19 / 04 / 2024

Metal Yapı, Maslakta'ki son değerli arsayı icradan satın aldı!

Metal Yapı, Maslakta'ki son değerli arsayı icradan satın aldı!

İstanbul 10. İcra Müdürlüğü'nün Maslak'ta icradan satışa çıkardığı 35 dönümlük arsanın ihalesi yapıldı. Arsayı 138 milyon TL teklifle Metal Yapı satın aldı.



İstanbul Maslak'ta İstanbul 10. İcra Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan 3,5 dönümlük arsanın ihalesi yapıldı. 158 milyon TL'ye ihale edilen arsaya en yüksek teklifi Doğa Okulları'nın da sahibi olan Metal Yapı firmasından geldi. İhaleye SBK Holding, Metal Yapı, Uçak Kardeşler Gıda, MYH Otelcilik, Aslan Yapı Tic. isimli şirketlerin katıldı.


Metal Yapı Maslak'taki 3.5 dönümlük arsa için 138 milyon TL teklif verdi. İhaleyi kazanan Metal Yapı, aynı zamanda geçen yıl Doğa Okulları'nı da satın almıştı. Şirketin sahibi Ömer Saçaklıoğlu'nun, gayrimenkul, enerji ve eğitim sektöründe faaliyetleri bulunuyor.


ARSA DEĞERLİ BİR KONUMDA

Söz konusu arsa Büyükdere Caddesi'ne 500 metre mesafede, İstanbul Teknik Üniversitesi, Harp Akademisi Kampüsü yakın konumda bulunuyor. 


İNŞAAT YARIM KALDI

Şartnamede yer alan bilgilere göre söz konusu arsanın üzerinde bitmemiş halde bir yapı bulunuyor. Yabancı bir bankanın satışını istediği arsanın Top Yatırım İnşaat ve Tic. AŞ. adına kayıtlı olduğu anlaşıldı. 2004 yılında kurulan şirketin yönetim kurulunda Adnan Karasu, Tayfun Yeni ve Mehmet Ziya Kalkavan bulunuyor.


Hürriyet 


Geri Dön