25 / 04 / 2024

Mersin Raylı Sistem Projesi'nin ikinci ihalesi 29 Ocak'ta!

Mersin Raylı Sistem Projesi'nin ikinci ihalesi 29 Ocak'ta!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Raylı Sistem Projesi'nin 9 Ekim'de yapılan Ön Yeterlilik İhalesi'nin değerlendirmesini tamamladı. Projenin ikinci ihalesi ise 29 Ocak 2021'de düzenlenecek.



Mersin Büyükşehir Belediyesi, Raylı Sistem Projesi'nin 9 Ekim'de yapılan Ön Yeterlilik İhalesi'nin değerlendirmesini tamamladı. İhale komisyonu tarafından yapılan ayrıntılı değerlendirmede ön yeterlilik başvurusunda alınan 13 tekliften 9'u yeterli bulundu. Fiyat tekliflerinin alınacağı ihalenin 2'nci aşaması ise 29 Ocak 2021'de gerçekleşecek. 

Milliyet'te yer alan habere göre; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kentin trafiğini rahatlatacak en önemli ulaşım projeleri arasında yer alan Raylı Sistem Projesi için yapılan Ön Yeterlilik İhalesi’nin ayrıntılı değerlendirme sonucu Elektronik Kamu Alımları Platformu'nda (EKAP) yayınlandı. Ön yeterlilik ihalesinde alınan 13 tekliften 9’u yeterli bulundu.

'Mezitli-3 Ocak Hafif Raylı Sistem Metro Hattının İnşaat ve Elektromekanik Sistemlerinin Temini, Montajı ve İşletmeye Alınması İşi' için Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonu’nda 9 Ekim tarihinde düzenlenen Ön Yeterlilik İhalesi’ne yerli ve yabancı iş ortaklarının da arasında yer aldığı birçok firmanın katılımıyla 13 teklif verilmişti.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı Raylı Sistemler Şube Müdürlüğü İhale Komisyonu'nun yaptığı ön değerlendirme sonrasında teklif sunan tüm firmaların yeterlilikleri ayrıntılı olarak incelemelerde bulundu. İhale komisyonu tarafından yapılan ayrıntılı değerlendirmelerde 9 teklif yeterli bulunurken, 4 teklif yeterli bulunmadı. Fiyat tekliflerinin alınacağı ihalenin 2'nci aşaması ise 29 Ocak 2021 tarihinde düzenlenecek. 


Geri Dön