19 / 04 / 2024

Metin Sözen Kültür Evi eğitim için kullanılacak!

Metin Sözen Kültür Evi eğitim için kullanılacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 100 yıllık tarihi olan bir evi restore ettirerek, kentteki kültürel faaliyetleri bu evde gerçekleştirmeyi planlıyor



Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak 2004 yılından bu yana tarihi ve kültürel dokunun korunabilmesi için çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

İşe başladıkları dönemde, birçok insanın konuya dudak bükerek baktığını, ancak yaptıkları çalışmalarla bugün Türkiye'ye örnek olabilecek bir duruma geldiklerini anlatan Güzelbey, artık bütün belediyelerin tarihi ve kültürü koruyabilmek adına çalışmalar yapması gerektiğini dile getirdi.

Güzelbey, tarihi evlerin bulunduğu Bey Mahallesi'nde 200 ev ile Bakırcılar Çarşısı'nda 8 sokakta bulunan 280 dükkanı restore ettiklerini, kale ve çevresinde düzenlemeler yaptıklarını ve bakımsız olan pek çok tarihi eseri onararak, vatandaşların hizmetine sunduklarını ifade etti.

Kültürün başkenti olarak anılan Gaziantep'te özellikle kültürel faaliyetler ve çalışmaların gerçekleştirilmesi için 100 yıllık bir tarihi evi satın alarak restorasyon çalışmasına başladıklarını bildiren Güzelbey, şöyle konuştu:

"Metin Sözen Kültür Evi'ni bir eğitim yuvası olarak yapıyoruz. Özellikle kültürel mirası korumayla ilgili bütün çalışmalarımızı burada yapacağız ve orada sadece Gazianteplilere değil, Türkiye'nin her tarafından gelecek bu işe gönüllü insanlara, bu konuda eğitim vereceğiz. Bu merkeze, bize verdiği destek ve yaptığı çalışmalar nedeniyle ÇEKÜL Vakfı Başkanı Metin Sözen'in ismini verme kararı aldık. İşletmesini de vakıfla birlikte yapacağız. Yaklaşık 500 bin lira harcayarak yaptırdığımız bu merkezi bu yıl içinde hizmete açmayı planlıyoruz."
AA


Geri Dön