27 / 04 / 2024

Metaverse'teki 80 bin arazinin 20 bini Türklerin!

Metaverse'teki 80 bin arazinin 20 bini Türklerin!

"İleride buralar değerlenir" mantığı Türklerin, Metaverse'teki arsalara akın etmesine neden oldu. Metaverse'te 80 bin arazi satıldıysa, 20 bininin Türkler tarafından alındığı belirtildi...



- "Borç alarak kesinlikle bu işlere girmeyin"

Avrasya Blockchain ve Dijital Para Araştırmaları Derneği Başkanı Kadir Kurtuluş, metaversede "İstanbul arsası" denilen kavramın yalnızca dijital bir resmin JPEG formatındaki NFT'si olduğuna dikkat çekti.

Her metaverse ortamının, "Burası merkez olacak" iddiasıyla müşteri çekmeye çalıştığına, bunun da alıcıları yanıltabileceğine vurgu yapan Kurtuluş, aynı haritanın birden fazla platform tarafından satışa çıkarıldığını belirtti. 

Metaverse teki 80 bin arazinin 20 bini Türklerin!

İnsanların gelecekte bu arsaların çok yüksek rakamlara yükseleceği ve zengin olacakları hayalini kurarak bu projelere yatırım yaptığına dikkat çeken Kurtuluş, şu açıklamalarda bulundu:

"Meta evrene para yatıracaklar kaynaklarını sepet yapsınlar. Yüzde 10-15'ten fazlasını ya da borç alarak kesinlikle bu işlere girmesinler. Böyle bir şeyi de iyi araştırsınlar. Kendilerini yormayacak kadar yatırım yapabilirler. Ama kredi çekip kripto paraya girmek, bugünden yarına değerlenecek deyip metaverseden yer almak, bunlar hızlı gerçekleşecek şeyler değil. Bu başka bir uzmanlık alanı. Bu konuları biliyorsanız bu işleri yapabilirsiniz, bilmiyorsanız uzak durun."

Metaverse teki 80 bin arazinin 20 bini Türklerin!

- "Arsaların gerçek sahiplerinin dava hakkı doğabilir"

Sanal arsaların gerçek dünyada karşılığı bulunmadığının altını çizen Kurtuluş, "Bunun gerçekten fiziki arsa ile ilişkisi olmadığını söylüyorlar ama 'aldatıcı bir faaliyet' olarak davalar bile açılabilir bu şirketlere karşı" dedi.

Metaversede satın alınan arsaların gerçek sahiplerinin, "Bu bir dolandırıcılık faaliyetidir" diyerek dava açma hakkı oluşabileceğine vurgu yapan Kurtuluş, "Arsa alan kişinin 'Bunu metaverseden aldım bu arsa benimdir.' demediği sürece bir zararı yok ama arsanın gerçek sahipleri 'Bu bir dolandırıcılık faaliyetidir.' deyip suç duyurusunda bulunabilir" diye konuştu.

Metaverse’te arsaların değerinin artması ya da düşmesi neye bağlı?

Metaverse'te Türkiye'deki en pahalı gayrimenkul Ayasofya Camisi oldu!

Metaverse evreninden arsa almak mantık mı?

Bitcoin'e ABD enflasyonu dopingi!

Gram altın, çeyrek altın bugün kaç TL?

Dolar Mart’ta 9.5 TL’ye mi düşecek?

Emlakta 2022 nasıl geçecek?


Geri Dön