26 / 04 / 2024

Merter Real'den 300 liralık alışveriş yapana altın hediye!

Merter Real'den 300 liralık alışveriş yapana altın hediye!

6 Ağustos'ta Merter'de açacakları Real Hipermarket'ten 300 liralık alışveriş yapacak olan müşterilere, şu andaki piyasa değeri yaklaşık 53 lira olan 1 gram külçe altın hediye edilecek!



Merter'de 6 Ağustos'ta açılacak olan Real Hipermarketin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Real Hipermarketleri Genel Müdürü Kubilay Özerkan, krizi bir fırsat olarak değerlendirdiklerini, müşteri ihtiyaçlarına paralel olarak yürüttükleri stratejileriyle mağaza sayılarını artırdıklarını belirtti. İstanbul'da açılan ve açılacak olan 3 Real mağazasının cirolarına büyük katkı sağlayacağını dile getiren Özerkan, "Real olarak, global ekonomideki yavaşlamanın, sektör açısından bir kayıp olarak değil bir fırsat olarak değerlendirmesi gerektiğine inanıyoruz ve stratejilerimizi de bu yeni durum ve değişen tüketici ihtiyaçlarına göre hızlı bir şekilde adapte ediyoruz. Bu sürecin, dünyada organize perakende sektörünün bir dönem yaşamış olduğu yoğun ve hızlı büyümeyi özümsemesi için bir fırsat olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Özerkan, açacakları yeni Real ile beraber mağaza sayısını, İstanbul'da 5, Türkiye'de ise 13'e çıkaracaklarını ve bu sayının yıl sonuna kadar İstanbul'da açacakları yeni bir mağaza ile 14'e ulaşacağını bildirdi.

Unlu mamul ve taze üretimin de olacağı Merter'deki Real mağazasının ekipman ve donanımına 9 milyon avro yatırım yaptıklarını ve toplamda yatırım tutarının 28 milyon avroya ulaşacağını ifade eden Özerkan, mağazaya ilişkin şu bilgileri verdi:
"Mağazamız 250 kişiye iş olanağı sağlayacak. Büyük promosyonlarla açacağımız mağazamızdan her 300 veya her biri minimum 100'er liralık 3 kez alışveriş yapan tüm müşterilerimize piyasa değeri yaklaşık 53 lira olan
"Chipgold 1 gram külçe altın" hediye edeceğiz. Bu da yaklaşık yüzde 20'lik bir indirime denk geliyor. Altın bir yatırım aracı olduğundan bizim ve müşterilerimiz açısından çok önemli. Bu kampanya sadece 6-20 Ağustos tarihleri arasında Merter mağazası için geçerli olacak.

Mağazamız, 9 bin 300 metrekare satış alanı ve yaklaşık 2 bin 500 metrekare taze üretim alanı ile beraber toplamda 14 bin metrekare alana sahip. Toplamda bin 200 araçlık kapalı ve açık otoparkımız var."

"TAHMİNİMİZ, RAMAZAN AYINDA, İNSANLAR DAHA UCUZ ÜRÜNLERE
YÖNELECEKLER"
Özerkan, amaçlarının, geleneksel pazarın sıcaklığını modern bir atmosferde müşterilere uygun fiyatlarla sunmak olduğunu belirterek, fiyatlarını mevcut piyasadaki en iyi fiyatlara getirmek için bölgedeki diğer mağazalardan 50
bin ürünün fiyatlarını araştırdıkları vurguladı.

Kubilay Özerkan, gazetecilerin "Ramazan ayında, tüketici harcamalarında ve ürün fiyatlarında bir farklılık yaşanacak mı?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Ramazan önemli bir dönem. Ancak okulların açılmasıyla çok üst üste geldiği için '1 1' geçen sene '2' etmedi. '1,5' oldu. Bu konudaki öngörülerimiz de doğru çıktı. Ekonomik krizin etkilerini de hissetmeye başladık. Bu sene
hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ama bizim tahminimiz insanlar biraz daha ucuz ürünlere yönelecekler. Ramazan ayında birtakım fiyat değişiklikleri olabiliyor. Örneğin, geçen sene pirinç fiyatları değişti. Bizim stratejimiz, pahalısından ucuzuna, herkesin alabileceği düzeyde fiyatlarda pirinci satmak. Yılbaşından beri gıda fiyatları aşağıya gidiyor zaten. Biz de kar marjımızdan fedakarlık ederek, fiyatları geri çektik. Fiyatlarımızı ürünlere göre değişmesine rağmen, ortalama yüzde 5 aşağıya çekmişiz. Meyve, sebzede dönemsel olarak bir fiyat artışı var.

Ama bunu da 4-5 çeşit domates satarak aşıyoruz. Yine de Türkiye'de Avrupa'ya göre meyve sebze fiyatları daha ucuz. Bizim problemimiz, 60 milyonluk meyve sebze kapasitemizin 20 milyonunu çöpe atmamızdır."
Özerkan, kozmetikten, ev eşyasına, elektronikten, balığa kadar 34 ürün grubunun bulunacağı mağazada, yaklaşık 50 bin ürün çeşidinin satılacağını sözlerine ekledi.
A.A

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Merter Real altınlı kampanyayla açılıyor

Real Hipermarketleri İstanbul'daki 5'inci mağazasını 6 Ağustos'ta Merter'de açıyor

 Açılışa özel promosyon düzenlediklerini söyleyen Real Hipermarketleri Genel Müdürü Kubilay Özerkan, her 300 veya her biri minimum 100'er liralık 3 kez alışveriş yapan müşterilere “Chipgold 1 gram külçe altın” hediye edeceklerini söyledi. 6-20 Ağustos tarihleri arasında sadece Merter mağazasında geçerli olan kampanyada hediye altının piyasa değerinin 53 TL olduğunu belirten Özerkan, “Bu yaklaşık yüzde 20'lik bir indirime denk geliyor. Altın bir yatırım aracı olduğundan bizim ve müşterilerimiz açısından çok önemli” dedi. Şu ana kadar 9 milyon euro yatırım yaptıkları mağazanın toplam yatırım tutarının 28 milyon euro olduğunu ifade eden Özerkan şunları söyledi: “Burada 250 kişiye iş olanağı sağlanacak.
Mağazamız 9 bin 300 metrekare satış alanı ve yaklaşık 2 bin 500 metrekare taze üretim alanı ile beraber toplamda 14 bin metrekare alana sahip. Toplamda 1200 araçlık kapalı ve açık otoparkımız var.”
Yaklaşan ramazan döneminde insanların ucuz ürüne yöneleceklerini beklediklerini ifade eden Özerkan,  “Yılbaşından beri fiyatlar aşağıya gidiyor. Biz de kâr marjı gözetmeksizin fiyatlarımızı yüzde 5 aşağıya çektik” diye konuştu.
Milliyet

Real modaya uydu, müşterilerini külçe altınla Merter'e çekecek

Real hipermarketleri ağustosta Merter'de açacağı mağazada 300 liralık alışveriş yapana 1 gram külçe altın dağıtacak
Merter'de 6 Ağustos'ta açacakları İstanbul'daki 5'inci mağazada 250 kişiye iş sağlayacak Real hipermarketleri açılışla birlikte başlatacağı altın kampanyasıyla da müşterileri mağazaya çekmeye hazırlanıyor. Mağazada her 300 veya her biri minimum 100'er liralık 3 kez alışveriş yapan tüm müşterilere piyasa değeri yaklaşık 53 lira olan ''Chipgold 1 gram külçe altın'' hediye edeceklerini belirten Real Hipermarketleri Genel Müdürü Kubilay Özerkan, "Bu yaklaşık yüzde 20'lik bir indirime denk geliyor. Altın bir yatırım aracı olduğundan bizim ve müşterilerimiz açısından çok önemli. Bu kampanya sadece 6-20 Ağustos tarihleri arasında Merter mağazası için geçerli olacak" dedi.
Sabah

Market rafında ‘altın' kapışma     

Türk tüketicisinin gözde yatırım aracı olan altın, krizde müşteri çekmek isteyen perakende zincirleri için de önemli kampanya yöntemi oldu

İlk olarak Kiler Perakende Grubu'nun 18 Temmuz'da başlattığı ‘çeyrek altın kampanyası'nın ardından, şimdi de Real Hipermarketleri, 6 Ağustos'ta açacağı Merter mağazasında düzenleyeceği kampanyayla müşterilerine ‘külçe altın' dağıtacak.

Külçe altın kampanyası

Metro Grubu bünyesindeki Real Hipermarketleri'nin İstanbul'daki 5'nci mağazasının açılışında konuşan Real Hipermarketleri Genel Müdürü Kubilay Özerkan, şu bilgileri verdi: “Kampanya kapsamında 100 TL ve üzerinde alışveriş yapanlara altın kartları verilecek. Her 100 TL'lik alışverişlerde bu kartlara kaşe basılacak. 300 TL'ye ulaşan ve kartını alışveriş fişleriyle birlikte getiren müşterilere şu anda 53 TL değerinde olan 1 gram külçe altın verilecek. Yalnızca Merter mağazası için geçerli olan kampanya 20 Ağustos'a kadar devam edecek.”

Yüzde 20'lik indirim

Real Hipermarketleri olarak ilk kez böyle bir kampanya düzenlediklerinin altını çizen Özerkan, şunları söyledi: “Altın, Türk halkı için önemli bir yatırım. Biz de altın kampanyasını denemekte fayda var dedik. Bu kampanya ile yaklaşık olarak yüzde 20'lik indirim yapmış oluyoruz. Kampanyanın diğer kuruluşların uygulamalarıyla benzerliğini de tesadüf olarak nitelendiriyoruz. Çünkü bu kampanyaları hayata geçirmeden önce bir araştırma ve karar sürecinden geçiyoruz.”

Kiler'den 50 bin altın

Kiler Perakende Grubu'nun 18 Temmuz'da başlattığı kampanya ile 56 gün boyunca 1000 TL'lik alışveriş yapan herkese çeyrek altın veriliyor. Kampanyanın alışverişlere belirli bir ivme kazandırdığını aktaran Kiler Holding Perakende Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler ise, “Kampanya başlayalı 10 gün oldu. Hesaplamalarımıza göre 50 bin çeyrek altın vereceğiz. Tüketiciyi alışverişe teşvik edecek benzer tüm kampanyaları destekliyoruz. Bu kampanyalar, ekonomideki mevcut durgunluğa karşı bir hareket yaratır” dedi.

Real: Kriz bizim için fırsat oldu

REAL Hipermarketleri Genel Müdürü Kubilay Özerkan, İstanbul'da 5'nci Türkiye'de ise 13'ncü mağazalarını açtıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu: “Real olarak krizi kayıp değil fırsat olarak değerlendiriyoruz. İstanbul'da mağaza açarak bilinirliğimizi ve müşteri memnuniyetini artıracağız. Yeni yatırımlarımızla pazar payımız da artacak. Amacımız geleneksel pazarın sıcaklığını modern atmosferde müşterilere sunmak ve alışverişi renkli hale getirmek. Yıl sonuna kadar İstanbul'da bir mağaza daha açarak toplam 14 mağazaya ulaşma hedefimiz bulunuyor.”

Forum  Ankara  Outlet'te 87 bin 500 TL dağıtıldı

FORUM Ankara Outlet'te 17 gündür devam eden sabah saatlerinde alışveriş merkezinde sıraya giren ilk 100 kişiye 50 TL'lik hediye çeki dağıtılan kampanya kapsamında 1750 kişiye 87 bin 500 TL verildi. Ayrıca bu kampanyayla eş zamanlı olarak devam eden her 100 TL ve üzeri alışveriş için 1 plaj havlusu hediye edilen kampanyada da 17 günde 2 bin 200 adet plaj havlusu dağıtıldı. Forum Ankara Outlet yetkilileri, outlet merkezinin önünde sabah saaatlerinde kuyruklar oluştuğunu söyledi. 
Meltem KARA/Hürriyet

50 bin ürünün fiyatı 2009'da yüzde 5 düştü

9 milyon avroluk yatırımla İstanbul'daki beşinci mağazasını Merter'de açmaya hazırlanan Real, yılbaşından bu yana fiyatların ortalama yüzde 5 gerilediğini açıkladı

ŞÜKRULLAH DOLU
Real Hipermarketleri Genel Müdürü Kubilay Özerkan, İstanbul'daki beşinci mağazayı Merter'de açmaya hazırlanıyor. 35 ürün grubunda 50 bin ürünün satılacağı bilgisini veren Kubilay Özerkan, “50 bin üründe fiyatları yılbaşından bu yana ortalama yüzde 5 oranında geri çekmiş durumdayız” dedi. Toplam 9 milyon avro yatırım yapılan yeni mağazanın rekabetçi olabilmesi için özel bir tim kurduklarını ve civardaki bütün fiyatları izlediklerini anlatan Özerkan, İstanbul'daki altıncı mağazayı da yıl sonuna doğru Bayrampaşa'da açacaklarını kaydetti.

ALTIN YARIŞI TAMGAZ

Ramazanda artan tüketimden daha fazla pay almaya yönelik altın yarışı büyüyor. Kiler'in 18 Temmuz - 11 Eylül tarihleri arasında geçerli olmak üzere ilk defa çekilişsiz olarak müşterilerine 6 milyon TL değerinde 50 bin altın ve 30 bin çek para dağıtmayı açıklamasından sonra Real Hipermarketleri de Merter mağazasını altınlarla açıyor. Real'in 6-20 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak kampanyasına göre her 300 TL'lik alışveriş yapan 1 gr külçe altın alacak.

Ramazan boyunca gece açık

Real'in promosyonlu dahil her türlü ürünü kapsayan kampanyasında her biri minumum 100 TL'lik 3 alışveriş yapan da 1 gr külçe altın alabilecek. Öte yandan Real Merter, ramazan ayı boyunca gece saat 24:00'e kadar açık olacak.
Yenişafak

'Krizde gıda fiyatları düştü, ramazan ayında da zam değil indirim olacak'

Kriz ve hammadde fiyatlarındaki düşüş nedeniyle gıda ürünlerinin bu yıl yüzde 5 ucuzladığını söyleyen Real Genel Müdürü Özerkan, 'Düşüş ramazanda da sürer' dedi

Yılbaşından bu yana dünyada hammadde fiyatlarının gerilediğini ve kriz nedeniyle firmaların kâr marjlarını düşürdüğünü söyleyen Real Hipermarketleri Genel Müdürü Kubilay Özerkan, “Bu nedenle fiyatlarda ciddi ucuzlama var. Örneğin ayçiçek yağının fiyatı yılbaşından bu yana yüzde 15-20 geriledi. Tüm ürünler bazında bakarsak yüzde 5 civarında bir düşüş var” diye konuştu.

Satışlar ramazanda artıyor
Ürün fiyatlarındaki düşüşün önümüzdeki ay da süreceğini belirten Özerkan, “Dolayısyla bu yıl ramazan ayında zam değil aksine fiyatlarda indirim olacak. Tüketicinin alım gücünü korumak için farklı fiyatlarda ürünler sunacağız. Ramazan ayı genel olarak satışların arttığı bir aydır. Geçen yıl okulların açılmasıyla aynı döneme gelen ramazan ayında istediğimiz satışları yapamamıştık. Bu yıl ramazandan umutluyuz” açıklamasında bulundu. Önümüzdeki ay başlayacak olan ramazan ayında tüketimin artacağını fakat ekonomik ürünlere doğru bir yönelme olacağını ifade eden Kubilay Özerkan, “Krizle birlikte tüketicide böyle bir eğilim var zaten. Tüketici gıda dışı ürünlerini pek almıyor. Gıda ürünlerini alırken de ekonomik olanlarını tercih ediyor” diye konuştu.
Tüketicideki bu eğilimi dikkate alarak Real Hipermarket'lerde sattıkları 50 binden fazla çeşit ürünü en uygun fiyata sunduklarını ifade eden Özerkan sözlerine şöyle devam etti: “Bu uygulamayı 6 Ağustos'ta açılacak Merter mağazamızda da yapıyoruz. Satış elemanlarımız sürekli araştırma yapıp Merter ve Bahçelievler'de yaşayanlar için en uygun fiyatı bulmaya çalışıyor. “

Altınlı açılış
Krizi gerçek anlamda fırsata çevirdiklerini ve Real Hipermarketleri'nin İstanbul'daki beşinci Türkiye'deki 13'üncü mağazasını 28 milyon avroluk yatırım sonucunda Merter'de açmaya hazırlandıklarını söyleyen Kubilay Özerkan, Merter mağazasında 250 kişiye iş olanağı sağlayacaklarını anlattı. Büyük bir promosyon kampanyasıyla 6 Ağustos Perşembe günü açılacak olan  Real Merter mağazası, 6 Ağustos - 20 Ağustos tarihleri arasında her 300 TL'lik veya her biri minimum 100'er TL'lik üç kez alışveriş yapan tüm müşterilerine Chipgold 1 gr. külçe altın hediye edecek. Kubilay Özerkan, altının değerinin 53 lira olduğunu söyledi.
Kozmetikten ev eşyalarına, elektronikten balığa kadar 34 ürün grubunda, yaklaşık 50 bin ürün çeşidi sunan Real Merter mağazası bölgesinde yaşayanların tüm ihtiyaçlarını aynı çatı altında, en uygun fiyata karşılayabilmelerini sağlayacak şekilde yapılandırıldı.

14 markete ulaşacak
Real Hipermarketleri Genel Müdürü Kubilay Özerkan sözlerine şöyle devam etti: “Real olarak, global ekonomideki bu yavaşlamanın, sektör açısından bir kayıp olarak değil bir fırsat olarak değerlendirmesi gerektiğine inanıyoruz ve stratejilerimizi de bu yeni durum ve değişen tüketici ihtiyaçlarına göre hızlı bir şekilde adapte ediyoruz. Bu sürecin, dünyada organize perakende sektörünün bir dönem yaşamış olduğu yoğun ve hızlı büyümeyi özümsemesi için bir fırsat olacağını düşünüyoruz. Bu amaçla yatırımlarımız sürüyor. Geçen ay Fulya mağazamızı açmıştık. Yıl sonunda Türkiye'de 14 markete ulaşmayı hedefliyoruz.”
Geçen ay açılan Fulya mağazası hakkında da bilgi veren genel müdür Kubilay Özerkan, “Fulya'da satışlarımız çok iyi gidiyor. Kuru kalabalık yok. Markete gelenler cok ciddi alışveriş yapıyor. Bu nedenle sepet ortalaması Türkiye'nin 2.5 katı üzerinde” açıklamasında bulundu. Kubilay Özerkan, mağazalarında Ralf Lauren, Adidas ve Converse gibi dünyaca ünlü markaların spor ayakkabılarını uygun fiyattan tüketicilerine sunduklarını, bu geleneği Merter mağazasında da bozmayacaklarını anlattı.
Radikal

300 lira alışverişe 1 gram külçe altın
 
Kiler'den sonra Real Hipermarket de altın promosyonu başlattı. Real'in İstanbul Merter'de yeni mağazasının tanıtımı için, iki hafta 1 gramlık külçe altın dağıtılacak

Real Hipermarketleri Genel Müdürü Kubilay Özerkan, 6 Ağustos'ta Merter'de açacakları Real Hipermarket'ten 300 liralık alışveriş yapacak olan müşterilerine, 53 lira değerinde 1 gram külçe altın hediye edeceklerini açıkladı. Merter'de açılacak olan Real'in tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Özerkan, krizi bir fırsat olarak değerlendirdiklerini, müşteri ihtiyaçlarına paralel olarak yürüttükleri stratejileriyle mağaza sayılarını artırdıklarını belirtti. Özerkan, açacakları yeni Real ile beraber mağaza sayısını, İstanbul'da 5, Türkiye'de ise 13'e çıkaracaklarını ve bu sayının yıl sonuna kadar İstanbul'da açacakları yeni bir mağaza ile 14'e ulaşacağını bildirdi. Merter'deki Real'e  9 milyon euro yatırım yaptıklarını ve toplamda yatırımın 28 milyon euroya ulaşacağını ifade eden Özerkan, şu bilgileri verdi: Mağazamız 250 kişiye iş olanağı sağlayacak. Büyük promosyonlarla açacağımız mağazamızdan her 300 veya her biri minimum 100'er liralık 3 alışveriş yapan tüm müşterilerimize piyasa değeri 53 lira olan 'Chipgold' 1 gram külçe altın hediye edeceğiz. Bu da yüzde 20'lik bir indirime denk geliyor. 20 Ağustos'a kadar bu kampanya devam edecek...
Akşam

Real, 6 Ağustos'ta Merter'de

6 Ağustos'ta açılacak olan marketin tanıtımı için konuşan Genel Müdür Özerkan, krizi bir fırsat olarak değerlendirdiklerini söyledi

Real Hipermarketleri Genel Müdürü Kubilay Özerkan, 6 Ağustos'ta Merter'de açacakları Real Hipermarket'ten 300 liralık alışveriş yapacak olan müşterilerine, şu andaki piyasa değeri yaklaşık 53 lira olan 1 gram külçe altın hediye edeceklerini bildirdi.

Merter'de 6 Ağustos'ta açılacak olan Real Hipermarketin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Özerkan, krizi bir fırsat olarak değerlendirdiklerini, müşteri ihtiyaçlarına paralel olarak yürüttükleri stratejileriyle mağaza sayılarını artırdıklarını belirtti.

İstanbul'da açılan ve açılacak olan 3 Real mağazasının cirolarına büyük katkı sağlayacağını dile getiren Özerkan, "Real olarak, global ekonomideki yavaşlamanın, sektör açısından bir kayıp olarak değil bir fırsat olarak değerlendirmesi gerektiğine inanıyoruz ve stratejilerimizi de bu yeni durum ve değişen tüketici ihtiyaçlarına göre hızlı bir şekilde adapte ediyoruz. Bu sürecin, dünyada organize perakende sektörünün bir dönem yaşamış olduğu yoğun ve hızlı büyümeyi özümsemesi için bir fırsat olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Özerkan, açacakları yeni Real ile beraber mağaza sayısını, İstanbul'da 5, Türkiye'de ise 13'e çıkaracaklarını ve bu sayının yıl sonuna kadar İstanbul'da açacakları yeni bir mağaza ile 14'e ulaşacağını bildirdi.

Unlu mamul ve taze üretimin de olacağı Merter'deki Real mağazasının ekipman ve donanımına 9 milyon avro yatırım yaptıklarını ve toplamda yatırım tutarının 28 milyon avroya ulaşacağını ifade eden Özerkan, mağazaya ilişkin şu bilgileri verdi:

"Mağazamız 250 kişiye iş olanağı sağlayacak. Büyük promosyonlarla açacağımız mağazamızdan her 300 veya her biri minimum 100'er liralık 3 kez alışveriş yapan tüm müşterilerimize piyasa değeri yaklaşık 53 lira olan "Chipgold 1 gram külçe altın" hediye edeceğiz. Bu da yaklaşık yüzde 20'lik bir indirime denk geliyor. Altın bir yatırım aracı olduğundan bizim ve müşterilerimiz açısından çok önemli. Bu kampanya sadece 6-20 Ağustos tarihleri arasında Merter mağazası için geçerli olacak.

Mağazamız, 9 bin 300 metrekare satış alanı ve yaklaşık 2 bin 500 metrekare taze üretim alanı ile beraber toplamda 14 bin metrekare alana sahip. Toplamda bin 200 araçlık kapalı ve açık otoparkımız var."
Dünya

Market promosyonlarında altın devri

Kiler'in ardından Real Hipermarketleri de promosyon olarak altını seçti. Real, Merter mağazasının 6 Ağustos'taki açılışı şerefine her 300 TL'lik alışverişe 1 gram külçe altın verecek
 
Krizde rekabet gücünü artırmak isteyen gıda perakendeciliği aktörlerinin promosyonlardaki yeni gözdesi altın. Mağazalarından bin TL'nin üstünde alışveriş yapanlara bir çeyrek altın veren Kiler'in ardından Real Hipermarketleri de, Merter mağazasının 6 Ağustos'taki açılışı şerefine her 300 TL'lik alışverişe 1 gram külçe altın verileceğini açıkladı. Real Hipermarketleri Genel Müdürü Kubilay Özerkan, piyasa değeri yaklaşık 53 TL olan altının sadece Merter mağazasında verileceğini ve kampanyanın 20 Ağustos'a kadar devam edeceğini söyledi.
Merter mağazasının açılışına ilişkin dün düzenlenen basın toplantısında konuşan Özerkan, unlu mamul ve taze üretimin de olacağı Real mağazasının ekipman ve donanımına 9 milyon euro yatırım yaptıklarını ve toplam yatırım tutarının 28 milyon euroya ulaşacağını ifade etti.
Krizi bir fırsat olarak değerlendirdiklerini ve stratejilerini müşteri ihtiyaçlarına göre yürüttüklerini belirten Özerkan, "Krizde alışveriş alışkanlıkları değişti. Müşterilerde gıda dışı ihtiyaçlarını erteleme ve ucuz ürünlere yönelme eğilimi başladı. Böyle bir dönemde altın da iyi bir yatırım aracı olur diye düşündük. Her 300 TL'lik veya her biri minimum 100'er TL'lik 3 kez alışveriş yapan tüm müşterilerimize piyasa değeri yaklaşık 53 TL olan 'Chipgold 1 gram külçe altın' hediye edeceğiz. Bu da yaklaşık yüzde 20'lik bir indirime denk geliyor. Bu kampanya sadece 6-20 Ağustos tarihleri arasında Merter mağazası için geçerli olacak" diye konuştu.
Merter'deki yeni mağaza ile toplam sayının İstanbul'da 5, Türkiye'de ise 13'e çıkacağını kaydeden Özerkan, yıl sonuna kadar İstanbul'da bir mağaza daha açacaklarını vurguladı.
 
Ramazan'da fiyatlar inecektir
Amaçlarının geleneksel pazarın sıcaklığını modern bir atmosferde müşterilere uygun fiyatlarla sunmak olduğunu ifade eden Özerkan, fiyatlarını mevcut piyasadaki en iyi fiyatlara getirmek için bölgedeki diğer mağazalardan 50 bin ürünün fiyatlarını araştırdıkları vurguladı.
Özerkan, Ramazan ayındaki fiyatlara ilişkin olarak ise şunları söyledi: "Ramazan önemli bir dönem. Tahminimiz insanlar biraz daha ucuz ürünlere yönelecek. Bizim stratejimiz, pahalısından ucuzuna, herkesin alabileceği düzeyde fiyatlarda ürün satmak. Yılbaşından beri gıda fiyatları zaten aşağıya gidiyor. Biz de kâr marjımızdan fedakarlık ederek fiyatları geri çektik. Yılbaşından bu yana ortalamada fiyatları yüzde 5 aşağıya çekmişiz. Bu oranda olmasa da fiyatlarda Ramazan'a yönelik indirim olacaktır."
Referans


Geri Dön