19 / 04 / 2024

Mesa Mesken yeni konut projeleri için düğmeye bastı!

Mesa Mesken yeni konut projeleri için düğmeye bastı!

İstanbul'da sayısız konut projesi hayata geçiren Mesa Mesken yeni yatırımlar için düğmeye bastı. Firma yeni projelerinde bahçeli müstakil konutlar inşa edecek. 



Salgın döneminde yatırımlarına hızlandıklarını söyleyen  Mesa Mesken Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu, İstanbul’un merkezinde butik projeler, şehrin gelişim bölgelerinde ise kendi merkezini inşa edecek büyük çapta üretim yapmak istediklerini söyledi. Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre; Boysanoğlu, “Riva’nın yüksek bir potansiyeli var. Orada 140 - 150 metrekarelik ama bahçesi 300 - 400 metrekare olan villalar yapmak istiyoruz. Tema İstanbul projemiz kapsamında ise 2 bin 500 konutluk, 5 - 6 katlı ev ve villalar içeren farklı bir iş yapacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile 200 dönüm bir arazi üzerinde kentsel dönüşüm çalışmamız var. Ankara’da da bahçeli ev ihtiyacı arttı, bu kapsamda arayışlarımız var” diye konuştu. Mesa Koz ve Mesa Cadde projelerinin teslim edilmeye başladığını kaydeden Boysanoğlu, Mesa Orman’ın ikinci etabı ve Mesa Çengelköy’ün yapımının devam ettiğini dile getirdi.

Mesa Mesken yeni konut projeleri için düğmeye bastı!

İstanbul ile  İzmir  arasında yeni otoyol ile ulaşımı kolaylaşan kıyı bölgelerde proje hayata geçirmek istediklerini bu açıdan Ayvalık’ı önemli bir adres olarak gördüklerini söyleyen Boysanoğlu, “Marina, plaj ve otelleriyle bir kompleks olabilir. Ayvalık muazzam bir yer. Kuşadası - Ayvalık hattı gibi potansiyel yerlerle ilgileniyoruz. Urla projemiz bizi heyecanlandırıyor. Ön talebe başladık. 69 villalık taş evler, güzel bir iş oldu” dedi.

Mert Boysanoğlu, Rusya’da inşa ettikleri proje sonrasında bölgedeki ortaklarıyla büyük bir iş için düğmeye bastıklarını Rusya’da yatırıma da sıcak baktıklarını söyledi. Boysanoğlu, “Irak’ta Bakanlar Kurulu binası projesini aldık. 320 milyon dolarlık bir iş. Zaha Hadid vefatından önce çizmiş. Polonya’da devam ediyoruz, Belgrad’da da olacağız” dedi.

Mesa Mesken yeni konut projeleri için düğmeye bastı!

Üniversite kurma hayali

Mert Boysanoğlu, “En büyük hayallerimden biri üniversite kurabilmek. Mimarlık, mühendislik ile güzel sanatları da içine alan bir Mesa Üniversitesi. Mesa Vakfı çalışmalarımız sürüyor, vakıf altında gençleri desteklerken, üniversite fikrini de hayata geçirmek istiyoruz” diye konuştu.

'Devlet arsa geliştirsin’

Boysanoğlu, konut piyasası konusunda şunları söyledi. “Hem ihtiyacı olanı ev sahibi yapabilmek, hem de şehir merkezlerini biraz sakinleştirebilmek için devletin ucuza arsa üretip özel sektör ile ortaklıklar yapması lazım. Buna bir kamu bankası da konut kredisiyle ortak olur.”

Mesa Mesken'de bayrak değişimi!

Mesa Mesken'den yurtdışı atağı! 

Mesa Urla ön talep topluyor! Yeni proje!


Geri Dön