16 / 04 / 2024

Mevlüt Çavuşoğlu: Şimdi Antalya'ya hizmet zamanı!

Mevlüt Çavuşoğlu: Şimdi Antalya'ya hizmet zamanı!

Seçimden çıkan tek başına iktidar en çok Antalya'yı heyecanlandırdı. Yatırımların hayata geçmesi ile birlikte Antalya 12 ay cıvıl cıvıl olacak



Milletvekili genel seçimlerinin tamamlanıp sandıktan AK Parti iktidarının çıkması Antalya'nın önünü açtı. Seçim öncesi Antalya için en somut proje vaatlerini ortaya koyan AK Parti'nin önceki gün gerçekleşen MYK toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun vaatler için bir an önce harekete geçilmesi talimatı vermesi kenti heyecanlı bir bekleyişe yöneltti. Antalya 2023 yılında 22 milyon turist ve 25 milyar dolar turizm gelirine doğru yelken açtı. 


ANTALYA UÇUŞA HAZIR 

Bu ay ortasında G20 Zirvesi'ne ve Nisan 2016'dan itibaren EXPO 2016'ya evsahipliği yaparak tüm dünyada adını bir kez daha duyuracak olan Antalya, vaat edilen yatırımların hayata geçmesi ile arkasına aldığı bu rüzgarı sonuna kadar kullanmak istiyor. Antalya; üçüncü havalimanı, otoyollar, hızlı tren hatları, limanlar, kongre merkezleri, yeni golf sahaları, dev sağlık tesisleri gibi yatırımlarla uçuşa geçmeye hazır bekliyor. İşte AK Parti'nin hem 7 Haziran hem de 1 Kasım seçimleri öncesi Antalya'ya yapılacağını duyurduğu, kenti 12 ay canlı tutmayı hedefleyen projelerden başlıcaları: 


YOLLAR VE HIZLI TREN 

Antalya-Alanya-Gazipaşa trafik ışıksız ve güvenli otoyol ile bağlanacak. Antalya-Afyonkarahisar otoyolu ile  Ankara  ve İzmir, Antalya ve Alanya ile bağlanacak. Antalya- Mersin bölünmüş yolu ile 8 saatlik yol 5 saate düşecek. Antalya Sahil Yolu ile Gazipaşa'dan Kaş'a bölünmüş yol ile kesintisiz ulaşım sağlanacak. Finike ve Demre arasında Türkiye'nin en uzun tüneli açılacak. Hızlı tren Antalya'dan ilk seferini 2019'da yapacak. Hızlı tren hatlarıyla Antalya-İstanbul arası 4.5, Antalya- Ankara arası ise 3 saat olacak. 


HAVA VE DENİZ YOLU

İki havalimanı olan Antalya. İstanbul'dan sonra üçüncü havalimanı olan ilk kent olacak. Caretta Caretta Havalimanı Batı Antalya'da uygunluğu incelenen 3 noktadan birinde inşa edilecek. Antalya Lara ve Demre'ye kruvaziyer limanlar, ilçelere yat limanları yapılarak, deniz turizminde artış sağlanacak. Kış turizminin gelişmesi için golf sahaları ve spor merkezleri hayata geçirilecek. Kaş'tan Gazipaşa'ya 20 golf sahası yapılacak. Saklıkent Kayak Merkezi yenilenecek, Akseki Göktepe ve Alanya Akdağ kayak merkezleri ihaleye çıkacak. Wimbledon gibi büyük bir turnuva düzenlenebilmesi için bu şampiyonalara uygun büyük bir tenis tesisi kurulacak. Bisiklet için veledrom ve atlı sporlar için de hipodrom yapılacak. 


DİĞER PROJELER 

Kepez ve EXPO alanında yapımı devam eden kongre merkezlerine ek olarak Alanya'da denizle bütünleşik bir kongre merkezi ile Kemer'de kongre ve spor merkezi kurulacak. Alanya ve Manavgat'a organize sanayi bölgeleri, Kumluca'da gıda ihtisas organize sanayi bölgesi, Elmalı ve Korkuteli'de ihtisas organize sanayi bölgeleri kurulacak. Antalya'nın altıncı üniversitesi Manavgat'ta hayata geçecek. 


ANTALYA SINIF ATLAYACAK

Seçimin ardından verdikleri sözlerle ilgili bir açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, "Antalya'nın her bir köşesine hizmet edeceğiz. Dün vaatlerimizle çıktık, bugün ise teşekkür için geldik. Şimdi Antalya'ya hizmet zamanı. Vaatlerimizden daha fazlasını Antalya'ya getireceğiz. Antalyamıza hep birlikte sınıf atlatacağız. Antalya'yı sadece Avrupa'nın değil, dünyanın en gözde şehri yapacağız. Biz buna inanıyoruz. Çünkü size inanıyoruz, Rabbimize güveniyoruz. Milletimize güveniyoruz. Biz bunu başarırız, çünkü bizim sevdamız Antalya" dedi. 


Sabah Egeli


Geri Dön