24 / 04 / 2024

Mikonos Adası'nın cirosu 1 milyor Euro'yu aştı!

 Mikonos Adası'nın cirosu 1 milyor Euro'yu aştı!

‘Günah adası’ olarak bilinen dünyaca ünlü Yunan adası Mikonos’u ekonomik kriz teğet bile geçmedi. Mayıs-ağustos aylarında 6 bin uçağın indiği adanın cirosu 1 milyar Euro’yu aştı





Yunanistan’da 3 yıldır devam eden ekonomik kriz, dünyanın en popüler 20 turizm beldesinden biri olan ‘günah adası’ Mikonos’u  teğet bile geçmedi.  Dünyanın dört bir yanından jet sosyetesinin ve  eşcinsellerin  buluşma noktası olan, Paradise, Süper Paradise ve Elias gibi çıplaklar kampları ile ünlü Mikonos adasının  yaz mevsiminde cirosu 1 milyar Euro’yu geçti. Bir başka deyişle Yunanistan’ın Gayrı Safi Milli Hasılası’nın yüzde 0.5’i ‘Günah adasın’ndan geldi.


Kahvaltının öğle saatlerinde, öğle yemeğinin gün batımında, akşam yemeğinin de geceyarısından sonra yendiği, eğlence yerlerinin ise güneş doğduktan sonra kapandığı Mikonos’da 7 bini adalı, 3 bini işçi olarak çalışmaya gelen yabancılar olmak üzere 10 bin kişi yaşıyor. Yunan Turizm Teşkilatı’na kayıtlı yatak sayısı 25 bin. Ancak günde 70 bin turisti ağırlayabilecek yatak kapasitesine sahip Mikonos’un havaalına Mayıs-Ağustos döneminde 6 bin uçak indi.


5 bin Euro’ya şezlong


Mikonos’daki 37 taksicinin sezonluk geliri 55 bin Euro civarında. Adanın en ünlü plajı sayılan Psaru’da deniz kenarındaki  şezlonglar daha sezon başında 5 bin Euro’ya kiralanıyor. Psaru plajındaki Nammos lokantasında kişibaşına yemek ise 150 euro’nun üzerinde.  Ekonomik krizden etkilenmeyen ve geçen yaz sezonunda Türk turistlerin de akın ettiği Mikonos’un sakinleri kış mevsiminde tatil yapıyorlar.


Ünü Pierros’dan


Ada sakinlerinin tercihleri ise Tayland’daki Puket adaları ve Kızıldeniz’deki Sarm El Şeyh vahası. Mikonos adası dünya çapındaki ününe 1969 yılında müşterileri sadece eşcinsellerin olduğu “Pierros” adlı barın açılması ile kavuştu. Ayrıca ada sakinlerinin 1970’li yıllarda sabaha kadar eğlenen turistlere makarna ikram etmeleriyle de ün yaptı. 


Hürriyet


Geri Dön