25 / 04 / 2024

Meskende kurs açılır mı?

Meskende kurs açılır mı?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper, bugün ki köşe yazısında meskenin kullanım şekli ile ilgili soruya yanıt veriyor. İşte, Tamer Heper 'in cevabı;



Sitemizde bulunan 4 nolu meskeni kuran kursu olarak kullanmak istiyorlar. Bizler buranın mesken olduğunu, kurs için kullanamayacağını söyledik dinlemiyorlar. Bu yaptıkları yasal mıdır? • U.M. 


Kat mülkiyeti ile ilgili birçok yazım çıktı. Bunlardan hatırlayacaksınız, kat mülkiyetine tabi binalarda meskenler, sadece mesken olarak kullanılır. Şayet yönetim planmda özel bir hüküm yok ise meskenlerde sadece büro hizmeti verilebilir. 

Ancak bunlar yönetim planı ile yasaklanabilir. Yani yönetim planmda "Meskenler meskenden başka amaçla kullanılamaz" anlamına gelen bir cümle var ise bu halde büro olarak dahi kullanılamaz. Anlattığınız olayda açılacak kuran kursu büro değildir. Bir eğitim kurumudur ki eğitim kurumları meskenlerde açılamaz. Bir de yönetim planınıza bakm, burada da meskenlerin, meskenden başka amaçla kullanılamayacağı kaydı var ise zaten olayın tartışılacak yönü dahi kalmamıştır. Konu kat mülkiyeti mevzuatını ilgilendirdiği için açıldığı takdirde bulunduğunuz yerdeki sulh hukuk mahkemesine başvurup müdahalenin önlenmesi ile eski hale getirilmesini talep edebilirsiniz. Öyle tahmin ediyorum ki çevrenizde kurs açmaya müsait müstakil yapılar vardır. Buralarda kurs açmak varken sınırlı imkana sahip meskenlerde kurs açmanın da mantığmı çözmek mümkün değildir. 


Posta


Geri Dön