25 / 04 / 2024

Mika-Der'den Zonguldak Çaycuma'da sevgi evi!

Mika-Der'den Zonguldak Çaycuma'da sevgi evi!

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı yuva ve yetiştirme yurtlarındaki çocukların yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla kurulan Mika-Der, Zonguldak'ta 0-12 yaş grubu kimsesiz çocuklar için 2 bloktan oluşan Sevgi Evi kazandırdı



 

Minik Kalplerle El Ele Derneğinin Zonguldak Çaycumada kimsesiz çocuklar için yaptırdığı Sevgi Evi törenle açıldı. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı yuva ve yetiştirme yurtlarındaki çocukların yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla 21 Temmuz 2008de kurulan Minik Kalplerle El Ele Derneği (Mika-Der), Zonguldak Çaycumaya, 0-12 yaş grubu kimsesiz çocuklar için 2 bloktan oluşan 30 kişi kapasiteli Sevgi Evi kazandırdı.

Kalplerde sevgi atsın

Belediye Sosyal Tesislerinin bulunduğu alanda atıl durumdaki 2 binanın, işadamı Ali Ağaoğlu ve diğer dernek bağışçılarının katkılarıyla restore edilerek oluşturulan Sevgi Evlerinin açılışına Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Çaycuma Kaymakam Vekili Hüseyin Öner, Çaycuma Belediye Başkanı AK Partili Mithat Gülşen, Mika-Der Başkanı Nesrin Ercan ve dernek yönetim kurulu Başkan Yardımcısı Arzu Çebi, üyeler Nihal Ata, Mehtap Bayraktar ve Açelya Kılıç Akbağ katıldı. Nesrin Ercan, Minik kalpler diye adlandırdığımız bu çocuklarımız zor bir geçmişten geliyor. Bu evlerle ve desteklerimizle, onların yüreklerindeki öfkeyi, nefreti, hırçınlığı, sevgiye, saygıya ve umuda dönüştürmeye çalışıyoruz dedi. Dernek geçen yıl Çaycumada Erkek Yetiştirme Yurdundaki gençler için spor salonu yaptırmıştı.

HÜRRİYET

 


Geri Dön