16 / 04 / 2024

Mersin'de kimse mağdur edilmeden dönüşüm başlayacak!

Mersin'de kimse mağdur edilmeden dönüşüm başlayacak!

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Gaziler Mahallesi İbrahim Kozacıoğlu Orta Okulu bahçesinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısına katılım gösterdi. 



Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, kentsel dönüşüm toplantısında, hiçbir vatandaşı mağdur etmeden kentsel dönüşüm yapacaklarını, hakkaniyeti uygulayacaklarını açıkladı.

 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; kentsel dönüşüm projeleri hakkında açıklamalar yapan Şevket Can şunları söyledi;  “Biz göreve gelir gelmez 45 mahallemizde neler yapabiliriz diyerek, her mahallemizi ayrı ayrı inceledik. Bizim işimiz mesleğimiz belediyecilik. Şu anda Yeni Mahalle, Bağlar ve Gaziler Bugün besmeleyi Gaziler Mahallemizden çekiyoruz. Yarın Bağlar ve diğer gün Yeni Mahalle’de bu bilgilendirme toplantısından yapacağız. Gaziler mahallemizi incelediğimizde 2 parça olduğunu görüyoruz. Sokaklarımız dar, yeşil alanımız yok. Evlerimiz 100 m yada 150 m arsa üzerinde eski binalar. Bu mahallemizde yolları genişletmek ve yeşil alanları arttırmak gerekir, tek katlı binaların yerine daha konforlu yaşanabilir binaların yapılması gerekir. Bunun içinde imar değişikliği gerekir. Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar 13 mahallemizde imar değişikliği gerçekleştirdik. Allah’a binlerce şükür. Kentsel dönüşümün gerçekleşmesi için mevcut durumdan yoğunluk artışı gerekir. Şu anda bu haliyle hiçbir müteahhit sizin kapınız çalmamıştı. Ta ki düne kadar. Şu anda biz bu 2.5 yıl uğraşıp Büyükşehir meclisinden ve Tarsus Belediye meclisinden 1/1000’liği geçirerek revizyonu gerçekleştirdik. Buradan hepinizin huzurunda şahsın, kurumum ve Tarsus halkı adına Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerimi sunuyorum. Bizlerden hiçbir zaman duasını ve desteğini esirgemiyor. Yolu bahtı açık olsun. Normalde bu mahalle eski rakamla 400 dönümdü. 2 parçada yoğunluk artışı gerçekleşti. Mahallemizi adalar haline getirdik. Bundan sonra müteahhitlerimiz kapınızı çalmaya başladı. Yeşil alan arsası olan olsa dahi, arsası yolda da kalsa aynı haklardan sahip olacak. Çünkü birde buranın düzenleme ortaklık payı vardı yüzde 16. Yani bu mahallenin yolunun genişlemesi, sosyal donatı alanlarının çoğalması artık yüksek katlı binaların yapılabilmesi için yüzde 16. Müteahhitlerin sizlerle yaptığı görüşmede yüzde 16 düzenleme ortaklık payını alır veya almaz. Bu vatandaşımızın müteahhitle yapacağı anlaşmaya bağlıdır. Alsa da almasa da sizin eviniz yoğunluğunuz yolda yada yeşil alanda kalsa sizle anlaşmak zorunda” dedi.

 


Geçtiğimiz günlerde Tarsus'ta toplu konut hamlesi başlattıklarını da hatırlatan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 500 konut inşa etmeyi hedeflediklerini vurguladı.  


Geri Dön