19 / 04 / 2024

Meydan AVM, enerji yönetimi ödülü aldı!

Meydan AVM, enerji yönetimi ödülü aldı!

 ICSC, Meydan Alışveriş Merkezi'ne "Best of the Best (En iyilerin en iyisi)" Ödülü" verdi



Uluslararası kuruluş ICSC sürdürülebilir enerji yönetimi ve sosyokültürel yaklaşımı için Metro Group'un İstanbul'daki Meydan Alışveriş Merkezi'ne "Best of the Best (En iyilerin en iyisi)" Ödülü" nü verdi. İstanbul'un Asya yakasında yer alan AVM, dört futbol sahası büyüklüğündeki yeşil çatıları, çevreyle dost enerji kullanımı, perakendecilerin ve ziyaretçilerinin sosyal ihtiyaçlarını karşılayan mimari tarzıyla ödülü almaya hak kazandı. Meydan Alışveriş Merkezi'nde kullanılan jeotermal sistem, yılda 1.3 milyon kilowatt saat primer enerji tasarruf ediyor ve yine yılda yaklaşık 350 tonluk karbondioksitin doğaya verilmesini önlüyor.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Ekolojik yaklaşımı bir ödül daha getirdi
Uluslararası perakende devi Metro Group'un emlak yönetim şirketi olan METRO Group Asset Management, AVM sektörünün dünyadaki en prestijli ödüllerinden biri olarak anılan ‘Best of the Best  (İyilerin En İyisi) Ödülü'nü kazandı. Sıradışı sürdürülebilir enerji yönetimi ve sosyokültürel yaklaşımı nedeniyle Uluslararası Alışveriş Merkezleri Derneği (ICSC) tarafından ödüllendirilen Metro Group Asset Management'in ödülünü,  Las Vegas'ta düzenlenen törende CEO Profesör Michael Cesarz aldı.
Ödülü, İstanbul'daki Meydan Alışveriş Merkezi (AVM)  ile kazanan Metro Group'un ‘sürdürülebilirlik' kategorisindeki şampiyonluğu hakkında konuşan  Cesarz, “Ödül, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının önemi konusundaki vizyonumuzu tekrar tekrar doğruluyor” dedi.

30 bin metrekare yeşil çatı
70 bin metrekarelik kiralanabilir alanı olan Meydan AVM, Avrupa'nın en büyük jeotermal enerji sistemlerinden birine sahip. Bu sistemle ısıtılıp soğutulan AVM, yılda 1.3 milyon kilowatt saat primer enerji tasarrufu sağlarken,  350 tonluk karbondioksitin doğaya salınmasını da önlüyor.  Öte yandan merkez, bina iklimlendirmesinde önemli bir rol alan 30 bin metrekarelik yeşil çatıya da sahip.
Milliyet


Geri Dön