28 / 03 / 2024

Meteor yağmurları Astrum Towers'tan izlendi!

Meteor yağmurları Astrum Towers'tan izlendi!

Regnum'un yapımını tamamlayarak sahiplerine teslim ettiği ve içinde gözlemevi barındıran Astrum Towers Projesi dün gece önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı



Meteor yağmurları  arasında en ilgi çekicisi olan `Perseid Meteor Yağmurları'  Türkiye'nin yerden en yüksek gözlemevine sahip ilk ve tek projesi Regnum Astrum Towers'dan izlendi.

Regnum'un yapımını tamamlayarak sahiplerine teslim ettiği ve içinde gözlemevi barındıran Astrum Towers Projesi dün gece önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Astrum Towers Gözlemevi'nde gerçekleşen etkinlikle site sakinleri ve gökyüzü meraklıları, yılın en belirgin ve yoğunluğu en fazla olan göktaşı yağmuru olan `Perseid Meteor Yağmurları'nı izlemek için bir araya geldi. 

Yerden yaklaşık 100 metre yükseklikte kurulan gözlemevinde toplanarak, şehrin ışık kirliliğinden uzak bir atmosferde bir araya gelen yaklaşık 100 kişi `Perseid Meteorları'nın dünyanın yanından geçmesine saniye saniye tanıklık ederek unutulmaz anlar yaşadı. Etkinlik sırasında ziyaretçi olarak bulunan İstanbul Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Talat Saygaç ve Astrum Towers Gözlemevi Sorumlusu Astronom Ekrem Erdoğan da gökyüzü meraklılarına eşlik ederek, meteorla ilgili bilgiler verdi ve soruları cevaplandırdı. 

Etkinliğe katılanlar Astrum Towers Gözlemevi sayesinde rahat ve sorunsuz bir şekilde göktaşı yağmurunu izlediklerini ve tarihi anlar yaşadıklarını  belirtti. 


Geri Dön