25 / 04 / 2024

Metro bu yıl dört yeni mağaza açacak

Metro bu yıl dört yeni mağaza açacak

Hakan Ergin, bu yıl biri Kocaeli diğeri İstanbul Merter olmak üzere toplamda 4 mağaza açacaklarını söyledi



Metro Toptancı Market Türkiye Genel Müdürü Hakan Ergin, bu yıl Türkiye genelinde Biri Kocaeli diğer İstanbul Merter olmak üzere toplamda 4 mağaza açacaklarını söyledi.

80 milyon euro'nun üzerinde yatırım yapacaklarını anlatan Ergin, 1400 kişiyi istihdam edeceklerini söyledi. Metro Türkiye cirosunun 1.8 milyar TL olarak gerçekleştiğini belirten Ergin şöyle konuştu:
"Kriz döneminde bu iyi bir sonuç. Bir önceki yıla oranla yüzde 4.1 büyüdük. Birebir mağaza bazında ise yüzde 1 büyüdük. Bu yıl mağaza yatırımlarımızın yanı sıra 400'ün üzerinde yeni marka piyasaya çıkaracağız."
8-10 Nisan arasında 6'ncısı düzenlenecek olan "Metro Gastro Buluşması 2010"na 148 katılımcının yanı sıra 5 bin profesyoneli beklediklerini ifade eden Ergin, "Deniz ürünleri müzayedesi yapacağız. Gelir `İmkânsız Periler'e aktarılacak" dedi.  
Milliyet

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Metro, 4 mağaza açıp bin 400 kişiyi işe alacak
Metro Toptancı Market Genel Müdürü Hakan Ergin, bu yıl Türkiye'de dört mağaza açıp, yaklaşık ek olarak bin 400 kişiyi istihdam edeceklerini söyledi.
Geçen yılı yüzde 4 büyüme ve 1.817 milyon TL ciro ile kapatan Metro Türkiye'nin Genel Müdürü Hakan Ergin, bakkalların cirolarının yaklaşık üçte birini oluşturduğunu söyledi. 2010'da 4 yeni mağaza açacaklarını ve toplam 80 milyon euroluk yatırım yapacaklarının altını çizen Ergin, "İzmit ve Merter mağazalarımızın yeri kesinleşti. Bu mağazalarda bin 400 kişiyi istihdam edeceğiz" dedi. Bakkalların en büyük rakiplerinin indirim mağazaları olduğuna dikkati çeken Ergin, "2009 yılı, indirim mağazaları yılıydı. Bu yıl indirim mağazaları arasında savaş olacak. Bakkal rekabete ayak uydurursa ayakta kalır, ama rekabete ayak uyduramazsa batmak zorunda" dedi.

ÇADIRDAN FUAR MERKEZİNE
Altı yıl önce 2 bin metrekarelik bir çadırda başlattıkları 'Metro Gastro Buluşması' etkinliğinin bu yıl CNR Fura Merkezi'nde 10 bin metrekarelik alanda düzenleneceğini dile getiren Ergin, 148 katılımcının hazır bulunacağı ve 5 bin ziyaretçinin beklendiği buluşmada 9 ayrı Metro standının kurulacağını ifade etti.
Sabah

Metro, Türkiye'de 80 milyon avro yatırım yapıp, dört mağaza açacak
Metro Toptancı Market Türkiye Genel Müdürü Hakan Ergin, bu yıl Türkiye genelinde açacakları dört mağazada 1400 kişiye iş sağlayacaklarını söyledi
Metro Toptancı Market Türkiye Genel Müdürü Hakan Ergin, bu yıl Türkiye genelinde dört mağaza açmayı hedeflediklerini ve bunlara 80 milyon avronun üzerinde yatırım yapmayı planladıklarını bildirdi.
Hakan Ergin, "Bunlardan biri İzmit, biri İstanbul Merter'de yapılacak. Diğer ikisini tüm onaylar alınmadığı için açıklayamıyorum. Bu mağazalarda 1400 kişi istihdam edilecek" dedi. Hakan Ergin, bu yıl 6. kez 8-10 Nisan arasında CNR Expo Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek `Metro Gastro Buluşması 2010' ile ilgili düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Metro Türkiye cirosunun 2009'da 1.8 milyar lira olduğunu belirtti.
Kriz yılında bu rakamın iyi bir sonuç olduğunu dile getiren Ergin, 2010'da da büyümeye devam edeceklerini vurguladı. Ziyaretçi sayısında azalma yaşandığını, ancak sepetin büyümesinin cirolarını artırdığını, bunun krizin yan etkisi olduğunu düşündüklerini kaydeden Ergin, bakkalların cirolarının yaklaşık üçte birini oluşturduğunu söyledi. `Bakkalları yeniden düzenleme' projesine devam edeceklerini, bu kapsamda yaklaşık 2 bin bakkalın mağazasını ücretsiz düzenlediklerini anlatan Ergin, bakkalların yaşamasının cirolarına olumlu etki edeceğini ifade etti.
Bakkallara yönelik yaptıkları eğitimlerde de bakkalların cirolarının arttığını gözlemlediklerinin altını çizen Ergin, bakkalların çok ciddi şekilde yeni ürün gruplarına yönelmesi gerektiğini kaydetti.

`İndirimde savaş çıkacak'
Bakkalların en büyük rakiplerinin indirim mağazaları olduğuna dikkati çeken Ergin, "2009 yılı, indirim mağazaları yılıydı. Bu yıl indirim mağazaları arasında savaş olacak. Bakkal rekabete ayak uydurursa ayakta kalır, ama rekabete ayak uyduramazsa batmak zorunda" dedi. Türkiye'de `iyi tarım uygulamalarının' ciddi şekilde gündeme geldiğine değinen Ergin, "Bugün, iyi tarım uygulamaları, sattığımız sebze ve meyvenin yüzde 80'ini oluşturuyor. Kendi markalarımızın yüzde 100'ü iyi tarım uygulamalarıdır. Bu uygulamaların Türkiye'de yaygınlaşmasını istiyoruz" diye konuştu. Ergin, Türkiye'de ileri dönemlerde 400'ün üzerinde yeni marka ürünü piyasaya sunacaklarını bildirdi.

İnteraktif otel TV tanıtılacak
Yiyecek ve içecek dünyasının tedarikçi, üreteci ve tüketicilerini bir araya getirecek ve bu yıl altıncı kez düzenlenecek olan `Metro Gastro Buluşması' hakkında bilgi veren Hakan Ergin, etkinliğinin 10 bin metrekare alanda düzenleneceğini dile getirdi.
Ergin, gıda üretiminden masaüstü aksesuvarlarına, mutfak teknolojilerinden temizlik ürünlerine kadar çeşitli yelpazelerde ürünlerin yer alacağı buluşmanın, dünyadaki son trendlerin ve uygulamaların tartışıldığı bir saha olarak kabul edildiğini kaydetti. Hakan Ergin, 148 katılımcının hazır bulunacağı buluşmada dokuz ayrı Metro standının kurulacağını ve 5 bin profesyonelin etkinliği ziyaret etmesini beklediklerini bildirdi.
Hakan Ergin, eğlence ve iletişim sistemi bütünü olarak tasarlanan `interaktif otel TV'nin buluşmada sergilenecek ürünlerden biri olduğunu, bu sistem sayesinde oteldeki müşterilerin aynı anda internet, film ve müzik hizmetlerinden faydalanacağını ifade etti.
Radikal


Geri Dön