29 / 03 / 2024

Mersin'de 80 aileye 120 hektarlık arazi verildi!

Mersin'de 80 aileye 120 hektarlık arazi verildi!

Mersin'in Mut ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan Selamlı GGT projesi kapsamında 80 aile 120 hektarlık alandan faydalanacak.



Mersin'in Mut ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü'nün hazırladığı Selamlı GGT (Gelir Getirici Tarla/Taşınmaz) Delice Sakız Rehabilitasyon Projesi için Selamlı Mahallesi’nde hak sahiplerini belirlemek için kura çekim töreni yapıldı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Düzenlenen törene; ilçe Kaymakamı Batuhan Bingöl, Orman İşletme Müdürü Necmi Poscu, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Salgur, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, Ziraat Odası Başkanı Hıdır Kar ve vatandaşlar katılım gösterdi. 

Orman İşletme Müdürü Necmi Poscu törende yaptığı konuşmada, 120 hektar büyüklüğündeki alanda 80 vatandaşın projeden faydalanacağını dile getirerek, "Selamlı Mahallemizde başlattığımız projelerin devamı gelecek. Güzel projelerle sizlerle olacağız" diye konuştu. 

Mersin de 80 aileye 120 hektarlık arazi verildi!

Üretimin önemini vurgulayan ve ürettikçe var olunabilineçeğine değinen İlçe Kaymakamı Batuhan Bingöl, “İnşallah gelir getirici projeler burada bir başlangıç olur ve devamı da gelir. Sizler bizim ülkemizin teminatısınız, temelisiniz. Sizler varsanız, bizler varız. Bu devlet var, bu bayrak var. Sizler de ürettikçe varsınız. Hepimiz ürettikçe varız. Sizler için inşallah bu gelir getirici ürünler, hem aileniz için hem memleketimiz için iyi olur hem iaşeniz, geliriniz olur. Üretmeyi istediğiniz için, ailenizle birlikte nesil boyunca bu projenin bereketini yaşarsınız” şeklinde konuştu.

Selamlı Mahallesi Muhtarı Şevket Tanyeri, konuyla ilgili açıklamasında arazilerin köylülerine hayırlı ve bereketli olmasını dilediğini belirtti.

Yapılan konuşmalardan sonra köy nüfusuna kayıtlı ve köyde yaşayan 80 vatandaş için kura çekildi. Çekilen kurada, proje kapsamında bulunan kişilere 4-6 dönüm arasında arazi verildi.

Projeyle yabani zeytin ve sakız ağaçlarının aşılanması ve boş olan alanlara dikim yapılarak verimli orman haline getirilmesinin amaçlandığı söylenildi.

Mersin Akdeniz kentsel dönüşümle yenileniyor!

Mustafa Gültak'tan kentsel dönüşüm tepkisi!


Geri Dön