19 / 04 / 2024

Metro Group AVM yönetim işine giriyor

Metro Group AVM yönetim işine giriyor

Metro Group, sadece yatırımcı değil artık alışveriş merkezi yönetimi ve işletmesi de yapacak



MEYDAN Alışveriş merkezleri ile alışveriş merkezi sektörüne giren Metro Group, bünyesindeki Real, metro Cash & Carry, Media Markt gibi perakende markalarının verdiği deneyimle sadece yatırımcı değil artık alışveriş merkezi yönetimi ve işletmesi de yapacak. Metro Group Asset Management Genel Müdürü Gündüz Bayer'in Asya Bölgesi Genel Müdürlük görevine getirilmesi ve Türkiye'deki görevini Alman yönetici Torsten Bauer, Horst Schneider ve Christian Lange'ye bırakması ile nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan grubun yeni yöneticisi Bauer, "Eskiden sadece metro Group adıyla alışveriş merkezi yatırımları yapıp açıyorduk. Şimdi ise farklı yatırımcılara alışveriş merkezi yönetimi ve işletmesi konusunda hizmet vereceğiz" diye konuştu. Bauer, Türkiye'ye yönelik stratejilerinde bir değişiklik olmayacağını söylerken Lange, "Bu görevi 3 yöneticinin devralması Türkiye'de işlerimizi daha da büyüteceğimizin ve buraya verdiğimiz önemin göstergesi" diye konuştu.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Bayer Asya'ya gitti, yerine üç genel müdür birden geldi

Metro Group'un emlak yönetim şirketi Metro Group Asset Management Türkiye'de, yönetimde yeniden yapılanmaya gidildi.

Şirketin 12 yıldır genel müdürlüğünü yapan Gündüz Bayer, elde ettiği başarılarla terfi etti ve MEtro Group Asset Management Asya Bölgesi genel Müdürü oldu. Gündüz Bayer, pazartesi günü yeni görevine başlamak üzere Türkiye7den ayrılacak. Gündüz Bayer; Çin, Hindistan, Japonya, Vietnam ve Pakistan gibi önemli pazarlardan sorumlu olacak.
Sektör hızlı gelişti
Gündüz Bayer'in bu atamasından sonra, Metro Group Asset Management Türkiye'de, gelişen ve hızla büyüyen alışveriş merkezleri sektörüne verilen önemin göstergesi olarak emlak hizmetleri için 3 farklı genel müdürlü bir şirket yapılanması ortaya çıktı. Türkiye'de 12 yıldır bulunan Horst Schneider Operasyonlar'dan sorumlu genel müdür olurken; 3 yıldır Türkiye'de olan Torsten Bauer ise risk yönetimi-denetim-insan kaynakları-organizasyon-hukuk-alışveriş merkezi denetimi-pazarlamadan sorumlu, yani Yönetsel Genel Müdür olacak.
Halen Ukrayna'da Metro Group Asset Management'in Genel Müdürü olan Christian Lange ise şirketin Türkiye ayağında Gelimiş'den sorumlu olacak ve gayrimenkul, emlak yönetimi ve ekspansiyon bölümlerinin başına geçecek. Lange aynı zamanda Türkiye, Mısır ve Yunanistan'ı kapsayan üç ülkede Metro Group Asset Management Gayrimenkul ve Emlak Yönetimi'ndan sorumlu Genel Müdür olacak. Metro Group'un strateji değişikliğine gittiğini söyleyen Torsten Bauer, “Eskiden Metro Group adına alışveriş merkezi ve toptancı market açıyorduk, strateji değişikliği sonrası şimdi üçüncü şahıslara da alışveriş merkezi yönetimi, yapımı, bina yönetimi ve kiralama hizmeti vereceğiz” dedi.
Emlak üçe bölündü
Metro Grup Türkiye Temsilcisi Nurdan Tümbek Tekeoğlu da, “Biz Türkiye'de stratejik olarak emlak yönetimini 3'e böldük. İşler o kadar büyüdü ki, 3 tane genel müdüre işi bölmek zorunda kaldık. Bu, Türkiye pazarına çok güvendiğimizin göstergesi” diye konuştu.
Hürriyet


Geri Dön