26 / 04 / 2024

Mersin'in 3'üncü OSB'sine çok talep var!

Mersin'in 3'üncü OSB'sine çok talep var!

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli yaptığı açıklamada "Kent hızlı bir şekilde her gün büyümeye devam ediyor. Potansiyel olarak güçlü ve İstanbul'un alternatifi diyebilirim." dedi.



Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, "Kent hızlı bir şekilde her gün büyümeye devam ediyor. Potansiyel olarak güçlü ve İstanbul'un alternatifi diyebilirim. Konum olarak İzmit ve çevresi gibi yapılanmalara açık ve müsait bir alana sahip. Çalışmalar kontrollü bir şekilde devam ediyor ve ciddi yatırımların yapıldığını söyleyebilirim" dedi. 


Mersin sanayide büyüdü 


Sanayi kuruluşlarının ülkelerin bel kemiği haline geldiği çağımızda Mersin sanayi alanında son dönemlerde önemli bir büyümeye giderek istihdamı artırdı. Organize Sanayi Bölgesi, kapasite ve ekonomik rakamlar açısından Mersin'in ana damarlarından bir tanesi. Mersin sanayisinin sevilen ve her anlamda saygı duyulan ismi olan Sabri Tekli yaklaşık 40 yıldır iş hayatının içerisinde. Başkan Tekli, gayretli, özverili ve prensipli bir yönetici. 4 dönemdir MTOSB Başkanlığını yürüten Tekli, sanayici camiasının takdirini toplamış bir başkan. 4 dönemdir birçok projeyi hayata geçiren ve durmadan hizmet üretmeye devam eden Başkan Tekli, fabrika gezmeyi kendine hobi edinmiş gerçek bir lider. 

'OSB'nin katkısı tartışılmaz' 

Organize Sanayi Bölgelerinin bulunduğu şehre olan ekonomik katkısından bahseder misiniz? 

Şehre kan pompalayan bir oluşumdur sanayi bölgesi. Desteğimizi isteyen kuruluşlar kapımızı daima çalıyor. Mersin'e ne derece katkı sağlanıyor diyecek olursanız bir şehrin haritadaki sanayi payı ne kadar büyükse şehrin o kadar yüksek ekonomiye sahip olduğunu söyleyebilirim. Mersin'de tarımdan dolayı ciddi yer sıkıntısı çekiyoruz. Biz, havasına, suyuna zarar vermeden daha uzağında olan yerlerde yapılanmamızı sürdürüyoruz. Hava kirliliği konusunda kış aylarında merkeze göre daha temiz bir hava soluyoruz çünkü doğal türbinler kullanıyoruz. Ekonomik açıdan değerlendirme kısmı ise bizlere şehirde ne kadar yer ayrılırsa o kadar istihdama ve gelire sahip oluruz. Ödenen vergileri bile hesaba katacak olursak belediyemize katkısı tartışılmaz büyük. 


'3. OSB için çok talep var' 


Mülkiyeti kendimize ait olan bir bölgedir. Bakanlık da onay vermiş durumda onu bekliyoruz. İmar plan çalışmalarına ve projelere başladık. Bakanlıktan net olarak onay geldiği an alt yapıya başlamış olacağız. Bir seneye kalmadan devreye girmesini planlıyoruz. Yirmi fabrika düşünüyoruz veya bir tane otomobil firması üzerine düşünceler var. Çok fazla talep alıyoruz. Güçlü ve köklü bir otomobil firmasından teklif alırsak düşünmeden bölgeyi vermeyi istiyoruz. Onun geliri ile zaten dördüncü bölgeyi yapmak çok daha kolay olacaktır. En büyük özelliğimiz kredi kullanmadan kendi yağımızda kavrulup, gerekli altyapıyı oluşturduktan sonra faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bakanlık desteği ve kredisi almıyoruz. Kendi sınırlarımız içerisinde kendi yaşantımızı devam ettiriyoruz.


Milliyet Mersin 


Geri Dön