20 / 04 / 2024

Merzifon OSB'ye arsa tahsisi müjdesi!

Merzifon OSB'ye arsa tahsisi müjdesi!

AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Merzifon Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) arsa tahsisinde uygulanan indirim oranının yüzde 60'a çıkarıldığını dile getirdi. 



Merzifon ilçesinde özel bir restoranda gazetecilerle bir araya gelen AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca hazırlanan OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisinin kapsamının genişletilmesine ilişkin kararın Resmi Gazete'de yayımlandığını dile getirdi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Türkiye'nin ekonomik olarak önemli bir süreçten geçtiği bu dönemde söz konusu kararın son derece yerinde olduğunu ifade eden Çilez, tamamen veya kısmen bedelsiz arsa tahsisinin kapsamının genişletilmesinin yatırımcıları motive edeceğini, böylece OSB'lerde yeni yatırımların artacağı da söylendi.  Çilez, şunları söyledi;

"Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız Organize Sanayi Bölgelerindeki arsa tahsis oranlarını açıkladı. Karara göre ikinci ve üçüncü kademe gelişmiş ilçelerdeki OSB'lerde uygulanan indirim oranları arttırıldı. Daha önce yüzde 40 indirim oranına sahip ikinci kademe ilçelerde yüzde 60'a çıkarıldı. Yani arsa bedellerinin yüzde 60'ını devlet, yüzde 40'ını yatırımcı ödeyecek. Amasya merkez ve Merzifon 2. kademe gelişmiş ilçeler arasında yer alıyor. Yatırımcılara hayırlı, uğurlu olsun." dedi. 


Geri Dön