28 / 03 / 2024

Migros'un hedefi yıl sonuna kadar 400 mağaza!

Migros'un hedefi yıl sonuna kadar 400 mağaza!

Migros, ömür boyu garanti ile kullanma tarihi geçen ürünleri geri alacak



Yaşanan ekonomik krizle birlikte hem birbirinin aynı hem de farklı indirim kampanyalarına imza atan perakende zincirlerine Migros da katıldı. Çeşitli nedenlerle tüketicilerin satın alıp kullanamadığı tüketim ürünlerini değiştirme garantisi verdiklerini belirten Migros Genel Müdürü Özgür Tort, bu ürünlerin, son kullanma tarihleri geçse dahi açılmadığı takdirde (İçki, sigara, garanti belgesi olan ürünler hariç) Migros fişiyle ömür boyu iade edilebileceğini ayrıca Migros'ta satılan tüm tüketim mallarının ömür boyu Migros garantisinde olacağını söyledi.

55 KURUŞA ÜRÜN SATACAK
Migros'un 55'inci yılı nedeniyle kasım ayı boyunca müşteriden en çok talep gören ürünlerde 55 kuruşluk alışveriş dönemini başlattıklarını dile getiren Tort, "Bir Migros mağazasına girdiğinizde bin 100 farklı ürünü indirimli bulabilirsiniz. Yarın 50 TL'lik alışveriş yapan müşterilerimiz 4 litrelik sütü 55 kuruştan alabilirken, bir kilo tavuğun kilosu 55 kuruşa satılacak" dedi.

HEDEF 400 MAĞAZA
Yaşanan krizin etkilerinin henüz geçmediğini ancak verimli kriz yönetimi ve aldıkları önlemlerle 2009'u büyüyerek geçirdiklerini dile getiren Özgür Tort, yıl sonunda hedeflenen 400 mağaza hedefini gerçekleştireceklerini ifade etti. Tort şöyle konuştu: "Yurt dışı mağaza sayımız 20 oldu. Hızla mağazalaşıyoruz. Yıl sonunda bin 500 mağazayı geçeceğiz. Müşteri sayımızı yüzde 15 oranında artırdık. 370 milyon müşteriye ulaşacağız."

Tort, 2009 yılında kârlılıklarını koruyarak düşen enflasyon ortamında müşterilere pazar ortalamasından yüzde 10 daha az enflasyon yaşattıklarını kaydetti. Bu yıl sonunda cironun hedeflere paralel olarak gerçekleşeceğini belirten Tort, 2010 yılında da haftada 8 mağaza açma hedefinin devam edeceğini ifade etti. 2010 yılında krizin etkilerinin bir süre daha devam edeceğini dile getiren Tort, yılın ikinci yarısından itibaren ekonomideki düzelmeyle birlikte iyi bir yıl geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Jet kasa elemanları azaltmaz

2009'da 30 mağazada hayata geçirdikleri jet kasa uygulamasıyla 4.7 milyon ürünün jet kasalardan geçtiğini dile getiren Tort, bu uygulamanın eleman tasarrufuna neden olmayacağını söyledi. "Birkaç parça ürün alıp jet kasayı tercih eden müşteri sayımız çok fazla. Ama bu uygulama personel sayımızda tasarrufa neden olmaz. Jet kasaya talep artarsa kasiyerlerimizi başka hizmet birimlerinde
değerlendiririz."
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Fişini getirene ömür boyu iade garantisi

Migros mağazalarında satılan tüm tüketim malları ömür boyu garanti kapsamına alındı. Tüketici son kullanma tarihi geçen, açılmamış ürünü fişiyle götürünce yenisini alabilecek

Perakende zinciri Migros 55'inci yılını dikkat çeken bir kampanyayla kutluyor. Migros'ta satılan tüm tüketim mallarının ömür boyu garanti altında olduğunu söyleyen Migros Genel Müdürü Özgür Tort şöyle konuştu:
“Sigara, içki ve garanti belgesi olan ürünler dışındaki tüm tüketim malları ömür boyu Migros garantisi altında olacak. Tüketiciler, kalitesinden memnun olmadığı tüketim ürünlerini satış fişi ile ömür boyu değiştirebilecek. Ayrıca çeşitli nedenlerle tüketicilerin satın alıp kullanamadığı tüketim ürünlerine de değiştirme garantisi veriyoruz. Buzdolabında unuttuğunuz ürün çöpe atılacak. Bunu çöpe atmayın gelin ekonomiye kazandıralım.”
Migros mağaza ve mağaza otoparklarında müşteri eşyalarının artık Migros güvencesinde olacağına değinen Tort, “Mağaza ve otoparkta tespit edilen eşya ve araç hırsızlığına karşı, Migros Club müşterilerinin son bir yılda kartında kayıtlı alışveriş tutarının 2 katını verecek. Bu uygulama 300 liraya kadar geçerli olacak” dedi. Tort uygulamaların, “Çocuğumun elini bir tek Migros'ta bırakırım” diyen müşterilere Migros'un teşekkürü olduğunu söyledi.

Yüzde 10 düşük enflasyon
Karlılıklarını koruyarak düşen enflasyon ortamında müşterilerine pazar ortalamasının altında yüzde 10 daha az enflasyon yaşattıklarına değinen Tort, ilanları takip eden müşterilerini cüzdanlarına yüzde 20 oranında ilave yaptıklarını dile getirdi.
Türkiye'nin gelir dağılımıyla yakından ilgilendiklerini söyleyen Tort şöyle konuştu:
“Perakende heyecanlı bir iştir. Sokaktaki insan düzenli iş buldukça, refahı arttıkça yaşama keyifle sarılır. Dünyadan iyileşme sinyalleri geliyor.”

55 kuruşa 1 kilo tavuk
55'inci yıllarını kampanyalarla kutlayacaklarını belirten Tort, en çok talep gören ürünleri bedavaya yakın fiyatlarla sunacaklarını söyledi. Tort, “50 liralık alışveriş yapan müşterilerimiz 4 litrelik sütü 55 kuruştan ya da 1 kilogram tavuğu 55 kuruşa alabilecek” dedi.

Tüketici krizde promosyona sarıldı
Migros Genel Müdürü Özgür Tort'un verdiği bilgilerden satırbaşları şöyle:
-  Promosyonlu ürünlerin ciro içerisindeki payı krizle birlikte arttı.
-  Tüketicilerin tonaj olarak alımlarında azalma yaşanmadı. Migros talebi kesmemek için fiyatları düşük tuttu.
-  Geçen yıl haftada 8 mağaza hedefi koyan Migros bu yılda aynı hedefi üzerine çıkmaya çalışacak.
-  Yıl sonu için 400 yeni mağaza hedefine ulaşacak olan Migros mağaza sayısını 1500'ün üzerine çıkaracak.
-  Migros yıl sonunda 370 milyon müşteriye ulaşacak.
-  5.5 milyon Migros Club Card kullanıcısı var.
-  Bu yıl hayata geçen ve 30 mağazada bulunan kasiyersiz jet kasalardan 800 bin müşteri 4.7 milyon ürün geçirdi. Yıl sonunda 100 Jet Kasa'dan alışveriş yapılacak.
-  6 ayda Money Card kullanıcıları 300 bine ulaştı. Bu güne kadar Money Card'dan 7.1 milyon lira dağıtıldı.
-  Cam, pil, kâğıt gibi geri dönüşümde kullanılacak ürünleri ayrıştırarak ilgili kutulara atan müşteriler “Çevre Puan” kazanarak bu puanları alışveriş sırasında harcayabilecek.
-  Migros'ta her yıl 16 bin gizli müşteri denetim yapıyor.
-  Migros markalı tekstil ürünleri 42 farklı parametreyi içeren analizlerden geçiyor.
-  Migros, ürünleri 350 kriterde değerlendirerek raflarına koyuyor.
Milliyet

Migros'ta ömür boyu garanti başlıyor müşteriye hırsızlık güvencesi de geliyor
 
Migros, 55'inci yılını kutlarken perakende sektöründe yeni bir dönem başlatıyor. Garanti belgesi olmayan tüm ürünlerine ‘ömür boyu garanti' başlatan Migros, mağaza ve otoparklarında hırsızlığa karşı da Migros Club müşterilerini güvence altına aldı.

MİGROS, garanti belgesi olmayan tüm ürünleri ‘ömür boyu garanti' altına alıyor. Migros'un 55'inci yılını kutlarken perakende sektöründe yeni bir dönem başlattıklarını söyleyen Migros Genel Müdürü Özgür Tort, “Süpermarketlerde garanti belgesi olmayan gıda ve gıda dışı pek çok ürün bulunuyor. Garanti belgesi olmayan tüm ürünleri ömür boyu garanti altına almayı taahhüt ediyoruz. Ayrıca satın alınıp kullanılmayan son kullanma tarihi geçmiş ürünlere de değiştirme garantisi veriyoruz” dedi. Migros 55'inci yıl şerefine ayrıca mağaza ve otoparklarında hırsızlığa karşı da Migros Club müşterilerini güvence altına aldı.
Ömür boyu Migros garantisi
Genel Müdür Özgür Tort, “İçki, sigara ve garanti belgesi olan ürünler hariç tüketicilerin, kalitesinden memnun olmadığı tüm tüketim ürünleri Migros satış fişi ile ömür boyu değiştirilebilecek” diye konuştu. Migros mağaza ve otoparklarında hırsızlığa karşı da Migros Club müşterilerini güvence altına aldıkları bir uygulama başlattıklarını aktaran Tort, “Mağaza ve otoparkta tespit edilen eşya ve araç hırsızlığına karşı, Migros Club müşterileri son bir yılda karta kayıtlı alışveriş tutarının iki katına kadar Migros güvencesi altına alınacak. Bu miktar 3 bin TL'ye kadar geçerli olacak” dedi.
55 kuruşa sürpriz ürünler 
55'inci yıl için, müşterilerin en çok istedikleri ve katıldıkları kampanyalarla kutlama yapacaklarını belirten Özgür Tort, şöyle konuştu: “En çok talep gören ürünleri bedavaya yakın fiyatlarla sadık müşterilerimize sunacağız. Yarın 50 TL'lik alışveriş yapan müşterilerimiz 4 litrelik sütü 55 kuruştan alabilirken, arkasından bir kilogram tavuğun kilosu 55 kuruşa satılacak.”
Suiistimaller beklemiyoruz
Bir ürünün raf ömrü 6 ay ise ve 4'üncü ayı geçmiş ise, ürünü raftan kaldırmayı tercih ettiklerine dikkat çeken Tort şunları söyledi: “İade edilecek ürünlerin ortadan kaldırılmasıyla ilgili tedbirleri aldık. Müşterileri tarafından beğenilmeyen ve takdir edilmeyen ürünün hemen imha edilecek.” Tort, kampanyada suistimal ihtimalini çok zayıf gördüklerini dile getirerek, böyle bir durumda ise birtakım operasyonel tedbirlerinin olduğunu, ancak bu tedbirleri gündeme taşıyacak kadar yoğun bir suistimalle karşılaşmayı beklemediklerini belirtti.
Üreticiyle finanse ediyoruz
Migros'un üreticilerle olan ilişkisinin, aynı müşterilerle olan  ilişkisine benzediğine değinen Tort, şunları kydetti: “Bugün bir kampanya yapılıyorsa bunu tek başına Migros'un finanse etmesi mümkün değil. İade prosedüründe üretici firmalarla işbirliği yapıyoruz. Nihayetinde, iade sebebi kalite memnuniyetsizliği. Kampanyalarımızı üreticilerimizle beraber finanse ediyoruz.”

Sorunlu mal 30 günde bildirilirse para iadesi hakkı doğar

TÜKETİCİNİN Korunması Hakkında Kanun'a göre, ayıplı mal “Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilanlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir” şeklinde tanımlanırken, “Tüketici malın teslim tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir” deniyor.

Müşteri sayısı yüzde 15 arttı

MÜŞTERİLERİN talebi doğrultusunda fiyatlarda ucuzlama getiren kampanyalı satışlarla müşteri sayısını da artırdıklarını belirten Tort, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Migroskop'u ve ilanlarımızı takip eden sadık müşterilerimizin cüzdanlarına ortalama yüzde 20 ilave ediyoruz. Düşen enflasyon ortamında müşterilerimize pazar ortalamasından yüzde 10 daha da az enflasyon yaşattık. Bu yolla müşteri sayımızı yüzde 15 oranında artırdık. Yıl sonuna kadar
370 milyon müşteriye ulaşacağız.”

Mağaza sayısı 1500'ü geçer

“BİR discount mağazasında toplamda 700 civarında ürün varken, herhangi bir Migros mağazasına girdiğinizde, ortalama 1100 farklı ürünü indirimli bulursunuz” diyen Migros Genel Müdürü Özgür Tort, “Bir sene önce haftada 8 mağaza gibi iddialı bir hedef ortaya koymuştuk. Yıl sonunda hedeflediğimiz 400 mağazayı açmış olacağız. Ekim ayında Malatya'nın ilk hipermarketi 5M'i ve Makedonya'nın 3. Ramstore'unu bir gün arayla devreye soktuk. Yurtdışı mağaza sayımız 20 oldu. Hızla mağaza açmaya devam ediyoruz. Yıl sonunda 1500 mağazayı geçeceğiz” diye devam etti.

Ürünler 325 kriter kontrolünden geçiyor

MİGROS'un üretim sürecini yerinde denetleyemediği üreticiden mal almadığına değinen Migros Genel Müdürü Özgür Tort, “Migros'ta satılan ürünler 325 kriterden, kendi markalı ürünleri ise 350 kriterden geçerek kabul ediliyor. Bu kalite sınırlarının altında kalan ürünler Migros kapısından içeri giremiyor. Bu denetimlerin tamamı elektronik olarak kayıt altına alınıyor. M-Lady, M-Man, M-Kids ve M-Home gibi Migros marka tekstil ürünlerinin sağlığa zararlı maddelere karşı 42 farklı parametreyi içeren analizlerden, sağlık taramasından geçiyor” dedi.
Hürriyet

Krizde fiyatları düşük tuttuk müşterimiz yüzde 15 arttı
 
Küresel krizde müşterilerin taleplerini dikkate alan Migros, uyguladığı kampanyalarla müşteri sayısını yüzde 15 oranında artırdı.
 
Migros'un global krize rağmen sektördeki öncülüğünü, yenilikçi yapısıyla sağlamlaştırarak sürdürdüğünü belirten Migros Genel Müdürü Özgür Tort, global krizin başladığı geçen yıl, süreci büyüme ve talebe uygun fırsatlar sunarak karşıladıklarını söyledi. Tutucu ve kabuğuna çekilmiş, ürkek mesajlar yerine cesur stratejiler uyguladıklarını belirten Tort, pazarda genel talebin kısıtlı kalmasına karşın büyümeyi gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Migros Genel Müdürü Özgür Tort, Migros'un 55. yılı dolayısıyla düzenlenen toplantıda kriz sürecinde müşterilerin talebine göre fiyatları üreticilerle işbirliği içinde ucuzlatarak satışlarını artırdıklarını anlatı. Tort, "Müşteri sayımızı yüzde 15 oranında artırdık. 370 milyon müşteriye ulaşacağız. 2009 yılında kârlılığımızı koruyacağız. Yıl sonunda ciromuz hedefimize paralel gerçekleşecek." dedi. Dünyadan iyileşme sinyallerinin geldiğine dikkat çeken Genel Müdür, "Çoğunluk iyimser yaklaşıma dönmeye başlıyor. Her türlü krize deneyimli Migros, iyileşmenin yavaş yavaş oluşacağını hesaba katıyor, uzun soluklu adımlarla planlama yapıyor. Haftada 8 mağaza hedefimizde sapma yok. Hızla mağaza açmaya devam ediyoruz. Yıl sonunda hedeflediğimiz 400 mağazayı açarak bin 500 mağazayı geçeceğiz. 2010'da da aynı stratejimiz devam edecek ve haftada en az 8 mağaza açarak büyümemizi sürdüreceğiz." şeklinde konuştu. Krizin dünyadaki etkilerinin ortadan kalktığını söylemenin çok zor olduğunu söyleyen Tort, Türkiye'nin de, dünyada yaşanan bu ekonomik krizden etkilendiğini dile getirerek, "Şirket olarak, dünyada ve Türkiye'de yaşanan bu ekonomik krizi etkin bir şekilde yönetmeyi başardık." dedi.

OTOPARkTAKİ HIRSIZLIKTAN MİGROS SORUMLU 55'inci yıl için, müşterilerin en çok istedikleri ve katıldıkları kampanyalarla kutlama yapacaklarını belirten Özgür Tort, "En çok talep gören ürünleri bedavaya yakın fiyatlarla sadık müşterilerimize sunacağız. Bugün 50 liralık alışveriş yapan müşterilerimiz 4 litrelik sütü 55 kuruştan alabilirken, arkasından bir kilogram tavuğun kilosu 55 kuruşa satılacak.'' diye konuştu. Tort, bu kampanyaların sadık müşterileri ödüllendirmenin yanı sıra yeni müşteriler de kazanmayı amaçladığını vurguladı. Tort, kampanyalarındaki çıkış noktasının, müşterilerine teşekkür etmek olduğunu anlattı.

Bütün AVM'lerde gördüğümüz, "Aracınızda meydana gelecek hırsızlıktan sorumlu değiliz" tabelaları Migros'ta tarihe karışıyor. Migros, mağaza ve mağaza otoparklarında hırsızlığa karşı Migros Club müşterilerini güvence altına aldı. Mağaza ve otoparkta tespit edilen eşya ve araç hırsızlığına karşı, Migros Club müşterilerinin son bir yılda kartında kayıtlı alışveriş tutarının 2 katına kadar Migros güvencesi altına alınacağını belirten Özgür Tort, "Bu miktar 3.000 liraya kadar geçerli olacak." dedi. Hiçbir teknolojinin bu zamana kadar insan yeteneğinin yerini alamadığını vurgulayan Tort, Migroslarda uygulamaya konulan jet kasalardan, kasiyerlerin daha hızlı olduğunu kaydetti. Özgür Tort, GDO'lu ürünlerle ilgili bir soru üzerine de Migros'un ve bütün perakendecilerin satmakta olduğu yaş meyve ve sebzenin bu bahsedilen gündemle bir bağlantısı olmadığını bildirdi.


Tüketim mallarında ömür boyu garanti

Genel Müdür Tort, Migros mağazalarında satılan tüm tüketim mallarını ömür boyu garanti altına aldıklarını açıkladı. Son kullanma tarihi geçen açılmamış ürünlerde ise ömür boyu iade imkanı sunduklarını ifade eden Tort, mağaza ve mağaza otoparklarında müşteri eşyalarının artık Migros güvencesinde olacağını söyledi. Özgür Tort, 55 Migros yılında kasım ayı boyunca kampanyalarla müşterilerini kucaklayacaklarını, 55 kuruşlu alışveriş günlerinin başladığını ifade etti. Genel Müdür Tort, sektördeki bu 'ilk' uygulamaların, Migros'a güvenen, "Çocuğumun elini bir tek Migros'ta bırakırım" diyen müşterilere teşekkürleri olduğunu dile getirdi. Migros'un, garanti belgesi olmayan tüm ürünleri ömür boyu garanti altına almayı taahhüt ettiğini belirten Tort, tüketicilerin, kalitesinden memnun olmadığı tüm tüketim ürünlerini Migros satış fişi ile ömür boyu değiştirebileceğini (içki, sigara, garanti belgesi olan ürünler hariç) kaydetti. Migros'un çeşitli nedenlerle tüketicilerin satın alıp kullanamadığı tüketim ürünlerini de değiştirme garantisi verdiğini belirten Özgür Tort, bu ürünlerin, son kullanma tarihleri geçse dahi açılmadığı takdirde Migros fişiyle ömür boyu iade edilebileceğini bildirdi.
Mustafa Yağmurlu/Zaman

Migros 55. yaşında 'Tüketim malında ömür boyu garanti' dönemini başlattı

Migros, 55'inci yılında mağazalarındaki tüm tüketim mallarına ömür boyu garanti veriyor. Migros ayrıca mağaza ve mağaza otoparklarındaki müşteri eşyalarını da hırsızlığa karşı güvence altına alıyor

Türk insanını bugüne kadar bir çok ‘ilk'le tanıştıran Migros, perakende sektöründeki 55. yılını iki büyük uygulama ile kutluyor. Migros Genel Müdürü Özgür Tort, Migros'ta satılan tüm tüketim mallarının ömür boyu Migros garantisi altında olacağını, son kullanma tarihi geçen açılmamış ürünlerin ömür boyu iade alınacağını ayrıca, Migros mağaza ve mağaza otoparklarında müşteri eşyalarının artık Migros güvencesinde olacağını bildirdi.
Migros'un 55. yılı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Özgür Tort, yenilikle 55 Migros yılında müşterilere ayrıcalıklı bir dünya sunduklarını belirterek, kasım ayı boyunca kampanyalarla müşterilerini kucaklayacaklarını, Migros'ta 55 kuruşlu alışveriş günlerinin başladığını duyurdu.

Güven veriyor
Özgür Tort, sektördeki bu ‘ilk' uygulamaların, Migros'a güvenen, “Çocuğumun elini bir tek Migros'ta bırakırım” diyen müşterilere Migros'un teşekkürü olduğunu söyledi. Migros'un, garanti belgesi olmayan tüm ürünleri ömür boyu garanti altına almayı taahhüt ettiğini belirten Tort, tüketicilerin, kalitesinden memnun olmadığı tüm tüketim ürünlerini Migros satış fişi ile ömür boyu değiştirebileceğini (İçki, sigara, garanti belgesi olan ürünler hariç) açıkladı.
Migros'un çeşitli nedenlerle tüketicilerin satın alıp kullanamadığı tüketim ürünlerine de değiştirme garantisi verdiğini belirten Özgür Tort, bu ürünlerin, son kullanma tarihleri geçse dahi açılmadığı takdirde Migros fişiyle ömür boyu iade edilebileceğini (içki, sigara ve  garantisi olan ürünler hariç) sözlerine ekledi.
55 kuruşa süt
Migros'un mağaza ve mağaza otoparklarında hırsızlığa karşı da Migros Club müşterilerini güvence altına aldığını, mağaza ve otoparkta tespit edilen eşya ve araç hırsızlığına karşı, Migros Club müşterilerinin son bir yılda kartında kayıtlı alışveriş tutarının iki katına kadar Migros güvencesi altına alınacağını belirten Özgür Tort, “Bu miktar 3.000 liraya kadar geçerli olacak” dedi.
55'inci yıl için, müşterilerin en çok istedikleri ve katıldıkları kampanyalarla kutlama yapacaklarını belirten Özgür Tort, “En çok talep gören ürünleri bedavaya yakın fiyatlarla sadık müşterilerimize sunacağız. Bugün 50 liralık alışveriş yapan müşterilerimiz 4 litrelik sütü 55 kuruştan alabilirken, arkasından bir kilogram tavuğun kilosu 55 kuruşa satılacak. Zaten normal bir indirim mağazasında 700 ürün bulunurken, Migros mağazalarında 1100 üründe indirim var. Yani her Migros mağazası bir indirim mağazasını içinde barındırıyor” diye konuştu. 55 yıl önce 1954 yılında Türk perakende sektörüne ‘Merhaba' diyen Migros'un global krize rağmen sektördeki öncülüğünü, yenilikçi yapısıyla sağlamlaştırarak sürdürdüğünü belirten Özgür Tort, sözlerine şöyle devam etti:
“Global krizin başladığı geçen yıl, süreci büyüme ve talebe uygun fırsatlar sunarak karşılayacağımızı belirtmiştik. O dönemin tutucu ve kabuğuna çekilmiş, ürkek mesajları yanında bizim izlediğimiz bu cesur stratejinin bugün geniş ve yaygın olarak kabul görmesi memnuniyet vericidir. Yüksek potansiyeli ile dünyanın dikkatini üzerine çeken Türkiye, önce kendimize güvenle gelişir. Ekonomiye yönelik doğru stratejilerle ilerler. Bunların sonucunda da, işsizlik azalır. Perakende heyecanlı bir iştir. Sokaktaki insan düzenli iş buldukça, refahı ve morali arttıkça coşar, yaşama keyifle sarılır. Bu nedenle tüm sektörlerin başarılı sonuçları ve Türkiye'nin gelir dağılımı ile yakından ilgiliyiz.”

‘İyileşme sinyali geliyor'
Dünyadan iyileşme sinyalleri geldiğini belirten Tort şöyle devam etti: “Çoğunluk iyimser yaklaşıma dönmeye başlıyor. 54 yıldır her türlü krize deneyimli Migros, iyileşmenin yavaş yavaş oluşacağını hesaba katıyor, uzun soluklu adımlarla planlama yapıyor. Güncel ve nabzı tutan uygulamaları müşterilerimize sunarak büyümeyi sağlıyoruz. Ana rotamız, kriz sonlandığında dünyayı daha büyük bir perakendeci olarak selamlamak. Böylece 70 milyonluk ülkenin dünya listelerindeki perakendecisi olarak Migros daha üst sıralara yerleşecektir. Bir sene önce haftada sekiz mağaza gibi iddialı bir hedef ortaya koymuş, yeni rotamızı açıklamıştık. Yıl sonunda hedeflediğimiz 400 mağazayı açmış ve arzu ettiğimiz büyümeyi gerçekleştirmiş olacağız. Ekim ayında Malatya'nın ilk hipermarketi 5M'i ve Makedonya'nın üçüncü Ramstore'unu bir gün arayla devreye soktuk. Yurt dışı mağaza sayımız 20 oldu. Hızla mağaza açmaya devam ediyoruz. Yıl sonunda 1500 mağazayı geçeceğiz.”

Ziyaretçi sayısı arttı
Müşterilerin talebi doğrultusunda fiyatlarda ucuzluk getiren kampanyalı satışları artırarak müşteri sayısını da yükselttiklerini belirten Tort, pazarda genel talebin kısıtlı kalmasına, enflasyonun öngörülenden daha fazla düşmesine karşın büyümeyi gerçekleştirdiklerini kaydetti. Tort, “Müşteri sayımızı yüzde 15 oranında artırdık. 370 milyon müşteriye ulaşacağız. 2009 yılında karlılığımızı koruyarak düşen enflasyon ortamında biz müşterilerimize pazar ortalamasından yüzde 10 daha da az enflasyon yaşattık. Bu yıl sonunda ciromuz hedefimize paralel gerçekleşecek” dedi.

Denetim sıklaştı
Migros'un müşterilerin sağlığını, en önemli konu olarak ele aldığını belirten Tort, “Migros'ta satılan ürünler 325 kriterden, kendi markalı ürünlerimizse 350 kriterden geçerek kabul ediliyor. Migros üretim sürecini yerinde denetleyemediği üreticiden mal almıyor. Bu kalite sınırlarının altında kalan ürünler Migros kapısından içeri giremiyor. Bu denetimlerin tamamı elektronik olarak kayıt altına alınarak gelişim hakkında izlenebilirlik sağlıyor. Migros marka tekstil ürünleri M-Lady, M-Man, M-Kids ve M-Home, sağlığa zararlı maddelere karşı 42 farklı parametreyi içeren analizlerinden, sağlık taramasından geçiyor. Migros'ta ürünlerin raf ömrü, müşterilerin o ürünü tüketim süresi gözönüne alınarak programlanıyor, ona göre önceden raftan kalkıyor” diye konuştu. (Radikal)

Mağazalar ‘gizli müşteri'yle denetleniyor
Perakende dünyasındaki en büyük veri kaydının 5.5 milyonluk Migros Club müşterisi olduğunu ifade eden Tort, “Müşteri hareketi sürekli değerlendiriliyor. Şirketin tüm teknolojik olanakları ve dikkati müşteri mesajlarına odaklanıyor. Migros'ta bu değerlendirme sonucunda müşteri isteği doğrultusunda değişim sağlanıyor. Her yıl 16 bin ‘Gizli Müşteri', Migros mağazalarından denetim için alışveriş ediyor. Ziyaret sonuçları her ay güncel olarak takip edilip, hizmet kalitesi rakamsal ölçülüyor” açıklamasında bulundu. Teknolojiyi yakından takip ettiklerini ve bu yıl içinde Jet Kasa uygulamasını devreye soktuklarını belirten Tort, “Bugüne kadar yapılan yatırımla 30 mağazada 800 bin müşteri ve 4.7 milyon ürün Jet Kasa'lardan geçti. Migros'un Jet Kasa'ları en yoğun mağazalardan başlayarak yaygınlaşıyor. Yıl sonunda 100 kasadan jet alışveriş yapılabilecek. Ancak kasiyerlerimiz Jet Kasa'dan daha hızlı çalışıyor. Bu arada bir diğer uygulamamız olan Money Card sahibi kişi sayısı da 300 bine ulaştı ve bugüne kadar Money Kart sahiplerine 7.1 milyon TL dağıtıldı” dedi.

Büyüme sürecek
2010 yılı beklentisiyle ilgili olarak Özgür Tort, “Ne yazık ki krizin etkileri ortadan kalkmadı. Biz perakende sektöründe kriz yönetimi konusunda tecrübeliyiz. Krizin başlangıcından beri verimlilik operasyonları yapıyoruz. Müşteri ihtiyaçlarını karşılamaya odaklandık. Zaten büyüme ve ciro hedeflerimizi gerçekleştiriyor olmamız da bütün bu çalışmalarımızın bir sonucu. Kriz ufak adımlarla iyileşiyor, biraz daha böyle sürecek, 2010'un ilk aylarında da böyle sürecek, ama ilerleyen aylarda düzelme görüleceğini düşünüyoruz. Ona göre planlama yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Özgür Tort, haftada sekiz mağaza açma politikasının 2009'da da  devam edeceğini anlattı.
Radikal

Migros 55. yılında tavuğun kilosunu 55 kuruşa indirdi

Perakende devi Migros 55. yılında dev kampanyalarla müşterisine teşekkür edecek. Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde 50 liralık alışverişe tavuğun kilosunu 55 kuruşa indirme ve ömür boyu iade garantisi var

Koç Holding'in gözbebeği Migros, geçen yıl 1.97 milyar liraya İngiliz BC Partners tarafından kontrol edilen Moonlight Capital'a satıldıktan sonra 55. yıl kutlamalarında dört önemli kampanyaya imza attı. Şirketin yeni kampanyalarını duyurmak için basın toplantısı düzenleşen Migros Genel Müdürü Özgür Tort, Migros'ta satılan tüm tüketim mallarının ömür boyu Migros garantisi altında olacağını, son kullanma tarihi geçen açılmamış ürünlerin ömür boyu iade alınacağını, Migros mağaza ve mağaza otoparklarında müşteri eşyalarının artık Migros güvencesinde olacağını ve de 50 liralık alışveriş yapan Migros Clup kart sahiplerininin tavuğun kilosunu ve 4 litrelik sütü 55 kuruşa alabileceklerini vurguladı. Migros'un 55. yılı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Özgür Tort, Migros'un 55. yılında müşterilere ayrıcalıklı bir dünya sunduklarını belirterek, kasım ayı boyunca kampanyalarla müşterilerini kucaklayacaklarını, Migros'ta 55 kuruşlu alışveriş günlerinin başladığını duyurdu. “Migros'ta satılan tüm tüketim mallarının sigara ve içki hariç olmak üzere ömür boyu Migros garantisi altında olacağını, son kullanma tarihi geçen açılmamış ürünlerin ömür boyu iade alınacağını, Migros mağaza ve mağaza otoparklarında müşteri eşyalarının artık Migros güvencesinde olacağını” açıklayan Tort, sektördeki bu ilk uygulamaların “Çocuğumun elini bir tek Migros'ta bırakırım” diyen müşterilere Migros'un teşekkürü olduğunu söyledi.

İÇKİ VE SİGARA HARİÇ

Migros'un, garanti belgesi olmayan tüm ürünleri ömür boyu garanti altına almayı taahhüt ettiğini belirten Tort, tüketicilerin, kalitesinden memnun olmadığı tüm tüketim ürünleri Migros satış fişi ile ömür boyu değiştirebileceğini (İçki, sigara, garanti belgesi olan ürünler hariç) kaydetti. Tort, Migros'un çeşitli nedenlerle tüketicilerin satın alıp kullanamadığı tüketim ürünlerini de değiştirme garantisi verdiğini vurguladı.   Tort, Migros'un mağaza ve mağaza otoparklarında hırsızlığa karşı da güvence altına aldığını, mağaza ve otoparkta tespit edilen eşya ve araç hırsızlığına karşı, Migros Club müşterilerinin son bir yılda kartında kayıtlı alışveriş tutarının 2 katına kadar güvence altına alınacağını söyledi.

HIRSIZLIĞA KARŞI GARANTİ GELDİ

Tort “Bu miktar 3 bin liraya kadar geçerli olacak” dedi. Tort “En çok talep gören ürünleri bedavaya yakın, müşterilerimize sunacağız. Yarın (bugün) 50 liralık alışveriş yapanlar 4 litrelik sütü 55 kuruştan alabilirken, tavuğun kilosu da 55 kuruşa satılacak” dedi. • EKONOMİ SERVİSİ

Kriz yavaş yavaş etkisini yitirecek

Özgür Tort, krizin dünyadaki etkilerinin ortadan kalktığını söylemenin çok zor olduğunu, Türkiye'nin de, dünyada yaşanan bu ekonomik krizden etkilendiğini dile getirerek, şirket olarak, dünyada ve Türkiye'de yaşanan bu ekonomik krizi etkin bir şekilde yönetmeyi başardıklarını ve bugün gelinen noktada yıl başında koydukları ciro ve büyüme hedefini gerçekleştireceklerini söyledi. Tort, hedeflerinin ise sektörde ilkleri organize ederek, üstünlüklerini korumak olduğunu belirtti.

Haftada 8 mağaza açma hedefi yakalandı

Migros'un bir yıl önce ilan ettiği haftada 8 mağaza açılışı hedeflerine ulaştıklarını belirten Özgür Tort  “Yıl sonunda hedeflediğimiz 400 mağazayı açacağız. Ekimde Malatya'nın ilk hipermarketi 5M'i ve Makedonya'nın 3. Ramstore'unu devreye soktuk. Yurt dışı mağaza sayımız 20 oldu. Yıl sonunda bin 500 mağazayı geçeceğiz” dedi. Migros Genel Müdürü Tort “Müşteri sayımızı yüzde 15 artırdık. 2009 yılında karlılığımızı koruyarak düşen enflasyon ortamında biz müşterilerimize ortalamanın yüzde 10 daha da az enflasyon yaşattık” dedi. Özgür Tort, 30 olan jet kasa uygulamasını ise 100 mağazaya çıkaracağız” diye konuştu
Star

Tüm ürünlere ömür boyu iade garantisi
  
Migros, müşterilerine doğum günü sürprizi yaptı. Kutlamalar etrafında son kullanma tarihi geçen açılmamış ürünler ömür boyu iade garantisiyle satılıyor. Ayrıca kuruluş yıl sonuna kadar haftada 8 mağaza açacak ve mağaza sayısını 1.500'e çıkaracak

Migros'un 55. yılı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Genel Müdür Özgür Tort, yenilikle 55. Migros yılında müşterilere ayrıcalıklı bir dünya sunduklarını belirterek, kasım ayı boyunca kampanyalarla müşterilerini kucaklayacaklarını, Migros'ta 55 kuruşlu alışveriş günlerinin başladığını duyurdu. Tort 'Migros'ta satılan tüm tüketim mallar ömür boyu Migros garantisi altında olacak. Son kullanma tarihi geçen açılmamış ürünlere ömür boyu iade hakkı tanıyoruz. Mağaza ve otoparklarda müşteri eşyaları artık Migros'un güvencesinde' dedi.

HAFTADA 8 MAĞAZA HEDEFİ
Migros Genel Müdürü Özgür Tort, haftada 8 mağaza açma hedeflerinin 2010 yılı içinde geçerli olduğunu ve bunun da üzerine çıkmaya gayret edeceklerini söyledi. Tort, hiçbir teknolojinin bu zamana kadar insan yeteneğinin yerini alamadığını vurgulayarak, Migros'larda uygulamaya konulan jet kasalardan, kasiyerlerin daha hızlı olduğunu kaydetti. Tort, jet kasayı tercih eden müşteri sayılarının oldukça fazla olduğunu belirterek, bunun toplamda mağaza personel sayısına, bir tasarruf anlamında etkisi olacağını düşünmediğini kaydetti. Migros'un, garanti belgesi olmayan tüm ürünleri ömür boyu garanti altına almayı taahhüt ettiğini belirten Tort, tüketicilerin, kalitesinden memnun olmadığı tüm tüketim ürünleri Migros satış fişi ile ömür boyu değiştirebileceğini (İçki, sigara, garanti belgesi olan ürünler hariç) kaydetti.

BİR KİLO TAVUK 55 KURUŞ
Migros'un mağaza ve mağaza otoparklarında hırsızlığa karşı da Migros Club müşterilerini güvence altına aldığını, mağaza ve otoparkta tespit edilen eşya ve araç hırsızlığına karşı, Migros Club müşterilerinin son bir yılda kartında kayıtlı alışveriş tutarının 2 katına kadar Migros güvencesi altına alınacağını belirten Özgür Tort, 'Bu miktar 3 bin liraya kadar geçerli olacak' dedi. Özgür Tort ayrıca, 'En çok talep gören ürünleri bedavaya yakın fiyatlarla sadık müşterilerimize sunacağız. Yarın (bugün) 50 liralık alışveriş yapan müşterilerimiz 4 litrelik sütü ya da bir kilogram tavuğun kilosunu da 55 kuruşa satın alabilecek' diye konuştu.

YIL SONUNDA 1500 MAĞAZAYI GEÇERİZ
55 YIL önce 1954 yılında Türk perakende sektörüne 'Merhaba' diyen Migros'un global krize rağmen sektördeki öncülüğünü, yenilikçi yapısıyla sağlamlaştırarak sürdürdüğünü belirten Özgür Tort: 'Bir sene önce haftada 8 mağaza gibi iddialı bir hedef ortaya koymuş, yeni rotamızı açıklamıştık. Yıl sonunda hedeflediğimiz 400 mağazayı açmış ve arzu ettiğimiz büyümeyi gerçekleştirmiş olacağız. Ekim ayında Malatya'nın ilk hipermarketi 5M'i ve Makedonya'nın 3. Ramstore'unu bir gün arayla devreye soktuk. Yurtdışı mağaza sayımız 20 oldu. Hızla mağaza açmaya devam ediyoruz. Yıl sonunda 1500 mağazayı geçeceğiz.'

'MÜŞTERİ SAYIMIZI YÜZDE 15 ARTIRDIK'
MÜŞTERİLERİN talebi doğrultusunda fiyatlarda ucuzlama getiren kampanyalı satışları artırarak müşteri sayısını da çoğalttıklarını belirten Tort, pazarda genel talebin kısıtlı kalmasına, enflasyonun öngörülenden daha fazla düşmesine karşın büyümeyi gerçekleştirdiklerini kaydetti. Tort, 'Müşteri sayımızı yüzde 15 oranında artırdık. 370 milyon müşteriye ulaşacağız. 2009 yılında karlılığımızı koruyarak düşen enflasyon ortamında biz müşterilerimize pazar ortalamasından yüzde 10 daha da az enflasyon yaşattık. Bu yıl sonunda ciromuz hedefimize paralel gerçekleşecek' dedi.
Akşam


Geri Dön