25 / 04 / 2024

Metro 14. mağazayı Pendik'te açtı

Metro 14. mağazayı Pendik'te açtı

Alman toptancı market zinciri Metro, Türkiye'deki 14. mağazasını İstanbul Pendik'te açtı



Metro Toptancı Market Genel Müdürü Hakan Ergin, mağazanın 23 milyon euro'ya mal olduğunu, 9 bin metrekare satış alanı bulunduğunu ve 250 kişiye doğrudan, 150 kişiye de dolaylı istihdam sağlayacağını söyledi.
Açılışa katılan Devlet Bakanı Egemen Bağış da, dünyanın en büyük krizlerinden birini yaşadığı bir dönemde Metro'nun yatırımının kararlılık göstergesi olduğunu belirtti. Bağış, "Bu yatırımlar Türkiye'nin  yabancı sermayenin gidebileceği verimli bir ülke özelliğini sürdürdüğünün en önemli göstergesi" dedi. Yeni mağaza sözü de alan Bağış, Metro'nun 2010'da dört mağaza daha açacağını söyledi.

DİSK?Başkanı da katıldı
Metro'nun açılışına DİSK Başkanı Süleyman Çelebi de katıldı. Çelebi, kendisine `neden buradasınız' diye sorulduğunu belirterek "Metro, 3 bin arkadaşımızın çalıştığı ve sendikanın bulunduğu bir işyeri. Örgütlü toplumun önemine inanan bir kuruluş. Bu nedenle buradayım" dedi.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Toptancı Metro Pendik'e üs kurdu

METRO Toptancı Marketleri 14'üncü mağazasını Pendik'te Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın da katıldığı törenle açtı. Açılışa kısa bir süre önce silahlı saldırı sonucu yaralanan DİSK Başkanı Süleyman Çelebi de koltuk değneğiyle katıldı. "AB'nin yolu TBMM'den geçiyor. Biz gerekli adımları attığımız zaman yabancı sermayenin gelişini de sağlıyoruz'' diyen Bağış, yabancı sermayenin gelmeye devam etmesinin Türkiye'de bir şeylerin değiştiğini gösterdiğini de söyledi. Metro Toptancı Marketleri Genel Müdürü Hakan Ergin de mağazada 400 kişiye iş imkanı sağlandığını ifade etti.
Yalçın BEL/Sabah

Türkiye hızlı çıktı 23 milyon Euro'luk mağazayı kaptırmadı

Metro Cash & Carry'nin 23 milyon Euro'luk Pendik mağazasının açılışında konuşan Metro Toptancı Market Genel Müdürü Hakan Ergin, "Bu mağazanın yatırım kararı alındığında bu yıla yetişmezse başka bir ülkeye kayacaktı. Tüm süreçler tam zamanında gerçekleşti. Bu yatırımla 400 kişi iş imkanı buldu" dedi.

METRO Toptancı Market Genel Müdürü Hakan Ergin, küresel krize rağmen yatırımlarına ara vermediklerini belirterek, "Önümüzdeki dönem de yatırımlarımıza ara vermeyeceğiz. Ekonomik durgunluktan söz edilen bir ortamda Türikye'ye yatırım yapıp değer kazandırmanın önemine gönülden inanıyoruz" dedi. Metro Cash & Cary'nin 14'üncü mağazası dün Pendik'te Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın katıldığı törenle açıldı.
Hangi ülke yapabilir
Metro Cash & Carry olarak Türkiye'nin uzun vadeli potansiyeline inançlarının tam olduğunu vurgulayan Hakan Ergin, şöyle konuştu: "İstanbul tüm dünyadaki Metro'nun mağaza ağının önemli bir parçasıdır. Bu yatırım olanağı çıktığında `Hangi ülke 2009 içinde yapabilir' diye konuşuldu. Türkiye olarak bizim burada bir opsiyonumuz vardı ama bu opsiyonun önünde yasal bir süreç var. Bu süreç belediyelerin yaklaşımına bağlı olarak hızlı ya da yavaş çözülebiliyor. Pendik Belediyesi sürecin tam ve doğru olarak ilerleyebileceğine yeşil ışık yakınca yatırımı üzerimize aldık ve bir yıl içinde açtık."
Çecrede fiyatlar düştü
Metro'nun gittiği yer yerde fiyatların düştüğünü belirten Ergin, şunları dile getirdi: "Pendik bölgesinde de fiyatlar düşüp, kalite yükselecek. Mağazamızı açmadan bölgedeki birçok kişi fiyatlarını düşürdü. Aynı zamanda da kayıt dışına karşı devletimizin yanında olacağız. Toplam 400 kişiye istihdam sağlayacağız. Bütün bunlar olurken de devletimiz daha fazla vergi geliri elde edecek."
Merdiven altı tehdidi
2009'da yaşanan kriz nedeniyle kayıtdışı ekonominin büyüdüğünü vurgulayan Hakan Ergin, şunları söyledi: "Bu büyüme fiyat rekabetini zorlaştırdı. Merdiven altı üretim özellikle orta ve küçük boy firmaları olumsuz etkiliyor ve kayıtdışını büyütüyor. Kayıtdışı, yarattığı haksız rekabetin yanısıra insan sağlığını da tehdit ediyor."
90 günde bitti
90 günde inşa edilen Metro Pendik Üst Kaynarca mağazasının şimdiden 40 binin üzerinde kayıtlı müşterisi bulunduğuna dikkat çeken Ergin, "Metro bu mağazada birçok yeniliği de uygulamaya geçirdi. Dijital etiketleme sistemi Büyükçekmece mağazasındaki denemelerden sonra ilk kez Pendik mağazasında uygulamaya kondu. Böylece fiyatlar tek bir merkezden değişecek. Müşterinin reyondan aldığı ürünün kasada fiyatının farklı çıkması önlenecek" dedi.

Pirinçten makarnaya dönülmedi

METRO Toptancı Market Genel Müdürü Hakan Ergin, Türkiye'nin ilk çeyrekte yaşadığı zorluğun ardından giderek büyümeye başladığını belirterek, "Şöyle bir tespitimiz var; krizin ağırlığının hissedildiği ülkelerde pirinçten makarnaya, çikolatadan şekere, zeytinyağından ayçiçek yağına dönülür. 2001 krizinde bizde de olmuştu. Bu krizde olmadı. İnsanlar boğazlarından kesmedi. Elektrikli ev aletleri gibi gıda dışı ürünler krizden daha fazla etkilendi" dedi.

Yabancı sermayenin para kazanması en büyük koz

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, dünyanın en büyük krizlerinden birini yaşadığı bir dönemde Metro'nun bu yatırımının bir kararlılık göstergesi olduğunu belirtti. Bu tür yatırımların Türkiye'nin yabancı sermayenin girebileceği verimli bir ülke olma özelliğini sürdürdüğünün en önemli göstergesi olduğunu vurgulayan Bağış, "Orta ve uzun vadede Türkiye yabancı sermayenin para kazandığı bir ülke olmaya devam edecek. AB ile müzakere sürecinde bu durum en önemli kozlarımızdan biri olacak" dedi. Bağış, 2003 yılına kadar yılda ortalama 1 milyar dolar yabancı sermayenin geldiği Türkiye'ye 2005'te yaklaşık 25 milyar dolar yabancı sermaye girişi olduğunu hatırlatarak, bunun önemli sebebinin Türkiye'nin AB ile müzakerelere başlaması olduğunu vurguladı. Bağış, yabancı sermayenin gelmeye devam etmesinin Türkiye'de bir şeylerin değiştiğini gösterdiğini de söyledi.

DİSK: Metro'da örgütlü 3 bin arkadaş var

PENDİK Metro Mağazası'nın açılışına katılan DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, gazetecilerin "Neden buradasınız" sorusuyla karşılaştığını belirterek, "Metro tam 3 bin arkadaşımızın çalıştığı ve sendikanın bulunduğu bir iş yeri. Sosyal-İş burada örgütlü durumda. Metro insan odaklı ve örgütlü toplumun önemine inanan bir kuruluş. Bu nedenle
buradayım" dedi.
Hürriyet

Metro 23 milyon avroluk yatırımla Türkiye'deki 14. mağazasını açtı

Metro Toptancı Market, Türkiye'deki 14'üncü mağazasını Pendik'te açtı. Yaklaşık 9 bin metrekarelik toplam satış alanıyla 250 kişiye doğrudan ve 150 kişiye dolaylı iş imkânı sunan mağaza, yaklaşık 23 milyon avroluk yatırım değeri taşıyor. Dijital etiketleme sistemini Büyükçekmece mağazasındaki denemelerden sonra ilk kez burada uygulamaya koyan Metro, fiyat avantajlarını hemen o anda ve hatasız olarak müşterilerine sunabilecek. Mağazada, 30 binden fazla çeşit ürün satışa sunuluyor. 90 günde inşa edilen mağazanın şimdiden 40 binin üzerinde kayıtlı müşterisi bulunuyor. Toplam kayıtlı müşteri sayısı içinde ise yaklaşık 3 bin tane bakkal ve süpermarket bulunuyor.

Krizde de yatırıma devam
Metro Pendik mağazası açılışında konuşan Metro Toptancı Market Genel Müdürü Hakan Ergin, "Ekonomik durgunluktan söz edildiği bir ortamda, Türkiye'ye değer kazandırmanın önemine gönülden inanıyoruz. Amacımız müşterilerimizin rekabet gücünü artırmak. Bunu da onların masraflarını düşürerek ve çözüm sunarak yapıyoruz. Metro'nun gittiği her yerde fiyatlar düşüyor, bu bölgede de böyle olacak" diye konuştu. Ergin, Türkiye'nin potansiyeline inandıklarını belirterek, Metro'nun Türkiye'nin en zorlu dönemeçlerinde bile yatırımlarına ara vermediğini kaydetti. Önümüzdeki dönemde de yatırım için her türlü imkânı araştırmaya devam edeceklerini aktaran Ergin, açtıkları her mağazayla yeni iş alanları açtıklarını belirtti.

2010'da dört yeni mağaza
Metro Pendik mağazasının açılışında bir konuşma yapan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci  Egemen Bağış da, dünyanın en büyük krizlerinden birini yaşadığı bir dönemde Metro'nun bu yatırımının bir kararlılık göstergesi olduğunu söyledi. Bağış, şöyle devam etti: "Bu tür yatırımlar Türkiye'nin yabancı sermayenin gidebileceği verimli bir ülke olma özelliğini sürdürdüğünün en önemli göstergesi... Orta ve uzun vadede Türkiye yabancı sermayenin para kazandığı bir ülke olmaya devam edecek. AB ile müzakere sürecinde bu durum en önemli kozlarımızdan biri olacak."
Toplantıda Metro'dan yeni mağaza sözü de alan Egemen Bağış, Metro'nun 2010'da dört yeni mağaza daha açacağını söyledi.

Metro'da 900 ürün güvenlik testinden geçti
Hakan Ergin, en hassas tüketici grubu olan çocukların kullanımı için üretilen 350 kırtasiye ürününü 2008 yılında, 450 ürünü ise 2009 yılında test ettirdiklerine dikkat çekerek bu konuda şunları söyledi: "Bununla birlikte geleneksel pazarda satılan ürünleri de test ettirdik. Her iki çalışmamız da bize gösterdi ki, uluslararası markalarda dahi uygunsuzluklar görülebiliyor. Bu alandaki inancımız, kalite güvence çalışmalarına devletimizin teşvik vermesi yönündedir. Bu şekilde, insan sağlığını tehdit eden tüm ürünlerin belirlenmesi ve hatta üretimlerinin önüne geçilmesinin temelini oluşturan kalite güvence çalışmaları hızla artacak. Yine gıda alanında olduğu gibi gıda dışında da `Gıda Dışı Ürün Güvenliği Derneği' kurulması çok önemli. Metro Türkiye olarak gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz ki, gıda alanında dünyanın en gelişmiş  normları düzeyindeyiz. Gıda dışında kalitemiz de AB'nin üzerinde. Bizim hedefimiz, Türk halkına güvenli ürünler sunmak. Bu amaçtan hareketle devlet, üniversiteler ve sivil toplum örgütleriyle her zaman işbirliği halindeyiz."
Radikal

Metro, Pendik'e 23 milyon euro yatırdı 400 kişiye istihdam yarattı
  
Metro Toptancı Market'in İstanbul Pendik'teki mağazı açıldı. Metro'nun Türkiye'deki 14'üncü mağazası olan İstanbul üst Kaynarca'daki mağaza, 9 bin metrekarelik toplam satış alanına sahip ve 250 kişiye doğrudan, 150 kişiye de dolaylı iş imkanı sunuyor. Mağaza, yaklaşık 23 milyon euro yatırım değeri ile hizmete girdi. Metro Genel Müdürü Hakan Ergin, "İstanbul'da dördüncü mağazanın mutluluğunu yaşıyoruz. Durgunluktan söz edildiği bir ortamda, Türkiye'ye değer kazandırmanın önemine inandık. Metro'nun gittiği her yerde fiyatlar düşüyor. Bu bölgede de fiyatlar düşecek, kalite yükselecektir. Müşterilerimizin rekabet gücü artacaktır" dedi.

Açılışa katılan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Metro Genel Müdürü Hakan Ergin ile mağazayı gezdi, balık standında ürünlere baktı.
Akşam

Metro 14. mağazayı açtı 400 kişiye iş kapısı oldu

Metro, 14. mağazasını Pendik'te açtı. Yeni yatırımın Türkiye'ye olan güveni gösterdiği belirtildi

Metro Toptancı Market, Pendik'te açtığı yeni şube ile Türkiye'de 14. mağazasına ulaştı. İstanbul Üst Kaynarca mağazası, 9 bin metrekarelik toplam satış alanına sahip ve 250 kişiye doğrudan ve 150 kişiye dolaylı iş imkanı sağladı. Mağaza, 23 milyon Euro'luk yatırım değeri taşıyor. Metro Toptancı Market Genel Müdürü Hakan Ergin "İstanbul'da dördüncü mağazamızı açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Krizden söz edildiği bir ortamda, Türkiye'ye değer kazandırmanın önemine inanıyoruz" diye konuştu. Ergin, Türkiye'ye inandıklarını dile getirerek "Metro, Türkiye'nin en zorlu dönemeçlerinde bile yatırımlarına ara vermedi" dedi. Açılışa katılan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da, krizde Metro'nun bu yatırımının kararlılık göstergesi olduğunu belirtti. Bağış "Yatırım, Türkiye'nin yabancı sermayenin gidebileceği verimli ülke özelliğini sürdürdüğünü gösteriyor" diye konuştu. Yeni mağaza sözü de alan Bağış, Metro'nun 2010'da dört mağaza daha açacağını söyledi
Star


Geri Dön