece yurt içinden değil yurt dışından da engelliler tedavi amaçlı gelecek. Ülkemiz ve bölgemiz döviz kazanacak." Mükerrem Tollu da "Herkes yarın engelli olabilir" diyerek, engellilere sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.
AA

 


Geri Dön