23 / 04 / 2024

Metro, 6 mağazaya 120 milyon yatırım yapacak!

Metro, 6 mağazaya 120 milyon yatırım yapacak!

Türkiye 'de hızlı büyüme potansiyeli yakaladıklarını açıklayan Metro AG Yönetim Kurulu Üyesi Franz Muller, “Türkiye büyüme açısından ele aldığımız ülkelerden biri oldu ve genişleme açısından ilk 5 ülke arasında. ” dedi...



Türkiye 'nin hızlı büyüyen bir pazar olduğunu belirten Metro AG Yönetim Kurulu Üyesi Franz Muller, “Büyüme açısından ele aldığımız ülkelerden biri Türkiye. Önümüzdeki dönemde Türkiye 'yi meyve ve sebze alanında uluslararası tedarikçiler arasına alacağız. çünkü Türkiye 'deki meyve ve sebze alanında fevkalade iyi kapasite olduğunu görüyoruz ” dedi.

Türkiye 'de yatırım karlı olur

TÜRKİYE 'de 18 Metro Cash&Carry, 13 Real, 17 Media Markt olmak üzere toplam 48 marketleri bulunduğunu belirten Muller, şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye çok heyecan verici bir pazar. Yatırımların karlı olacağını
düşünüyorum. Hem genel yatırım ortamı olarak, hem de makro ekonomik boyutuyla baktığımızda Türkiye 'yi kesinlikle çok olumlu değerlendirmekteyiz. Türkiye, kesinlikle bizim açımızdan geleceğin ülkesi. ”

6 mağazaya, 120 milyon Euro yatırım yapacak

KÜRESEL bağlamda en çok yatırım yaptıkları ülkenin Türkiye olduğunu dile getiren Metro AG Yönetim Kurulu Üyesi Joel Saveuse, şöyle konuştu: “Metro Cash&Carry olarak 6 mağaza kuracağız, mağaza başına 15-20 milyon Euro 'luk yatırım gerekiyor. Bu sene Türkiye 'de yeni bir Real mağazası açmayacağız. Media Markt için bir büyüme kaydetmek istiyoruz. Türkiye 'nin, gerçekten de çok belirleyici bir ülke olduğunu ve çok olumlu sonuçlar elde ettiğimizi düşünüyorum. ”

Real satılık değil

DAHA önce sık sık gündeme gelen Real 'in satışına ilişkin bilgi veren Metro Grubunun CEO 'su Eckhard Cordes, şöyle konuştu: “Üç yıldır çok iyi yönetilen Real 'de gelişmeler çok iyi. Satış düşünmüyoruz. Real bulunduğu ülkelerde Ukrayna dışında kar ediyor. Media Markt için şansımızın olmadığı ülkelerden çekiliyoruz. Fransa 'da Satürn 'ü satmaya karar verdik. Alt şirketlerimizin satışında porföydeki yerlerine bakıyoruz. şžirketlerin tek tek karları önemli olmuyor.   Kar etmesi değerini yükseltiyor. ”
Hürriyet/çilem KAYA

 


Geri Dön