26 / 04 / 2024

Metaş, 200 milyon lira yatırımla ayağa kalktı

Metaş, 200 milyon lira yatırımla ayağa kalktı

Cer Çelik İcra Kurulu Başkanı Zeki Tanyeri, Türkiye'nin önemli ithalat kalemlerinden olan özel çelik ürünlerinde üretim yapmak için yeni bir yatırımı uygulamaya koyduklarını belirtti



Tanyeri, ülkenin en köklü tesislerinden olan Metaş'ı TMSF'den alarak, 200 milyon TL civarında yatırımla ülkeye kazandırdıklarını, tesisinin eski günlerinden daha iyi bir duruma geldiğini söyledi. Tesisi, arazisini değerlendirmek için aldıkları yönünde bazı söylentilerin çıktığını ifade eden Tanyeri, kriz ortamına rağmen tesise yaptıkları yatırımları durdurmadıklarını, son olarak özel çelik üretimi için yeni bir yatırım başlattıklarını söyledi. Grup olarak İzmir'e inandıklarını ve bu kentte büyümeye devam edeceklerini dile getiren Tanyeri, şöyle konuştu:

"Artık özel çeliklere yöneliyoruz. Yatırımın temelini attık. Makinelerimizin hepsi geldi. 77 milyon dolar civarında bir yatırım olacak. Bu yatırımla 1157 olan toplam çalışan sayısına, 350 kişiyi daha ekleyeceğiz. Türkiye, yılda yaklaşık 1,3 milyar dolarlık özel çelik ürünleri ithalatı yapıyor. Bu yatırımla amacımız, bu ithalatı azaltmak ve ikame yaratmak. Biz bu tesisi inşaat demiri üretmek için almadık. Katma değeri yüksek ve ülkenin ihtiyacı olan ürünlere yöneleceğiz." Tanyeri, krizin en çok otomotiv ve demir çelik sektörlerinde hissedildiğini, bu dönemde düşürmelerine rağmen üretimini durdurmayan tek tesis olduklarını anlattı.
Radikal


Geri Dön