27 / 04 / 2024

Michael Jackson yeni malikaneye taşınacaktı

Michael Jackson yeni malikaneye taşınacaktı

Michael Jackson bu çarşamba Türk iş adamı Osman Ertosun'un İngiltere'deki malikanesine taşınacaktı. İçinde orman ve göl bulunan bu eve Jackson'ın organizatörü 1 milyon sterlin ödeyecek



Güney İngiltere'de bakım evleri zinciri Excelcare'in sahibi işadamı Osman Ertosun'a ait 32 yatak odalı, 15 milyon sterlin değerindeki ‘Foxbury Manor' malikanesi, şubat ayına kadar 1 milyon Sterlin'e Michael Jackson ve üç çocuğu için kiralanmıştı. Jackson yaşasaydı bu hafta çarşamba günü çocuklarıyla Kent'in Chislehurst bölgesindeki malikaneye yerleşecekti. Ertosun, eşi ve iki çocuğunun bu nedenle bir hafta önce evi boşaltıp, bir yıllığına başka yere taşındıkları bildirildi. The Mail on Sunday gazetesinin haberine göre 42 yaşındaki Türk iş adamının 2004'te 6.6 milyon Sterlin'e satın aldığı malikanenin arazisi içinde orman, göl ve kapalı yüzme havuzu bulunuyor.

SARAY SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

Jackson'ın kiralık sarayına şimdi ne olacağıysa merak konusu. Osman Ertosun, konuya ilişkin yorumda bulunmadı. Ancak emlak çevreleri, konser organizatörü AEG firmasının kirayı ödemek zorunda bulunduğunu ileri sürdüler. Malikaneye büyük masraflar yapan iki çocuklu aile, Michael Jackson konserleri nedeniyle evlerini kiralayınca yıldızın seçiminden dolayı çok mutlu olmuşlardı. Jackson ailesinin memnuniyeti için evsahibinin lunapark ve bowling salonu inşa ettirdiği belirtildi.

Emektar bakıcıdan şok eden açıklama

Süperstar Michael Jackson'ın üç çocuğuna 10 yıldır bakan Grace Rwaramba adlı dadı, yıldızın özel hayatına kadar pek çok detayı The Sunday Times'a açıkladı. Çocukların annesi gibi olduğunu söyleyen Rwaramba, kokteyl ilaçları alan Jackson'ı kusturmak için karnına bastırdığını söyledi. Rwaramba, ‘Bazen çocukların onu görmesine izin vermezdim. Birçok kez beni kovdu ama yalvararak dönmemi sağladı. Para bir geliyor, bir gidiyordu. Bir ev almak yerine antika satın alırdı, biz de kiralık şatolarda ya da dostlarının evinde yaşardık. Öldüğü gün ailesi ‘Michael paralarını nereye saklıyordu' diye sordu, onlara ‘çöpe bakın' dedim' dedi. Müslüman Rwamba ve Jackson'ın evlendiği iddia edilmişti. Bakıcı, Jackson'ın dinini açıklamazken ‘İslam'a ilgi duyuyordu' demekle yetindi. Evening Standard gazetesi ise Jackson'ın Müslüman gibi gömüleceğini ve törenin Prenses Diana'nınkinden daha kalabalık olacağını öne sürdü.

Aile içinde savaş çanları çalıyor

Jackson'ın cesedi otopsi yapılarak ailesine teslim edildi. Ancak aile cesede ikinci kez otopsi yapılmasını talep etti. Bu arada yıldızın eski eşi Debbie Rowe, iki çocuğunun velayetini alabilmek için dava açmaya hazırlanıyor. Jackson'ın en küçük oğlu 2. Prince Michael Jackson'ın (7) annesi bilinmiyor. Hukukçulara göre iki çocuk Rowe'a küçük kardeş ise Jackson'ın annesine verilecek.
Mihrişah Safa/Star

Jackson ölmese burada kalacaktı

Hürriyet, Michael Jackson'ın İngiltere konserleri için kiraladığı Türk işadamı Ruşen Osman Ertosun'un sahibi olduğu Londra'daki muhteşem malikaneyi ziyaret etti.

2 bin 415 metrekarelik Foxbury Manor boş olmasına rağmen korumalar tarafından korunduğu için Jackson'a ait özel eşyalar görüntülenemiyor. Jackson'ın, ölümünden iki gün önce mâlikâneye getirilen koliler dolusu eşyası var. Jackson'ın eşyaları satış rekorları kırarken evdeki kıyafetlerde O2 konserlerinde giyeceği kostümler bulunuyor.

Cam tabuta koyulacak

Michael Jackson'ın cenazesiyle ilgili ayrıntılar belli oluyor. 30 araçlık bir konvoy Jackson'ın naaşını Los Angeles'tan Neverland Malikanesi'ne götürecek. Cuma günü ise naaş ziyarete açılacak. Hayranlarının sanatçıya veda edebilmesi için cenaze cam tabuta konulacak. Pazar günü ailenin cenaze töreni var.
Faruk ZABCI - Ayşegül EKİNCİ /Hürriyet


Geri Dön