18 / 04 / 2024

Metrobüs ihalesi UKOME kararıyla yapıldı!

Metrobüs ihalesi UKOME kararıyla yapıldı!

Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Y. Yılmaz, metrobüs ihalesiyle ilgili sorularına Avukat Abdullah Buladı'dan aldığı cevabı köşesinde yayınladı



İşte o yazı; 


Metrobüs ihalesi ile ilgili açıklama


"Geçen gün, İstanbul’da metrobüs hattında çalıştırılacak otobüslerin ihalesinin bir Türk firmasına verilmesi üzerine bir yazı yazmış ve “Madem Türkiye’de yapılabiliyordu, neden 1 milyon 200 bin Euro’ya Phielas marka otobüsler alındı” diye sormuştum. 


Dönemin İETT Genel Müdürü ve diğer yetkililerin vekili Avukat Abdullah Buladı’dan bir açıklama aldım.Buladı, Karsan’ın teklifinde yer alan otobüsler ile Phielas marka otobüslerin aynı vasıflarda olmadığına işaret ediyor ve fiyat kıyaslamamın doğru olmadığını belirtiyor. Buladı’ya göre kıyaslamayı yapmam gereken otobüs Mercedes Capacity’ler olmalıymış ve ikisi arasındaki fiyat farkı bu durumda sadece 35 bin Euro oluyor.Yazımda konuyla ilgili müfettiş raporlarına dayanılarak açılan davadan söz etmiştim. 


Buladı bununla ilgili olarak şunu belirtiyor:“Bu ülkede müfettiş, denetçi, murakıp, uzman vs. rapor ve düşünceleri ile yüzlerce kamu görevlisinin mahkemelerde sürüm sürüm süründüğünü de hatırdan çıkarmamak lazım. Müfettişler metrobüs hattı için alınan araçları değil, bizatihi sistemi, altyapı ve üstyapı ihalelerini de eleştirmektedir. Müfettişlerin bakış ve düşüncelerine itibar edilecek olunursa şayet, metrobüs taşımacılığı henüz ve hâlâ hizmete girememişti. Müfettişlerin mantığı ile henüz Boğaziçi Köprüsü ve FSM Köprüsü dahi yapılamamış olabilirdi!”


Yazımda bu ihale yapılırken İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın nerede olduğunu da sormuştum. Buladı, ihalenin UKOME kararıyla yapıldığını, UKOME’de bütün yerel ve idari birimlerin temsil edildiğini, kararlarının kolektif olduğunu vurguluyor.Okuyucularımın bilgisine sunarım."


Mehmet Y. Yılmaz / HÜRRİYET


Geri Dön