20 / 04 / 2024

Mert Boysanoğlu, MESA'nın yeni genel müdürü oldu!

Mert Boysanoğlu, MESA'nın yeni genel müdürü oldu!

MESA’da Yönetim Kurulu Üyesi Mert Boysanoğlu, MESA Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Mert Boysanoğlu, üstlendiği Genel Müdürlük ile birlikte Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de yürütmeye devam edecek.



Türkiye inşaat sektörünün köklü kuruluşu MESA’da Yönetim Kurulu Üyesi Mert Boysanoğlu, MESA Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Mert Boysanoğlu, üstlendiği Genel Müdürlük ile birlikte Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de yürütmeye devam edecek. 


“MESA standartları daha da yükseltecek”

MESA’da Yönetim Kurulu Üyeliği ile birlikte Genel Müdürlük görevini de üstlenen Mert Boysanoğlu, “MESA, 47 yıldır Türkiye’nin yanı sıra uluslararası boyutta başta konut olmak üzere yapı teknolojilerinden dönüşüm projelerine ve arsa geliştirmeye kadar bir çok farklı alanda inşaat sektörüne yön vermiş köklü bir marka. Birçok ilke imza atan MESA, Türkiye’yi çağdaş site kavramı ile tanıştırmış, geçmişte yüzlerle ifade edilen ‘büyük proje’ kavramını bugün binlerce konuta taşımış, kurduğu uydu kentlerle şehirleri geliştirmiş, projeleri bulunduğu semtlere adını vermiş bir marka. Yarım asra yaklaşan bir süreçte 8 milyon metrekarelik inşaat alanı üzerinde hayata geçirdiği 85 bine yakın konutla, imza attığı her projede, ürettiği her metrekaredeki mükemmeliyetçi yaklaşımıyla adı ‘kalite’ ve ‘güven’ ile anılan bir marka konumunda. Her alanda tavizsiz uyguladığı yüksek MESA standartları, sektörde ‘kalite’nin ölçümlenmesinde referans olarak alınıyor. 47 yıla ulaşan bu eşsiz bilgi birikimi, geleneksel kurumsal kültürü ve MESA ruhu ile markamızla özdeşleşen, kazandıran ve değer yaratan projelere imza atmaya, yenilikler getirmeye ve standartları daha da yükseltmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Mert Boysanoğlu

1976 yılında doğan Mert Boysanoğlu, ilk, orta ve lise eğitimini TED  Ankara  Koleji’nde tamamladıktan sonra “Oxford School Of Architecture” da Mimarlık dalında lisans ve “Oxford Brookes School Of Town Planning”de, Şehir Bölge Planlama alanında yüksek lisans almıştır. Mesleki kariyerine 2000 yılında BSB London Architects firmasında başlayan Boysanoğlu, 2001 yılında çalışma hayatına InfoTron firmasında devam etmiştir.


Mert Boysanoğlu Mesa’da 2003 yılında şantiye ince işler şefi olarak başladığı iş hayatına daha sonra yurtdışı işler, iş geliştirme müdürü ve genel müdür yardımcısı olarak devam etti. 


Evli ve bir çocuk babası olan Mert Boysanoğlu, Mimarlar Odası Üyesi ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü Kongre Üyesi’dir.


Mert Boysanoğlu kimdir?




Haber Anayurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Türkiye inşaat sektörünün köklü kuruluşu MESA'da Yönetim Kurulu Üyesi Mert Boysanoğlu, MESA Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Mert Boysanoğlu, üstlendiği Genel Müdürlük ile birlikte Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de yürütmeye devam edecek. Boysanoğlu, "MES A. 47 yıldır Türkiye'nin yanı sıra uluslararası boyutta başta ik konut olmak üzere yapı teknolojilerinden dönüşüm projelerine ve arsa geliştirmeye kadar bir çok farklı alanda inşaat sektörüne yön vermiş köklü bir marka. MESA ruhu ile markamızla özdeşleşen, kazandıran ve değer yaratan projelere imza atmaya, yenilikler getirmeye ve standartları daha da yükseltmeye devam edeceğiz" dedi. 



Anayurt


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


Türkiye inşaat sektörünün köklü kuruluşu MESA’da Yönetim Kurulu Üyesi Mert Boysanoğlu, Genel Müdürlük görevine getirildi. Boysanoğlu, genel müdürlükle birlikte yönetim kurulu üyeliği görevini de yürütmeye devam edecek.


Boysanoğlu, MESA’nın, 47 yıldır Türkiye ve uluslararası arenada, başta konut olmak üzere yapı teknolojilerinden dönüşüm projelerine ve arsa geliştirmeye kadar pek çok farklı alanda inşaat sektörüne yön vermiş köklü bir marka olduğunu söyledi. Boysanoğlu, “MESA, yarım asıra yaklaşan süreçte 8 milyon metrekarelik inşaat alanı üzerinde hayata geçirdiği 85 bine yakın konutla, imza attığı her projede, ürettiği her metrekaredeki mükemmeliyetçi yaklaşımıyla adı ‘kalite’ ve ‘güven’le anılan bir marka konumunda. 47 yıla ulaşan bu eşsiz bilgi birikimi, geleneksel kurumsal kültürü ve MESA ruhu ile markamızla özdeşleşen, kazandıran ve değer yaratan projelere imza atmaya, yenilikler getirmeye ve standartları daha da yükseltmeye devam edeceğiz” dedi. 


Bu haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı



Kibar Holding için bu sütunlarda bir süre önce, "Bölgesel bir sanayi gücü yaratma hedefi ile üst yönetim ekibini yeniden kurguluyor" yorumunu yapmıştım.  Yıllarca ailenin sözcüsü olan Ali Kibar'ın CEO'luk koltuğunu holding tarihinde ilk kez bir profesyonele, Tamer Saka'ya emanet etmesinin ardından yazılmıştı bu satırlar. 

İki yılı aşkın süre önce CEO olan Tamer Saka'dan sonra Kibar Holding üst yönetiminde pek çok yeni atama gördük. Bunlardan üçü de geçen hafta açıklandı. 

Kibar Holding'in strateji ve iş geliştirme bölüm başkanlığına Çağatay Abraş atandı. İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Abraş, iş yaşamına Vestel Grup Şirketleri'nde merkezi finans departmanlığında başladı. Çok sayıda şirket ve grupta görev aldı. Abraş, geçen ay Kibar Holding'e transfer olmuştu. 

Kibar Holding Grup Kurumsal Gelişim Başkan Yardımcısı görevine ise Gökhan Lokmanoğlu getirildi. Eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde tamamlayan Lokmanoğlu, çalışma hayatına 1996'da Kibar Holding bünyesindeki Assan Alüminyum'da başladı. Uzun yıllardır Assan ve Kibar Holding'te çeşitli üst düzey sorumluluklar alıyor. 

Kibar Holdinggrup şirketlerinden Assan Alüminyum'un yatırım direktörlüğüne de Aykut Koray Özçelik atandı. Aykut Koray Özçelik de İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunu. Ayrıca University of California, Los Angeles'de finans ve 20022003 yılları arasındaki Executive MBA yüksek lisansı ile eğitimine devam etti.


Hem genç, hem deneyimli... 


Gayrimenkulün yarım asırlık şirketi Mesa, yakın zamanda hissedarlık yapısında köklü değişikliklere gitti.  Çok hisseli ortaklık yapısı sona erdirilerek, iki ailenin ortaklığına dönüştürüldü. En son 48 olan ortak sayısı satın almalar yolu ile sadeleştirildi. Şirket yoluna Boysanoğlu ve Ünver ortaklığı ile hızlı adımlarla devam ediyor. 


Mesa, bu yapılanmanın ardından geçiş dönemini, Erhan Boysanoğlu'nun yönetim kurulu başkanlığında, Evren Ünver'in de başkan yardımcılığında yönetiyordu. Ünver'in bu dönemdeki bir görevi de şirketin genel müdürlüğünü yürütmekti.  Şirkette şimdi önemli bir değişime daha imza atılıyor. Ortaklardan Evren Ünver, genel müdürlükten gelen icrai sorumluluklarını Mert Boysanoğlu'na devrediyor. Şirkette 13 yıl çeşitli sorumluluklar alan, en son yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunan Mert Boysanoğlu, bundan böyle Mesa'nın genel müdürlük görevini de sürdürecek. 

Mert Boysanoğlu Birkaç yönden önemli bu değişim bu öncelikle yeni neslin Mesa'ya kabulünün en büyük adımı olarak görülmeli. Bunun yanı sıra sektörü bilen bir genel müdürün göreve gelmesi, şirketin son dönemde üstlendiği dev projeler açısından kritik k bir değer taşıyor.


Erhan Boysanoğlu'nun oğlu olan Mert Boysanoğlu, ilk, orta ve lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde tamamladı. Oxford School Of Architecture'da mimarlık dalında lisans ve Oxford Brookes School Of Town Planning'de şehir bölge planlama alanında yüksek lisans yaptı. Mesleğe 2000 yılında BSB ESfl London Architects firmasında başladı. 

Mesa'ya 2003 yılında şantiye ince işler şefi olarak adım attı ve yurtdışı işler, - iş geliştirme müdürü ve genel müdür IJ t yardımcısı olarak devam etti. Yönetim Kurulu Başkanı Erhan I Boysanoğlu'nun diğer çocuğu Yiğit Boysanoğlu'nun ise ortaklığı dışında Mesa'da bir görevi olmadığını belirtelim. Yiğit Boysanoğlu enerji alanındaki girişimleriyle iş yaşamına yön veriyor.


Ekonomist 

Bu haber Para Dergisi'nde şu şekilde yer aldı



Mesa Yönetim Kurulu Üyesi Mert Boysanoğlu, Mesa Genel Müdürlüğü görevine getirildi. 

Otford School Of Architecture'da mimarlık dalında lisans ve Oxford Brookes School Of Town Planning'de, Şehir Bölge Planlama alanında yüksek lisans alan Boysanoğlu, kariyerine 2000'de BSB London Architects firmasında başladı. 2003'te Mesa'da Şantiye ince işler Şefi olarak görev yaptı. 


Para 


Geri Dön