26 / 04 / 2024

Metro, Seyrantepe Stadı için hazır!

Metro, Seyrantepe Stadı için hazır!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 15 Ocak"ta açılışı yapılacak TÜRK TELEKOM ARENA STADI"nın açılışı öncesinde stada ulaşımı sağlayacak olan metro ve tünellerin inşaatını tamamlandı



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 15 Ocak"ta açılışı yapılacak TÜRK TELEKOM ARENA STADI"nın açılışı öncesinde stada ulaşımı sağlayacak olan metro ve tünellerin inşaatını tamamlandı. Yapılan çalışmalar çerçevesinde, Galatasaray-Ajax Açılış Maçı öncesinde ulaşım programı da hazırlandı.

- İSTANBUL BÜYÜKşžEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN İNşžA EDİLEN VE ÖNCEKİ AY HİZMETE GİREN SANAYİ-SEYRANTEPE HATTI, 15 OCAK"TA AçILACAK œTÜRK TELEKOM ARENA STADI İçİN HAZIR¦

- METRO VE TÜNELLER, AçILIşžTAN ÖNCE TAMAMLANARAK HİZMETE ALINDI¦

- AçILIşž GÜNÜ SEYRANTEPE"YE GİTMEK İSTEYENLERİN, SANAYİ İSTASYONU"NDA İNİP, SEYRANTEPE PERONU"NA AKTARMA YAPMALARI GEREKMEKTEDİR.

- SADECE DAVETİYE, KOMBİNE KARTI VE BİLETİ OLANLAR SEYRANTEPE PERONU"NA GEçİşž YAPABİLECEK. OLMAYANLAR İSE AKTARMA YAPAMAYACAK¦

- SEYRANTEPE İSTASYONU"NDAN STADYUM TARAFINA GEçİşž YAPILAN TÜNELLER SAAT; 12.00"DA AçILACAK¦

- İETT DE 3 NOKTADAN STADA SEFERLER DÜZENLEYECEK. SEFERLER 11.45"DE BAşžLAYACAK, 16.00"DA SONA ERECEK.   MAç SONRASI İSE AYNI NOKTALARA YİNE DÖNÜLEBİLECEK¦

- MAç BİTİMİNDE METROYU KULLANACAK OLAN VATANDAşžLAR İSE, SEYRANTEPE"DEN TAKSİM"E AKTARMASIZ DİREKT OLARAK GİDEBİLECEK¦

- METRO SEFERLERİ, GECE 02.00"A KADAR DEVAM EDECEK¦

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 15 Ocak"ta açılışı yapılacak TÜRK TELEKOM ARENA STADI"nın açılışı öncesinde stada ulaşımı sağlayacak olan metro ve tünellerin inşaatını tamamlayarak önceki ay hizmete aldı. Taksim- 4 Levent Metro Hattı"nın devamında inşa edilen   4 Levent- Hacıosman Hattı"ndaki Sanayi İstasyonu"ndan 1,6 km"lik bir kol ile ayrılan Seyrantepe Hattı"nda 11 Kasım 2010 yolcu taşınmaya başlandı. Bu kısım, metronun Sanayi İstasyonu"nda ayrılan ve sadece Seyrantepe-Stadyum yolcularına hitap eden bir kol.

SEYRANTEPE İSTASYONU"NUN ÖZELLİKLERİ:

Seyrantepe; İstasyon, 2.288 araçlık otopark, stadyum bağlantısı ve TEM geçiş tünelleri, trenler için Triyaj Alanı (atölye depo-parklanma yapısı) ile metro hattının sinyalizasyon ve kontrol merkezi işlevlerini barındıran bir Transfer Merkezi ve Sistem Yönetimi Kompleksi özelliğine sahip. Seyrantepe kompleksi, 62 bin 500 m2 alana oturmaktadır ve peron ayırıcı kapılar, ilk defa bu istasyonda uygulanmıştır. Böylece, maç çıkışı izdiham nedeniyle perondan ray hattına düşme riski bertaraf edilmiş oluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Taksim-4 Levent Hattı"nı Hacıosman"a uzatan metro inşaatı için toplam 507 milyon 222 bin Euro harcadı. (Seyrantepe bağlantısı, Triyaj ve istasyonu, TEM"in altından inşa edilen 3 adet 150 km"lik yaya tüneli, Sanayi-Seyrantepe bağlantısını sağlayan 2.689 m"lik tüm manevra-bağlantı tünelleri dahil)

SANAYİ-SEYRANTEPE HATTI:
Seyrantepe, ana hat dışında tali bir kol olduğundan Taksim-Hacıosman ana hattının dışında, Seyrantepe-Sanayi arasında özel bir trenle ring seferleri biçimindedir. Yolcular, Taksim veya Darüşşafaka istikametinden metroyla Sanayi İstasyonu"na vardıklarında, burada tren değiştirerek (Seyrantepe-Stadyum peronuna geçerek) özel trene (aktarma ücreti ödemeden) binebilmektedir.

STADIN AçILIşž GÜNÜ MAçA GELİşž SENARYOSU:

Maç başlayıncaya kadar normal metro işletmesi devam edecek. (Taksim-Darüşşafaka ana hat işletmesi ve Sanayi-Seyrantepe Mekik işletmesi) Yani, Taksim veya Darüşşafaka yönünden gelen yolcular, Sanayi durağında inip, tren değiştirmek amacıyla bir üst kattaki hole çıkacak ve holün sonundaki 3. perona (mekik tren) inerek Seyrantepe-Stadyum İstasyonu"na devam edebilecek.

İstasyon girişlerinde, maça sadece kombinesi, davetiyesi ve bileti olan kişilerin girebileceği ve stad çevresinde bilet satışının yapılmayacağını belirten duyurular hazırlanacak. Bu duyurularda, stada gitmek isteyen yolcuların aktarma yapacağı istasyon bilgileri yer alacak.

Turnike bölgesindeki görevliler, sözlü olarak maça gitmek isteyen yolcuları bilet ve erişim konularında bilgilendirecek. İstasyonlarda da anonsla bilgilendirmeler yapılarak, yolcular yönlendirilecek.

MAç çIKIşžI SENARYOSU:
Maç bitiminde ise stadın tahliyesi başlamadan önce işletme senaryosu değişecek ve aktarmasız olarak œSeyrantepe-Taksim direkt seferleri yapılacak.

Seyrantepe"den 5,5 dakikalık aralıklarla Taksim yönüne direkt ulaşılabilecek. (Sanayi"de tren değiştirmek gerekmeyecek. Taksim"e kadar istenen istasyonda inmek mümkün)

İETT 3 AYRI NOKTADAN SEFERLER DÜZENLEYECEK
Maç günü İETT Genel Müdürlüğü, İstanbul"un 3 ayrı noktasından stada ulaşımı sağlamak için seferler düzenleyecek. Her noktadan 30 otobüs olmak üzere 90 otobüs çalışacak. İETT maç günü 150 sefer yapacak. Otobüslere sadece maç için bileti olan yolcular binebilecek.
 
Seferler, 11.45 “ 16.00 saatleri arasında;  
Mecidiyeköy (Katlı Otopark önü) Her 5 dakikada bir,
Ümraniye Tepeüstü Aktarma Merkezi Her 5 dakikada bir,
Esenkent-Bahçeşehir     Her 7 dakikada bir, yapılacak.

Yolcular, maç bitiminin ardından aynı noktadan, ilk hareket ettikleri noktalara dönebilecek.
İBB


Geri Dön