24 / 04 / 2024

Metro Asset Management başka AVM'leri de yönetecek

Metro Asset Management başka AVM'leri de yönetecek

Metro Asset Management, artık sadece kendi marka ve mülklerini yönetmeyecek, başka yatırımcıların alışveriş merkezlerinin kiralama, yönetim faaliyetlerini de yürütecek



Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki potansiyeli 12 yıldır Gündüz Bayer'in tek başına yürüttüğü Metro Asset Management (MAM) genel müdürlüğü görevini 3 genel müdürden oluşan bir yönetim kuruluna devretmesini sağladı. Türkiye'de 12 yıldır MAM'ın genel müdürlüğünü üstlenen ve portföyüne 10 alışveriş merkezi, 14 Cash&Carry mağaza kazandıran Gündüz Bayer'in MAM Asya Bölgesi'ne atanmasıyla görevini ise 3 kişilik bir yönetim kurulu üstlendi. Bu yeni yapılanmayla Metro Asset Management, artık sadece kendi marka ve mülklerini yönetmeyecek, başka yatırımcıların alışveriş merkezlerinin kiralama, yönetim faaliyetlerini de yürütecek. Ayrıca Türkiye'nin yanı sıra Yunanistan ile Mısır'ın gayrimenkul ve emlak yönetimi faaliyetleri de İstanbul'dan yönetilecek.
 
Türkiye'de 2009 yılında ciddi sayıda mağaza açılışı gerçekleştirdiklerini ve stratejik olarak bu pazara büyük önem verdiklerini söyleyen Metro Group Asset Management gelişimden sorumlu Genel Müdür Christian Lange, "Türkiye'de yapacak o kadar iş ve potansiyel var ki, ülkenize 3 genel müdür birden geldi" dedi. Bu yeni yapılanmanın ayrıca yeni bir konsepti uygulamalarını da sağlayacağına dikkat çeken yönetimden sorumlu Genel Müdür Torsten Bauer ise "Perakende yıllardır süre gelen bir deneyimimiz var, alışveriş merkezi yönetimini de biliyoruz. Şimdi bu deneyimlerimizi başka yatırımcılara da aktaracağız. Bunun için ilk adımlar atıldı. Bu yıl içinde kiralama ve yönetimini üstleneceğimiz ama mülkü bizim olmayan AVM'ler olacak" diye konuştu.
 
Metro Group Asset Management'ta işe başladığında pazarda 2 AVM olduğunu şimdi ise sayılarının yüzlerce olduğunu söyleyen Metro Group Asset Management Asya Bölgesi Genel Müdürü Gündüz Bayer, "Şimdi ise Çin, Hindistan, Japonya, Vietnam, Pakistan ve Singapur'u kapsayan gayrimenkul sektörünün daha yeni geliştiği bir bölgeye gidiyorum" dedi. Türkiye'de AVM sektöründe bu yıl yükseliş beklediğini 2011'de ise eski iyi günlere dönüleceğine dikkat çeken Bayer, "Küçük metrekareli AVM'ler el değiştirebilir ya da konseptlerini farklılaştırabilir ama büyük boyutlu AVM'lerin önü açık, onlara hiçbirşey olmaz" diye konuştu.
 
Yeniden gündeme gelen 'Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar Yasa Tasarısı' için perakendeciler Salı günü 'beyin fırtınası' yapacak. Bakanlar Kurulu 'nda görüşülen ve şu anda Alt Komisyon'da olan tasarıyı henüz perakende sektörünün görmediğine dikkat çeken Metro Group Türkiye Temsilcisi Nurdan Tümbek Tekelioğlu, "Tasarıyı henüz hiçbirimiz görmedik, bu yüzden hiçbir yorum yapamıyoruz. Ama Salı günü organize perakendeciler biraraya gelerek bir görüş oluşturacak. Sivil toplum örgütleri de aynı şekilde çalışacaktır. Şu anda yapılacaklar sektörün 'beyin fırtınası' olacak" dedi. Tümbek Tekelioğlu, yasada 'Fransız modeli'nin örnek alınacağına yönelik iddialar karşısında ise "Almanlar bile pazar günleri yarım gün mağazaları açmaya başladı. Dünya daha ileri giderken bizim geri gitmemiz anlamsız" yorumunu yaptı.
Tebernüş Kireçci/Emlakkulisi.com

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

MAM başkalarını da yönetecek

Birkaç gün önce yönetim organizasyonunda değişikliğe giden Metro Asset Management (MAM), yönetim deneyimini başka AVM'lere de aktarma kararı aldı.

12 yıldır MAM'ın genel müdürlüğü görevini üstlendikten sonra MAM Asya Bölgesi'ne atanan Gündüz Bayer, yaptığı açıklamada, "Yeni yapılanmayla Metro Asset Management, artık sadece kendi marka ve mülklerini yönetmeyecek, başka yatırımcıların alışveriş merkezlerinin kiralama, yönetim faaliyetlerini de yürütecek. Ayrıca, Türkiye'nin yanı sıra Yunanistan ile Mısır'ın gayrimenkul ve emlak yönetim faaliyetleri de İstanbul'dan yönetilecek. Ben, şimdi  Çin, Hindistan, Japonya, Vietnam, Pakistan ve Singapur'u kapsayan gayrimenkul sektörünün daha yeni geliştiği bir bölgeye gidiyorum" dedi.

Yönetimden Sorumlu Genel Müdür Torsten Bauer de konuya verdikleri önemin altını çizerek, "Perakende yıllardır süre gelen bir deneyimimiz var, alışveriş merkezi yönetimini de biliyoruz. Şimdi bu deneyimlerimizi başka yatırımcılara da aktaracağız. Bunun için ilk adımlar atıldı. Bu yıl içinde kiralama ve yönetimini üstleneceğimiz ama mülkü bizim olmayan AVM'ler olacak" diye konuştu.

1 kişiye 3 kişi
Gündüz Bayer'in Asya'ya atanmasıyla birlikte Türkiye'deki genel müdürlük görevi için 3 kişinin görevlendirildiğine dikkat çeken MAM Gelişimden Sorumlu Genel Müdür Christian Lange ise, "Türkiye'de yapacak o kadar iş ve potansiyel var ki, ülkenize 3 genel müdür birden geldi" dedi.

`Almanlar bile daha esnek'
Bakanlar Kurulu `nda görüşülen ve şu anda Alt Komisyon'da olan `Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar Yasa Tasarısı'nı henüz sektörün görmediğine dikkat çeken Metro Group Türkiye Temsilcisi Nurdan Tümbek Tekelioğlu, "Tasarıyı henüz hiçbirimiz görmedik, bu yüzden hiçbir yorum yapamıyoruz. Ama salı günü organize perakendeciler bir araya gelerek bir görüş oluşturacak. Sivil toplum örgütleri de aynı şekilde çalışacaktır. Şu anda yapılacaklar sektörün `beyin fırtınası' olacak" dedi. Tekelioğlu, yasada `Fransız modeli'nin örnek alınacağına yönelik iddialar karşısında ise "Almanlar bile pazar günleri yarım gün mağazaları açmaya başladı. Dünya daha ileri giderken bizim geri gitmemiz anlamsız" yorumunu yaptı.
Tebernüş Kireçci/Milliyet

Bayer Asya'ya gitti, yerine üç genel müdür birden geldi

Metro Group'un emlak yönetim şirketi Metro Group Asset Management Türkiye'de, yönetimde yeniden yapılanmaya gidildi.


Şirketin 12 yıldır genel müdürlüğünü yapan Gündüz Bayer, elde ettiği başarılarla terfi etti ve MEtro Group Asset Management Asya Bölgesi genel Müdürü oldu. Gündüz Bayer, pazartesi günü yeni görevine başlamak üzere Türkiye7den ayrılacak. Gündüz Bayer; Çin, Hindistan, Japonya, Vietnam ve Pakistan gibi önemli pazarlardan sorumlu olacak.

Sektör hızlı gelişti
Gündüz Bayer'in bu atamasından sonra, Metro Group Asset Management Türkiye'de, gelişen ve hızla büyüyen alışveriş merkezleri sektörüne verilen önemin göstergesi olarak emlak hizmetleri için 3 farklı genel müdürlü bir şirket yapılanması ortaya çıktı. Türkiye'de 12 yıldır bulunan Horst Schneider Operasyonlar'dan sorumlu genel müdür olurken; 3 yıldır Türkiye'de olan Torsten Bauer ise risk yönetimi-denetim-insan kaynakları-organizasyon-hukuk-alışveriş merkezi denetimi-pazarlamadan sorumlu, yani Yönetsel Genel Müdür olacak.
Halen Ukrayna'da Metro Group Asset Management'in Genel Müdürü olan Christian Lange ise şirketin Türkiye ayağında Gelimiş'den sorumlu olacak ve gayrimenkul, emlak yönetimi ve ekspansiyon bölümlerinin başına geçecek. Lange aynı zamanda Türkiye, Mısır ve Yunanistan'ı kapsayan üç ülkede Metro Group Asset Management Gayrimenkul ve Emlak Yönetimi'ndan sorumlu Genel Müdür olacak. Metro Group'un strateji değişikliğine gittiğini söyleyen Torsten Bauer, "Eskiden Metro Group adına alışveriş merkezi ve toptancı market açıyorduk, strateji değişikliği sonrası şimdi üçüncü şahıslara da alışveriş merkezi yönetimi, yapımı, bina yönetimi ve kiralama hizmeti vereceğiz" dedi.

Emlak üçe bölündü
Metro Grup Türkiye Temsilcisi Nurdan Tümbek Tekeoğlu da, "Biz Türkiye'de stratejik olarak emlak yönetimini 3'e böldük. İşler o kadar büyüdü ki, 3 tane genel müdüre işi bölmek zorunda kaldık. Bu, Türkiye pazarına çok güvendiğimizin göstergesi" diye konuştu.
Hürriyet


Geri Dön